Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 3 yılda ülkemize 240 yeni yurt binası kazandırdık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sadece geçtiğimiz 3 yılda ülkemize 240 yeni yurt binası kazandırdık. Şu anda yapımı devam eden 110 binin üzerinde yatak kapasiteli yurtlarımızı yükseköğrenim öğrencilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 3 yılda ülkemize 240 yeni yurt binası kazandırdık
Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020-2021 yılı mezuniyet töreninde konuşan Oktay, Türkiye'nin başarı ve fedakarlıklarıyla adını tüm dünyada duyuran sağlık kadrolarına, yeni neferler kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fuat Oktay, üniversiteleri Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaştırırken yükseköğretimde ihtisaslaşmaya ve güçlü akademik performansa önem verdiklerini de vurguladı.

"Yükseköğretim sistemimiz Avrupa'da en çok sayıda öğrenciye hizmet veriyor"

Yükseköğretim kurumlarının bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyacına göre farklı alanlarda gelişen bir yapıya kavuşma yolunda ilerlemeye başladığına dikkati çeken Oktay, şunları kaydetti:

"Bugün aktif olarak yükseköğretime devam eden 127 devlet, 73 vakıf üniversitemiz ve 1029 meslek yüksekokulunda 8 milyonun üzerinde öğrenci öğrenim görmektedir. Özellikle Ar-Ge çalışmaları ile de adından söz ettirmeye başlayan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ'ı, yöneticileri, tüm öğretim görevlilerini, öğrencileri, çalışanları ve mezunları tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yükseköğretim sistemimiz bu öğrenci sayısıyla Avrupa'da en çok sayıda öğrenciye hizmet veren sistem konumundadır. Öğrenci sayısındaki artışla birlikte kredi ve yurt ihtiyacı gibi gereksinimler artmış, Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu ivmeyi yakından takip ederek yatırımlarını ihtiyaçlara göre planlamıştır ve gerekli adımları da atmıştır, atmaktadır. Örneğin Yozgat'ta, sahip olduğu imkanlar da son derece yetersiz olan sadece bir öğrenci yurdu vardı.

Hani bugün konuşuyorlar ya, 'Şöyle yapmadınız, böyle olmadı' gibilerinden. Sadece bir öğrenci yurdu vardı, o konuşan beyefendilerin zamanında. Bugün 8 bin 281 yatak sayısı ile 9 öğrenci yurdumuz var. Salgın sebebiyle uzun zamandır uzaktan eğitimle sürdürülen yükseköğretimde yüz yüze eğitime başlama kararı alınması sonucunda ertelenmiş ve birikmiş bir yurt talebi oluşmuş durumda."

Oktay, ilgili kurumların, barınma ihtiyacı olan hiçbir öğrenciyi mağdur etmemeye çalıştığını ve yurt yerleştirmelerine devam ettiğini aktararak, "Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, Cumhurbaşkanımız da kabine toplantısı sonrasında ifade ettiler. Türkiye yurt sayısı ve yurt kapasitesi olarak Avrupa'daki, gelişmiş ülkelerdeki hemen hemen her bir ülkenin fersah fersah ilerisindedir. Buna rağmen bir şekilde istismar etmek isteyenler çok. Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmadan yolumuza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

"Yapımı devam eden 110 binin üzerinde yatak kapasiteli yurtlar hizmete sunulacak"

Barınma konusu bahane edilerek gençler üzerinden bir oyun sahnelenmek istendiğine işaret eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte yaşananlar, Türkiye'de gençler üzerinden kurulan tezgahların kimseye bir şey kazandırmadığını net şekilde göstermiştir. Biz gençlerimize her konuda sahip çıkarak ülkemize sevgi tohumları ekmenin ve kardeşlik iklimini geliştirmenin mücadelesini veriyoruz. Katsayı adaletsizliğine son veren, üniversite kapılarında yığılmaların önüne geçen ve harç yükünü gençlerimizin omzundan alan Cumhurbaşkanımız liderliğinde bizleriz.

Yükseköğretim de dahil eğitimin her kademesinde sosyal adalet için gayret eden, fırsat eşitliği sunarak her şehre üniversite götüren, kredi ve bursları 14-15 kat artıran bizleriz. Yurt sayısını 4 kat artırarak devlet yurdu olmayan şehir bırakmayan da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yine bizleriz. Sadece geçtiğimiz 3 yılda ülkemize 240 yeni yurt binası kazandırdık.

Şu anda yapımı devam eden 110 binin üzerinde yatak kapasiteli yurtlarımızı yükseköğrenim öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Öğrenci olmayan ya da yurt başvurusu dahi yapmamış, yasa dışı terör örgütleri ile bağlantılı toplulukların, parkta bahçede toplanıp çıkardığı kuru gürültüyle tüm bu gayretleri gölgelemesine izin vermeyeceğiz.

Biz, temelde öğrenciye odaklanan bir anlayışla, öğrenci dostu kampüs ve yurt alanları, çağa öncülük eden akademik programlar ve sosyal imkanlar ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 13
  • 13
  • 1
  • 13
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English