Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da yaşanan tam bir basiretsizlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki kar esaretiyle ilgili "Tuzlanmayan yollarda araçlar kuyruklar oluşturursa bunun sorumluları vardır. Yaşanan tam bir basiretsizliktir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’da yaşanan tam bir basiretsizlik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. İstanbul'da belediye başkanlığı yapmış biriyim. Tuzlanmayan yollarda araçlar kuyruklar oluşturursa bunun sorumluları vardır. Yol tuzlama ve yol açma çalışmamasından yapılmadığından kaynaklanan sorun. Bunu yapmayanlar belli. Bu bir basiretsizliktir. Tüm tedbirlerinizi almalıydınız. Biz İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz. Ben İçişleri ve Ulaştırma Bakanımı İstanbul'a gönderdim.

Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Meteoroloji ile irtibatlı olarak sorumluluğunda bulunan yollarda gereken önlemleri aldılar. Ben saat 03.00'e kadar işi takip ettim.

Ne yazık ki daha önceki uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetim elinde İstanbul. Biz, İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz.

Burada doğru olmayan ifadeler var. Söylemek istemem ama bir yalan söz konusu. İBB kalkıp Cumhurbaşkanlığından veya Plan Bütçe Başkanlığından talepte bulunur, incelemeler yapılır ve gereken karar alınır. Bunların ödeme süreçleri de bellidir. Şehri yönetme kabiliyetleri olamayanlar engelleniyoruz diyor.

"Tüm belediyeler kendi bütçelerini kendileri oluştururur"

Mesele genel bütçeden alınan payın adaletsiz ve haksız dağıtımı değildir. Tam tersine bu konuda adil, hakkaniyetli ve hukuka uygun dağılım söz konusudur.

Ülkemizdeki tüm belediyeler kendi bütçelerini kendileri oluştururur. Nereye ne kadar harcayacaklarına karar verir. Ben de Belediye Başkanlığı yaptım. Böyle kar, tipi olacak Erdoğan evde yatacak. Yok öyle bir şey!

İş yapmak istiyorsanız kimse sizin önünüzü kesemez. İstanbul'da 2014-1019 döneminde 22 borçlanma dosyası gelmiş, CHP hayır oyu vermiştir. Bunların için tüm metro projeleri vardır. CHP yönetimi ise 50 borçlanma dosyası getirmiş, AK Parti grubu sadece birine hayır oyu vermiştir.

'CHP'li belediyeler engelleniyor' iddiası

Burada mesele parti değil kanun, usul meselesidir. Ülkenin ve şehrin kaynaklarını doğru kullanma hassasiyeti meselesidiri. Biz kimseyi engellemiyoruz. Onlar beceriksizlikleri, kötü yönetimleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur.

Rabbim 2024'e kadar İstanbul'un yardımcısı olsun diyorum.

İran'ın doğal gaz kesintisi

Biz İBB değiliz. Bizim İran'a kesinlikle borcumuz söz konusu değil. İran Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede arızadan dolayı 10-15 gün erteleme durumu olacağını söylediler. Şu anda İran'da da kış şartları sert. Onlar da bu durumdan dolayı sıkıntı yaşadıklarını söylediler. En kötü şartlarda 10 günde süreci atlatırız dedi Sayın Cumhurbaşkanı. Enerji Bakanlığımız ve BOTAŞ'tan ekip giderek görüşme yapıyor. 10-15 gün içinde doğal gaz akışı devam edecek. Vatandaşımızı korumak durumundayız. Ama saniyede biraz kontrollü gitmek durumundayız.

Elektrikte kademeli faturalandırma

Dünyada elektrik üretiminin ana hammadeelerinden olan kömür beş, doğalgaz fiyatlarında on kat artış söz konusu. Özellikle fiyatlarda sübvansiyon halen mevcuttur. Vatandaşlarımızın elektrik faturlarında yüzde 50, doğalgazda yüzde 75 sübvansiyona gidilmiştir. 2022'de benzer sübvansiyonlar devam edecektir.

