Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kenevir sanayisinin kurulmasına öncelik vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kenevir tarımını ve üretimini artırırken aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kenevir sanayisinin kurulmasına öncelik vereceğiz
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisince Abide Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, "Çıkar yücesine ederler seyran / Onları görenler olurlar hayran / Sandım ki geziyor kınalı ceylan / Akar leblerinden balı Çorum'un" dizeleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Çorumluları selamladı. 

Çorum'un manevi muhafızlarından Elvan Çelebi'nin "Allah dostunu dost tutan kişiler, yerde ve gökte gün gibi ışılar." sözlerini aktaran Erdoğan, Çorum'un manevi büyüklerini yad etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizleri o gönül erlerinin, Hak ve hakikat aşığı o güzel insanların yolundan Mevlam ayırmasın diyorum. Çorum'un yiğit evladı, değerli yol ve dava arkadaşım, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'a ve onun ciğerparesi Abdullah Tayyip'e de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Vatanımız, bağımsızlığımız ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi burada rahmetle anıyorum. Gazilerimizin her birine fedakarlıkları, cesaretleri için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğunu belirten Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 

Erdoğan, bir yıllık aranın ardından Çorumlularla hasret gidermekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Çorumlu kardeşlerim bizi nasıl görüyorsa, hatta şöyle söyleyim göresiyorsa bizler de Çorum'u, Çorum'un vefalı insanlarını özlüyoruz. Çünkü biz bütün enerjimizi, gücümüzü, motivasyonumuzu sezlerden, sizlerle kucaklaşmaktan alıyoruz. Yurt içinde terör örgütlerine ve destekçilerine, yurt dışında ülkemize husumet besleyenlere karşı mücadele yürütürken yine cesaretimizi işte bu meydanı dolduran on binlerden alıyoruz. Sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Milletle yol yürümekten, milletle dertleşmekten, milletle beraber olmaktan daha büyük bir mutluluk tanımadık, tanımıyoruz." ifadesini kullandı.

"Çorum'dan demokrasi destanı yazmasını bekliyoruz"
Abide Meydanı'nı dolduran ve her seferinde kendilerini coşkuyla bağrına basan Çorumlulara teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Allah muhabbetimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi daim ve kaim eylesin diyorum." ifadesini kullandı. 

Çorum'a olan şükran borcunu da ödemek istediğini anlatan Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla tekrar cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum. Çorum, 24 Haziran'da yüzde 52 AK Parti, yüzde 66 Cumhur İttifakı diyerek bir kez daha milli iradenin şehri olduğunu göstermiştir. Rabbim hepinizden razı olsun." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan. 31 Mart seçimlerine az bir süre kaldığını belirterek, "Türkiye 31 Mart günü çok önemli, çok kritik bir seçim yaşayacak. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tarihi bir zaferle çıkmak istiyoruz. Biz 31 Mart'ta da Çorum'un yine sandıkları patlatmasını, yine büyük bir demokrasi destanı yazmasını bekliyoruz." diye konuştu. 

"Çorum Tayyip Erdoğan'ı çok iyi bilir, çok iyi tanır." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah'a hamdolsun 40 yıldır siyasetin içindeyiz, 40 yıldır eserlerimizle, samimiyetimizle, gayretlerimizle, verdiğimiz mücadelelerle sizlerin huzurundayız. 40 senedir gece gündüz demeden Türkiye'yi ayağa kaldırmak için, şehirlerimizi imar ve ihya etmek için koşturuyor, ter döküyoruz. Siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman şehirlerimize seçim dönemlerinde yolu düşenlerden olmadık. CHP'nin başındaki zat gibi Çorum'u ve Çorumlu kardeşlerimi sadece ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan olmadık." 

Yoğun mesailerinden buldukları her fırsatta Çorum'a geldiklerini ve vatandaşlarla hasbihal ettiklerini, aksaklık ve eksiklikleri bizzat yerinde denetlediklerini anlatan Erdoğan, "Samsun'a, Ankara'ya, Kırklareli'ye hizmet ettiğimiz kadar Çorum'u da Sivas'ı da Yozgat'ı, Tokat'ı, Amasya'yı da kalkındırmaya çalıştık. Buharaevler'e, Mimar Sinan'a, Gülabibey'e, Karakeçili'ye hizmet ederken Milönü'deki, Bahabey'deki canları da ihmal etmedik. Çünkü bizim nazarımızda 81 vilayetimizin ve onların her bir mahallesinin, her bir hanesinin tamamı, 82 milyonun her bir ferdi aynıdır, aynı değerdedir, aynı hürmete, aynı hizmete layıktır, zira biz AK Parti'yiz, zira biz, yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü, bizim farkımız bu. Bizim siyasi geleneğimizde adalet vardır, dayanışma vardır, halka hizmeti Hakk'a hizmet gören ulvi bir anlayış vardır. CHP'nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisini yürütmeye çalışmıyoruz. Sizler için, sizlerin huzuru, istikrarı, refahı için mücadele veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çorum'un gelişmesi, büyümesi, kalkınması ve yaşayanların eğitimden sağlığa kadar her alanda en iyi hizmeti alması için 17 yıldır gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan, 17 yıldır Türkiye'nin geldiği yerin ortada olduğunu kaydetti. Herkes gibi kendilerinin de eksikleri bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Bürokrasiye takıldığımız, devletin içindeki kimi odakları aşamadığımız dönemler de yaşanmıştır ancak samimiyetimize, gayretimize benim Çorumlu kardeşlerim şahittir." ifadelerini kullandı.

