Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Yeşilay Haftası paylaşımı:

"Ağına düşürdüğü bireylerin gerek beden gerekse ruh sağlığını tahrip eden ve özellikle gençlerimiz için büyük tehlike arz eden bağımlılık illetinin her çeşidiyle etkin bir şekilde mücadele etmekte kararlıyız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ağına düşürdüğü bireylerin beden ve ruh sağlığını tahrip eden, özellikle gençler için büyük tehlike arz eden bağımlılık illetinin her çeşidiyle etkin bir şekilde mücadele edileceğini bildirdi.


1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Twitter hesabından paylaşımda bulunan Oktay, "Sağlık, afiyet dolu günler, mutlu ve umutlu yarınlar için tüm kötü alışkanlıklara hep birlikte 'dur' diyelim." ifadelerini kullandı.


Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu ile bağımlılığın her türlüsü ile artık daha etkin mücadele edildiğini belirten Fuat Oktay, "Ağına düşürdüğü bireylerin gerek beden gerekse ruh sağlığını tahrip eden ve özellikle gençlerimiz için büyük tehlike arz eden bağımlılık illetinin her çeşidiyle etkin bir şekilde mücadele etmekte kararlıyız." değerlendirmesini yaptı.


Oktay, sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı maddeler ile dijital bağımlılık, kumar bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklar konusunda azami duyarlılık gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bağımlılığın azı çoğu, önemlisi önemsizi yok! Topkeyun bir bilinç ve mücadele ruhuyla bugün Yeşilay Haftası'nda, yeni bir başlangıç yapalım ve zararlı alışkanlıkların kökünü kazıyacak adımları atalım." çağrısında bulundu.


Mesajında, bağımlılıkla mücadelede gelinen durumun yer aldığı bir grafik de paylaşan Oktay, şunları kaydetti:


"ALO 171 Sigarayı Bırakma Danışma Hattı günlük ortalama 4 bin çağrı karşılamaktadır. 2020 yılında takibi yapılan kişilerin yüzde 25'i Danışma Hattı desteği ile sigarayı bırakmıştır.


Sigara Bırakma Polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 2 milyon 999 bin 906 muayene yapılmış, 1 milyon 196 bin 181 vatandaşımız ücretsiz olarak sağlanan ilaçlardan faydalanmıştır.


2014 yılında yapılan TÜİK Türkiye Sağlık Araştırmasında 15 yaş ve üzeri nüfusta tütün ürünü kullanım oranı yüzde 32,5 iken, 2019'dan itibaren bu oran düşme eğilimine girerek yüzde 31,4'e gerilemiştir.


Uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerdeki yüksek artış hızı kontrol altına alınmış, 2013 yılından 2014 yılına geçişte ölüm sayılarında yüzde 114,2'lik artış yaşanırken, 2018'den 2019'a geçişte yüzde 47'lik azalma sağlanmıştır.


ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı 8 Temmuz 2015'de hizmete açılmış, bugüne kadar 291 bin 403 çağrı karşılanmıştır."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English