Aylık 150 kilovatsaat miktarı, günlük 5 kilovaatsaatten hareketle oluşuyor. Kademeli tarifenin amacı elektiriğin verimli kullanılmasını teşvik etmek. Uygulama yeni başladı, önümüzdeki günlerde takip edilecek.

Merkez Bankası'nın faiz kararı

Uyguladığımız akılcı politikalarla bankacılık sektöründe güçlü bir duruş elde ettik. Dengeli ve sürdürülebilir büyümeye kesinlikle ulaşacağız. Son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyir iyimser bakışımızı güçlendiriyor. Ekonomimimz spekülatif müdahalelerden daha az etkilenecektir.

Özel bankaların halen sömürü çarkını devam ettirme gayretini görüyoruz. Bende vatandaşlarıma kamu bankalarına gidin diyorum. Kamu bankaları bu konuda hassas. Kesinlikle yüksek faizle sömürü çarkına girmez kamu bankaları. Tüketim ekonomisine destek vereceksek sömür yoluyla değil, vatandaşlar temin ettiği kredisini gelsin sizinle de kullansın. Faizden medet umulmasını biz kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bankaların bu yaklaşımı benimsemesi çok önemli.

"Enflasyonla mücadele önceliğimiz"

Bugün dünyanın ekonomide en büyüğü ABD enflasyonla mücadelede bu işi başaramıyorsa kendi ülkemizdeki şartlara da böyle bakmamız lazım. Enflasyonla mücadele önceliğimizdir. Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşımıza asgari düzeyde yansıtma adımlarımız kararlılıkla sürüyor. Yapısal politikaları da hayata geçiriyoruz. Fiyat İstikrarı Komitesi düzenli olarak toplanıyor.

Kur korumalı TL mevduat hesabı

25 Ocak itibarıyla kur korumalı TL mevduatı hesaplarında toplam tutar 203 milyar lirayı aşmış durumda.

KDV indirimi talepleri

Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışma yapıyor. Oranlarda düzenlemeye gidilmesi gibi çözüm önerileri alıyorum. Atılması gereken adımlar varsa onlara bakacağız. Her türlü ürünler bu konuda masaya yatırılacak.

Rusya-Ukrayna gerilimi

Bölge bizim bölgemiz. Mevcut gerilimin yeni bir krize dönüşmeden son bulmasını istiyoruz. Devlet başkanlarına bu mesajlarımı ilettim, iletmeye devam edeceğim. Biz bölgemizde barış ve istikrar istiyoruz. İki ülke liderini isterlerse ülkemizde bir araya getirerek barış ortamını tesis edebiliriz. Bölge istikrarsızlıktan yeterince çekti. Daha fazla acı ve savaş istemiyoruz. Kaldı ki Rusya'nın Batı camiasıyla olan ilişkisi de var. Bundan da rahatsız oluyoruz.

Bizim arzumuz diyalog ve diplomasi ile soruna çözüm bulmaktır. Yapıcı davranmaları yönündeki çağrılarımızı sürdürüyoruz.

Sezen Aksu'nun tartışılan şarkısı

Benim ortaki sözümün muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu ülkemizin önemli sanatçılarından biridir. Kim olursa olsun dini değerlere laf edilmesine müsade etmem. Bizim insanımızın kutsalına hassas bir duruşum var. 'Dilini koparma' ifadesini bir kişiye değil kutsallara laf söyleyenlere karşı söyledim. Bu bir duruş, bir saygı, bir kabullenme, birlikte yaşama tecrübesi olarak bilinmeli. Ne zaman birbirimize, inançlarımıza, değerlerimize saygı duyacağız? Bu saygıyı ortaya koymaya mecburuz.

Sedef Kabaş'ın tutuklanması

Burada Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Bunu ben mi söylüyorum? Türk Ceza Kanunu söylüyor. Bizim bunlara prim vermemiz söz konusu olamaz. Hukuk neyi gerektiriyorsa gereği yapılacaktır. Siyasette elbette eleştiri olacak ama bu temiz bir dille olmalı.

