Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün çevrimiçi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılacak
Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Senegal ziyareti sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü.

İki lider Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını ele aldı. Erdoğan, Zelenskiy'e Rusya'nın aldığı bu kararın kabul edilmez olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını kaydeden Erdoğan, diplomasi vurgusu yaptı.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Zelenskiy de görüşmenin ardından bir açıklama yaparak şükranlarını iletti. Zelenskiy Türkiye, Ukrayna, Almanya ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri ile ortak zirve girişimine verilen destek için teşekkür etti.

"Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz"

Konuyla ilgili ilk değerlendirmesini uçakta gazetecilere yapan Erdoğan, "Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamada da Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerini tanıma kararının Minsk anlaşmalarına aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın Ukrayna'nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya'nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.

"Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık"

Erdoğan'a, bölgede olası bir savaşın Türkiye için ne ölçüde tehdit oluşturacağı soruldu.

Türkiye'nin aynı zamanda Karadeniz ülkesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Karadeniz ülkesi olmamız nedeniyle birçok tedbir paketinin oluşturulması şart. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Karadeniz ülkesi olmanın bize yüklediği sorumlulukları bir kenara bırakamayız. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, Gine-Bissau ziyaretini erteledi

Cumhurbaşkanı, son gelişmelerin ardından Afrika turunun son ayağı olan Gine-Bissau ziyaretini erteleyerek yurda döndü.

Erdoğan'ın çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesine katılması bekleniyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English