Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi’nde gençler ile bir araya gelip söyleşi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kütüphane Söyleşileri” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi.

Gençlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Tam kapanma ile vaka sayılarında ciddi miktarda düşüş oldu"
Tam kapanmayla birlikte vaka sayılarında ciddi bir düşüş oldu. Almış olduğumuz karar çok etkili oldu. Kısmi kapanmayla tam kapanma arasındaki farkı çok net gördük. Şimdi amacımız vaka sayılarını 5 bine indirmek. O zaman çok daha rahatlayacağız. Bu sayıya indiğimizde vefat sayımızda azalmış olacak. Hedefimiz bunu başarabilmek. Bunu başarmak için adımlar atıyoruz. Esnaflarımıza bu kapsamda destek veriyoruz.

"Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır"
(Akşener'in ifadeleri) Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Benim İsrail’in Başbakanı ile Davos’ta bir maceram oldu. Davos’ta o zamanki İsrail Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez. Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu’ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz.

Meral Akşener'e tepki
"Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Benim İsrail’in Başbakanı ile Davos’ta bir maceram oldu. Davos’ta o zamanki İsrail Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez. Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu’ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz."
Doğu Akdeniz'de müjde 
"Şimdi güzel müjdeler de alıyoruz, bu müjdelerle beraber yakında inşallah petrol, doğal gaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın."

"Kuzey Kıbrıs’tan gerekli mesajları tüm dünyaya vereceğim"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 20 Temmuz’da Kıbrıs’ta olacağım ve Kuzey Kıbrıs’tan gerekli mesajları tüm dünyaya vereceğim." dedi.

"Kuzey Kıbrıs’tan vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu kararlılığı, bu duruşunuzu ortaya koyamazsanız kimse sizi adam yerine koymaz." ifadesini kullanan Erdoğan, "KKTC'de iki havaalanı var, biri Ercan, biri daha önce orada bulunan, SİHA’larımızın ve İHA’larımızın yer aldığı alan. Bölgede herhangi bir saldırıda güçlü olmamız lazım." şeklinde konuştu.
"Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız"
Biz bugüne kadar çok Sofi Nurettinler öldürdük ve bunlar hala devam ediyor, edecek. Hedefimiz şu anda Kandil, Kandil’i de çökertmemiz lazım. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız.
"900’ü aşkın atın nerede olduğu dahi belli değil"
900’ü aşkın atın nerede olduğu dahi belli değil. Bunun cevabını İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanının veya Adalar İlçe Belediyesinin vermesi lazım. Nerede bu atlar?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim
(Üniversitelerde yüz yüze eğitim) Diyoruz ki üniversite öğrencilerimize aşılarını yapalım, aşılarını yaptıktan sonra zaten yol açık. Yerli aşımızı yetiştirebilirsek bizim herhangi bir sıkıntımız olmayacak. 

UEFA ve Formula 1 kararı
"Gerek UEFA gerek Formula 1 konusunda bana göre siyasi bir karar aldılar. Biz de olanda hayır vardır diyoruz, çok da üzülmüyoruz."
Beşiktaş'ın şampiyonluğu
Çekirdekten yetişen Sergen kimin öğrencisi? Şimdi de geldi, Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Son anlarda tökezleme durumuyla karşı karşıya kaldıysa da işi bitirdi. Sergen'le beraber performansı yüksek bir Beşiktaş gördük. Bütün üzüntümüz Kovid-19 belasıyla sahaların tadını alamadık. Ekranlardan izlemekle bu işin tadı olmuyor. Tribün farklı bir zevk veriyor. Tribün olmayınca ne sahadaki oyuncu bu işin zevkini alabiliyor ne de futbolseverler bu işin zevkini alabiliyor.

Küresel futbolcu noktasında ben yerli futbolcularımıza önem vermemiz gerekir diyorum. Eğer biz Milli Takımımızın güçlü olması için çekirdekten yetişme futbolcularımızın olması lazım. Milli takımımız biraz kıpırdanıyorsa yurt dışında birçok yerlerde oynayan futbolcuları çağırmak suretiyle güç katıyor. Ama içeride yetişme olsa bizim Milli Takımımızı çok daha güçlü olacak. Lille'de Burak son haftalarda bayağı performansı yüksek neticeler aldı. Hat-trick yaptığı maçlar oldu.

Dün akşam konuştuk kendisiyle. Aynı takımda Burak var, Yusuf var, Zeki var; üçünün de orada oynaması Türkiye olarak Fransa gibi bir ülkede üç evladımızın aynı takımda oynaması büyük önem arz ediyor. Şampiyon olmaları da bizim bu üç evladımız için büyük gurur.

Gençlere Mesaj
İlimde de bizim neticeye ulaşmamız lazım. Doktorlukta alan çok fazla. Cerrah mıyız, dahiliyeci miyiz, röntgen alanında mıyız? Hangi alandaysak o alanda olmamız gereken yere varmamız gerekiyor. Uğur Hoca Almanya'da hanımefendiyle beraber. Şu anda Almanya'da kendilerinden bir ses getiriyorlar. Onlar neticeyi yakaladılar. En kritik anda aşıyı neticelendirdiler, ortaya koydular. Kökü itibarıyla Türk, orada kendinden bahsettiriyor ve ödülü alıyor. Aziz Hocamız Amerika'da, o da ödülünü aldı. Sizin de birer Uğur hoca olmanız, birer Aziz Sancar hoca olmanız mümkün.

Bizim öğrencilik yıllarımızı düşününce biz bugün gördüğümüz imkanları göremedik. Bulamadık. Sınava giriyorsunuz 10 öğrenciden bir tanesi üniversiteye giriyor. Böyle bir durumu yaşadık biz. Şimdi ise neredeyse 10'da 10. böyle bir döneme geldik. Bütün öğretim üyelerinin sayısını artırdık. Okullarımızda öğretim üyesi olmayan üniversitemiz kalmadı. Rahatız. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 30
  • 10
  • 4
  • 16
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mehmet
    3 yıl önce

    önce kendi içimizdeki fetöcüleri temizleyin millet gözünü açtı artık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet
    3 yıl önce

    Güzel ülkeme her şey yakışır doğalgazı petrolü alternatif enerji kaynaklarını bulup enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulalım. LPG ye, benzine ve motorine gelen bugünkü fahiş zamlar bu müjde ile hiç örtüşmedi maalesef. Bu zamlar zincirleme bütün zamları tetikler ve enflasyondaki tek haneli hedef hayal olur maalesef.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English