Hemen hemen bütün ülkelerde devlet başkanlarına, cumhurbaşkanlarına hakaret etmek suçtur. Esasında bunların hakaret ettikleri Tayyip Erdoğan değil milletin ta kendisidir. Ahır benzetmesi bu millete hakarettir, edepsizliktir. Kabul etseler de etmeseler de Recep Tayyip Erdoğan bu milletin yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Herhalde CHP'nin binasına ahır beklentisi yapılsa CHP yönetimi buna olumlu bakmaz. CHP'nin, 'Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin kaldırılması' teklifi tam bir garabet.

Necip Hablemitoğlu suikasti

Merhum Hablemitoğlu FETÖ'nün kadrolaşma çalışmalarını anlattığı kitabı yayınlayamadan öldürüldü. Necip Habletmitoğlu'nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır'ı MİT Ukrayna'da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk adaleti önüne gelip hesap vermekten kurtulamayacaksınız.

Kamu işçi maaşlarına ek zam

Aralık ayında asgari ücrette yüzde 50'nin üzerine net artış yaptık. Gelir ve damga vergisinde düzenleme yaptık. 6 yıllık dilim için memur ve emeklilerimizin gelirlerinde yüzde 31 artış sağladık. Memur ve emeklilerimize ciddi bir ilave sosyal destek vermiş olduk. En düşük emekli aylığını 2500 liraya yükselttik. 

Buradan da bir müjde vermek istiyorum. İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı eklenecektir. Yüzde 2,5'luk bir ilave artış ilave ediyoruz. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır.

Normalleşme adımları

14 Şubat'ta BAE ziyaretiyle yeni bir döneme girilecek. İsrail'le doğal gaz dahil her konuda adım atmaya hazırız. Cumhurbaşkanı Herzog'un, şubatın başında ziyareti söz konusu. Bu ziyaretle birlikte İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlayabilir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 6
  • 80
  • 42
  • 4
  • 70
  • 4
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (23)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • BT
    bayram taş.
    2 yıl önce

    dayı denen dangalak bir fikre karşı olmak yada yapılan işlerin yanlışlığını dile getirmek ne zamandan beri suç oldu.ingiliz kırması dediklerin senin soyundan geliyor olmasın sakın.hatta ailesinden fetoşçuluk yapan birisi olmayadın sen hani kendini gizleyen türünden.gelene gidene atar yapmıisın dayyııı hayırdır

    • Cevapla
    • Begen (28)
    • Begenme (1)
  • Avatar
    pars
    2 yıl önce

    niye ağırınamı gitti demekki seninde kuyruk acın varmış dayı yanlışmı söylemiş ulkenin cumhurbaşkanına saygı duyacaksınız edepsizlik yapmıyacaksınız bayram taş efendi...

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • dayı
    2 yıl önce

    ne kadar çok ingiliz kırması fetonun eniği varsa alakasız yorum yapmış...düşman dışta değil içte...

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (45)
  • kader
    2 yıl önce

    işiniz gündem değiştirmek yat imamoglu istanbul kalk imamoglu istanbul vatandaş geçinebiliyormu faturalar kaç para hiç bunu konuşan yok

    • Cevapla
    • Begen (32)
    • Begenme (1)
  • Kaa
    2 yıl önce

    Reis birazda konyayi gorsen her yer hala kar

    • Cevapla
    • Begen (24)
    • Begenme (2)
  • S
    Sert
    2 yıl önce

    Konyayi niye gorsun .onunderdi istanbul .