Seçim dönemlerinin, siyasetçilerin hesaba çekildiği dönemler olduğunun altını çizen Erdoğan, "Seçim dönemleri karnelerin millete sunulduğu zamanlardır. Biz de gittiğimiz her yerde önce karnemizi milletimize gösteriyor sonra gelecek 5 sene için icazet istiyoruz. Zira biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz. Bugüne kadar Çorum'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 15,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bizden önde gelenlerin böyle bir derdi, yatırımı oldu mu? Yok." diye konuştu.

Eğitimde bin 520 yeni derslik inşa ettiklerini ve öğrenci sayısı 18 bine ulaşan Hitit Üniversitesini kurduklarını anlatan Erdoğan, 81 ilin tamamında üniversite bulunduğunun altını çizdi. Kentte öğrenciler açta açıkta kalmasın, en güzel şekilde eğitimlerine devam etsin diye otel konforunda, 5 bin 146 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, bu sene içerisinde de Alaca'da 250 kişi kapasiteli bir yurdu hizmete alacaklarının müjdesini verdi.

Çorum Stadyumu yıl sonuna kadar tamamlanacak
Erdoğan, Çorum Merkez, Osmancık, Alaca ve Sungurlu'ya gençlik merkezleri ve spor salonları kazandırdıklarını da anlatarak, "Gençler, 20 bin seyirci kapasiteli Çorum Stadyumu'nun inşası devam ediyor. İnşallah, bu yıl sonuna kadar bu stadı da tamamlıyoruz. Tabii Çorumspor'dan da bu stadyumun hakkını vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çorum'un en güzel mesire alanlarından Çatak'ı gençlere yönelik, kamp yapacakları bir merkeze dönüştürme arzusunda olduklarını da aktaran Erdoğan, "Her yıl Çorum'un nüfusu artıyor. Bu ne demektir; artık Çorum, dışa insan vermiyor, tam aksine geri alıyor. TOKİ eliyle 6 bin 286 konut projesini hayata geçirerek, Çorum'un konut ihtiyacını hafiflettik. Çepni Mahallesi'ndeki 230 dönüm alanı Çorumlu kardeşlerimizin ailecek güzel vakit geçireceği Millet Bahçesi'ne dönüştürdük." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Muhammed'in 3 sahabesini ağırlayan Hıdırlık ve çevresindeki, buranın manevi iklimine yakışmayan çirkin görüntüleri de tamamen ortadan kaldırdıklarını anlattı.

"Bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar"
İhtiyaç sahipleri, gaziler, şehit yakınları, engelli ve yaşlılara toplam 1,5 katrilyon liralık kaynak aktardıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bay Kemal, 'Ne verdiniz? Şehitlere bir şey vermediniz' diyor. Ben burada resmi ağızla konuşuyorum. Biz, Bay Kemal gibi afra tafra yapmıyoruz. Adamın ömrü yalanla geçmiş. SSK'ya genel müdür olmuş SSK'yı batırmış. Benim vatandaşım sağlam girdiği hastaneden sakat çıkmış. Bu böyle bir adam. Şimdi konuşuyor sağda solda, yine yalan. Aldığım mahkeme kararlarını biliyorsunuz değil mi? 1,5 milyon bir aldık, 1 milyon bir aldık, şimdi bir kısmı da yargıda. Fakat parayı kendisi de ödeyemiyormuş, öyle diyorlar. Onun için onun bu paralarını ödemesi için CHP içerisinde bir komisyon oluşturmuşlar. Milletvekilleri maaşlarından oraya ödemek suretiyle Bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar."

"Çorum'da sağlık hizmetini üst seviyeye taşıdık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarlarından önce Çorum'da en büyük sorunun sağlık alanında yaşandığını belirterek, "13'ü hastaneden oluşan toplam 18 adet sağlık tesisi inşa ederek, Çorum'da sağlık hizmetini üst seviyeye taşıdık." dedi.

Bu hastanelerden birinin 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğerinin de 250 yataklı Çorum Devlet Hastanesi olduğunu belirten Erdoğan, Çorum'da 5 sağlık tesisinin inşa, 8 sağlık tesisinin de plan, proje ve ihale aşamasında bulunduğunu aktardı. 

Kentteki 59 kilometre olan bölünmüş yolu 326 kilometreye ulaştırdıklarını aktaran Erdoğan, maliyeti yaklaşık 3 katrilyon lira olan 11 adet yol projesinin yapımının da sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum, Laçin, Osmancık yolu, Kırkdilim geçisini, tünelleriyle gelecek yıl sonuna doğru bitireceklerini açıklayarak, şunları kaydetti: 

"Çorum- Merzifon Havalimanı yolunun 5 kilometresi tamamlandı. Maalesef kamulaştırma sıkıntılarından dolayı bu proje biraz uzadı. Son 7 kilometredeki kamulaştırmaları bu yıl içinde çözüp yolun kalanını 2019 bitmeden inşallah sizlerin hizmetine sunacağız. Yapımı devam eden Merzifon-Çorum ayrımı Mecitözü-Amasya-Turhal yolu ile Çorum-İskilip yolunu 2 yıla kadar bitiriyoruz. 

Çorum'un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Ben de bu meseleyi bizzat takip ediyorum. Çorum'un bu hayalini inşallah gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin üç kesim halinde etüt proje çalışmaları da ayrıca devam ediyor. Bu hatla Çorum bir taraftan Karadeniz'e bir taraftan da İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne hızlı tren konforuyla bağlanmış olacak. Amacımız bozkırın ortasında sanayi ve üretim vahası, bu şekilde yükselen Çorum'u her açıdan çok daha cazip hale getirmektir."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English