Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çumra'da 'afet bilinci ve ilk yardım' semineri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde muhtarlara yönelik düzenlenen 'Afet Bilinci ve İlk Yardım' seminerinin Çumra bölümü gerçekleştirildi.

Çumra’da ’afet bilinci ve ilk yardım’ semineri
Çumra Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Afet Bilinci ve İlk Yardım' seminerine Çumra'ya bağlı mahalle muhtarlarının yanı sıra; Hadim, Taşkent, Güneysınır ve Akören ilçelerinden muhtarlar da katıldı. Çumra Sultan Abdülhamid Han Bilgehanesi toplantı salonunda gerçekleşen programa  uzmanlar tarafından muhtarlara yaşanabilecek acil durumlar için can kayıplarının önüne geçilmesi adına ilk yardım ve afet bilinci eğitimi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanı Mustafa Yazlık, son yaşanan Elazığ depreminde ilk yardım, acil müdahale ve afet bilincinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yaptı.  Yazlık "Elhamdüllilah devletimiz güçlü... Konyamızın evladı Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere diğer bakanlarımızla, kurumlarımızın da özel gayretleriyle, 26 gündür Elazığ'dan hiç ayrılmadılar ve vatandaşlar ile birebir ilgilendiler, kimseyi mağdur etmediler" ifadelerini kullandı.  

"ÇUMRA BELEDİYESİ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm ilçe belediyelerinde olduğu gibi Çumra Belediyesi ile de çok uyumlu çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Yazlık; "Çumra Belediyemiz ile sağladığımız bu uyumdan dolayı Çumra Belediye Başkanımız Sayın Halit Oflaz'a teşekkür ediyorum. İlçemize yapılacak çalışmalar ile ilgili Belediye Başkanımız ile yakın zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katılımları ile istişarelerde bulunduk. Bir planlama içerisinde önümüzdeki süreçte ilçemize yapacağımız çalışmaları da inşallah vakti gelince hayata geçirmeye çalışacağız" dedi. 

"MUHTARLARIMIZ İLE KOORDİNASYON HALİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Daha sonra sözü Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz aldı.Çumra Belediyesi olarak ilk yardım ve afet bilicinin kazanılmasında son derece önemli olan ve oldukça verimli geçen programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz; 
"Muhtarlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdir ettiği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey'in de çok önemsediği sahada, mahallede ve taşradaki en önemli noktamız... Belediye olarak muhtarlarımız ile kurduğumuz koordinasyonu sağlamlaştırırsak görev yaptığımız süre boyunca başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi tüm toplantılarında ve hizmetlerinde muhtarımızı önemli bir paydaş olarak kabul etmektedir. Biz de Çumra Belediyesi olarak aynı çizgide muhtarımız ile koordinasyon halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir mahallede ön çıkan iki kişi vardır; biri muhtar biri mahallenin imamıdır. Dolayısıyla biz bu eğitimleri muhtarlarımızdan başlayarak yaygınlaştırmamız gerekiyor. Çok küçük bir müdahalede hayat kurtarmak varken o yanlış bildiğimiz doğrular yüzünden hayatlar kaybolup gidiyor. Bu tür eğitim seminerlerinin, sorumlusu olduğumuz bölgelerde afet ve ilk yardım anlamında gerekli tedbirlerin alınması adına önemi yadsınamaz" diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English