    • Begen (26)
    • Begenme (0)
  • E
    esnaflar
    2 yıl önce

    güzel konuşuyor ama boş kouşuyor oyalama taktiği luzumsuz gündem

    • Cevapla
    • Begen (31)
    • Begenme (0)
  • önemli değil
    2 yıl önce

    ya

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (0)
  • V
    vatandaş
    2 yıl önce

    istanbul diyorsunuz da; paralı otoyollar kapalı, organizeler kapalı sayın başkan. ülke yoksulluk ve yolsuzluk içerisinde

    • Cevapla
    • Begen (44)
    • Begenme (4)
  • M
    mustafa
    2 yıl önce

    sen kendi işine bak reis ülke yangın yeri.istanbul u yönetenler onla ilgilensin onu düşünsün.

    • Cevapla
    • Begen (40)
    • Begenme (5)
  • Avatar
    dayı
    2 yıl önce

    sanamı soracak edepsizlik yapma sen işine bak yoksa alırlar seni merkeze anladın sen onu akıllı ol...fetonun şeyimisin sen

    • Begen (4)
    • Begenme (54)
  • Avatar
    hoccanlı
    2 yıl önce

    dayı sen kendine dikkat et.ceviz yede kan gitsin

    • Begen (9)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    İnsanlar saflara kamplara bölündü. Hizmet farklı farklı dağıtılıyor.

    • Cevapla
    • Begen (33)
    • Begenme (2)
  • Konya 4242
    2 yıl önce

    Nereden baksan yanlış neresinden tutarsan tutarsızlık, reis artık olmuyor

    • Cevapla
    • Begen (40)
    • Begenme (2)
  • AP
    AHMET PARLAYAN
    2 yıl önce

    BOŞ BOŞ

    • Cevapla
    • Begen (32)
    • Begenme (3)
  • A
    Ali
    2 yıl önce

    Kobyada hala mahalleler kar altinda reis .sen istanbulu elestiriyorsun ama gelde konyadaki mahallelere bak ne haldeyiz

    • Cevapla
    • Begen (37)
    • Begenme (2)
  • H
    hasan
    2 yıl önce

    valla reis doğru söylüyor dünyanın 4.en iyi havalimanını bile 2 gün kapattılar.Kapatılan ATATÜRK havalimanına indiler.TEM ve Kuzey istanbul ve diğer otoyolları da temizleyemediler

    • Cevapla
    • Begen (31)
    • Begenme (1)
  • Caferrr
    2 yıl önce

    Aynı sıkıntı knyada da var gazıantep buralarda var yani her yerde var.

    • Cevapla
    • Begen (29)
    • Begenme (1)
  • K
    konyali esnaflar
    2 yıl önce

    enerji verimliligini saraydan baslatsaydiniz bizler halk olarak bizi bitirdiniz cumhurbaskani 50 metre kare isyerime 1750 tl elektirik parasi geldi evime 650 tl geldi evimde kura dukkanda kira ben bir ayda 1750 tl curo bile yapamiyorum sen bize is bul ben isyerini kapatacam ya sakamisiniz 8 nufus var benim evde ben ne yapayim intihar mi edeyim biktik sizin bu ekonomik programinizdan bizde secimde vallahi billahi secimde gerekeni yapacaz bıktırdiniz biz seni bunun icinmi sectik halka bu kadar zulum olmaz

    • Cevapla
    • Begen (32)
    • Begenme (1)
  • Avatar
    dayı
    2 yıl önce

    kendi adına konuş edepsizlik yapma biraz daha ileri gidersen kanun sana gereğini yapacak hadsiz...buraları takipte mutlak bir güvenlik ve yargı adamı vardır... ulkenın cumhurbaşkanına saygılı olcaksın o kadar...

    • Begen (3)
    • Begenme (25)
  • Avatar
    bozkırlı
    2 yıl önce

    ulen dayı sen hangi alemde yaşıyon

    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • Avatar
    dayı
    2 yıl önce

    bozkırlı işine bak

    • Begen (0)
    • Begenme (15)
  • BA
    Bülent AVCI
    2 yıl önce

    Kurban Olduğum Rabbim'in Kudretine Kimin Gücü Yeter.Siyasete Alet Edilemez.

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English