Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

D Vitamini Eksikliği Nedir

D Vitamini Eksikliği Nedir
 

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için mutlaka vücudun ihtiyacı olan tüm mineral ve vitaminleri günlük olarak tam almanız gerekmektedir. Özellikle d vitamini gibi vücuda enerji veren ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan vitaminin vücuttaki önemi büyüktür. Bu nedenle vücudun d vitamini eksikliği giderilmesi gerekir. D vitamini almak için bazı besinleri tüketmeniz gerekir. Eğer bu besinleri yeterince tüketmiyorsanız, d vitamini takviyeleri almanız önerilir. Ama hiçbir kimse kendi isteği doğrultusunda d vitamini almamalıdır. Çünkü her vitamin ve mineralde olduğu gibi d vitamininde de vücuda fazla geldiğinde bir takı sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Ayrıca ilk olarak doktorunuzdan vitamin ve mineral değerlerinizi ölçmenizi istemeniz gerekmektedir. D vitamini eksikliği nedir belirtileri nelerdir bitkisel tedavi yöntemleri hakkında yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.


D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Son zamanlarda pek çok kişinin merak ettiği konuların başında D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? Sorusu gelmektedir. D vitamini eksikliği belirtileri şu şekilde kendini göstermektedir;



- Saçlarda dökülmeler,
- Tırnaklarda çabuk kırılmalar,
- Vücutta oluşan yaralar olması gerekenden daha geç iyileşir.
- Kemiklerde ağrı ve hassasiyet,
- Bağışıklık sisteminin düşmesi ve sürekli olarak hastalıklara açık hale gelme,
- Gün içinde olması gerektiğinden daha fazla yorgunluk ve bitkinlik hali,
- Ciltte kırışıklıklar ve ciltte mat görünüm oluşması,




D Vitamin Eksikliği İçin Bitkisel Tedavi
D vitamini eksikliği yaşayan kişilerin düzenli bir şekilde beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle beslenme konusuna ekstra özen göstermeniz gerekmektedir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların d vitaminini daha fazla alması gerekir. Çünkü d vitamini eksikliği ilerleyen yaşlarda boy ve gelişim geriliğine neden olabiliyor.


Güneşten daha fazla yararlanmak gerekmektedir; d vitamini en çok güneşte yer alır. Ama yakıcı güneşte değil, sabah ya da akşam saatlerinde güneşten faydalanmak daha doğru olacaktır. Bilhassa bebek ve çocukların elleri ayakları gün içinde 10 – 15 dakika kadar güneşte bekletilmelidir.


Yeşil yapraklı sebzelerden faydalanmak gerekir; d vitamini koyu yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunur. Bu nedenle yaz ve kış mevsimlerinde asla yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi ihmal edilmemeli ve özenle tüketilmelidir. Marul, maydanoz, roka ve brokoli gibi sebzelerin bolca tüketilmesi gerekir.



Kuru yemişlerden faydalanılması gerekir; fındık, ay çiçeği, badem gibi kuru yemişlerin tüketimine biraz daha özen göstermeniz gerekir. Çünkü bu türlü gıdaların içinde de bolca d vitamini bulunmaktadır. Günlük bir avuç kadar kuru yemiş tüketilmesi önerilir.
Kırmızı et; kırmızı et hem protein bakımından hem de d vitamini bakımından tüketilmesi gereken besinlerdendir. Bu nedenle d vitamini eksikliği yaşayan kişilere bolca kırmızı et tüketimi ve balık tüketimi yapmaları tavsiye edilir. Ayrıca doktorunuzun önerilerini de kesinlikle göz ardı etmemeniz gerekir.

KONHABER / ÖZEL HABER

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English