Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zammıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin 109 milyar dolar seviyesinde olduğunu ve süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacağını açıkladı. En düşük memur maaşının 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükseltildiğini belirten Erdoğan, ''Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Türkiye'ye çağ atlattık"


AK Parti, geçtiğimiz 20 yılda siyasete getirdiği yeni anlayışla, yaptığı hizmetlerle, kazandırdığı eserlerle, hayata geçirdiği projelerle vatanın her karışına damgasını vurmuş bir partidir. Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 3 katı, 5 katı, 10 katı hizmetlerle Türkiye'ye çağ atlattık. Vesayet güçlerinden terör örgütlerine, darbecilerden ekonomik tetikçilere kadar istiklalimizin ve istikbalimizin düşmanı herkesle savaşa savaşa milli iradenin üstünlüğünü kabul ettirdik. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkelerden biridir.

"En güzel cevap 19 yılda yaptıklarımızı anlatmaktır"

Küresel siyasi ve ekonomik düzen köklerinden çatırdarken biz ülke olarak önümüze çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin çabası içerisindeyiz. Hiç şüphesiz bu gücümüzün ve özgüvenimizin gerisinde 19 yıllık iktidarımızda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle kurduğumuz sağlam altyapı vardır. Salgın döneminde bu altyapının önemini ve faydalarını hep birlikte tecrübe ettik. Bazen kendi başarılarımızı kendimiz dahi unutabiliyoruz, hatırlamakta güçlük çekiyoruz. Böyle olunca da bazen birileri karşımıza çıkıp 19 yılda ne yaptınız diyecek cüreti gösterebiliyorlar. Kimi zaman da birileri çıkıp Türkiye’yi batırdınız, bitirdiniz diyecek kadar gerçeği çarpıtabiliyor. Yalan ve iftiranın ötesinde hakikatin tersyüz edilmesi olan bu tür ithamlara vereceğimiz en güzel cevap 19 yılda yaptıklarımızı anlatmaktır.

"Ülkemize yapılan yatırımların tutarını 1,4 trilyon liraya çıkardık"

Şimdi sizlere ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi şöyle özetin özeti mahiyetinde kısa bir değerlendirme ile hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1’in altından aldık, yüzde 5,1 seviyesine getirdik. Ülkemize yapılan yatırımların tutarını yıllık 70 milyar lira seviyesinden 1,4 trilyon liraya çıkardık. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık, geçtiğimiz yılı 170 milyar dolarla kapattık. Bu yıl inşallah 200 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız. Yıllarca ülkemizin ekonomisinin en büyük sıkıntısı olan cari açığı 2019 yılında fazlaya döndürmeyi başarmıştık. İnşallah yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz.

"Merkez Bankası rezervlerimiz 109 milyar dolar seviyesindedir"

Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibarıyla 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle birlikte önümüzdeki günlerde bu rakam 115 milyar doların üzerine çıkacak. Nüfusumuzun 66 milyon olduğu dönemde 238 milyar dolar olan milli gelirimizi 960 milyar dolara kadar yükseltmiştik. Son yıllarda döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız.

"Türkiye, son 19 yılda istihdamını 9 milyon artırmış bir ülkedir"

Milli gelirin satın alma gücü paritesine göre hesabında ise ülkemizi 17'nci sıradan 11'inci sıraya çıkararak hedeflerimize uygun bir seviyeye yaklaştık. Türkiye, son 19 yılda 9 milyon vatandaşına iş bulmuş, istihdamını 9 milyon artırmış bir ülkedir.

Kadın ve gençlerin talebiyle iş gücü arzındaki yükselme sebebiyle yeni istihdam alanlarına ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. İnşallah yatırımdaki, üretimdeki, ihracattaki, sanayi ve hizmetler sektörlerindeki büyümeyle birlikte çalışmak isteyen her vatandaşımıza iş sağlayabilecek seviyeye doğru yaklaşıyoruz. Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en düşük kamu ve özel sektör borçlanması oranına sahip devletlerden biridir.

Dolayısıyla devlet ve millet olarak geleceği ipotek altında olmayan bir ülke sıfatıyla sürekli hedef büyütüyor, sürekli vizyon genişletiyoruz. Siyasi gücümüzü askeri gücümüzle, ekonomik gücümüzü bölgemizde giderek genişleyen etkimizle tahkim ederek yolumuza devam ediyoruz. Bu sayede yaşadığımız afetlerin ve benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz.

"Derslik sayımızı 601 binin üzerine çıkardık"

Makroekonomideki bu genel tablonun ardından ülkemize kazandırdığımız hizmetlere geçmek istiyorum. Eğitimde 2002 yılında yükseköğretim dahil toplam bütçemiz 10,3 milyar lirayken, 2021 yılı bütçemiz 2 bin 12 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden aldık, 601 binin üzerine çıkardık. Bugüne kadar 693 bin yeni öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Eğitim kademelerini 4+4+4 olarak tasnif ederek zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Maarif Vakfımız vasıtasıyla 44 farklı ülkede 349 okul, 1 yükseköğretim kurumu, 13 eğitim merkezi ve 42 yurt ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütüyoruz.

İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayımız, 207'ye, 70 bin olan akademik personel sayımız yaklaşık 181 bine ve 1 buçuk milyon olan üniversite öğrencisi sayımız ise 8 milyona ulaştı.

"17 şehir hastanemizle sağlıkta hizmet kalitesini artırdık"

Hizmete aldığımız toplamda 22 bin 604 yatak kapasiteli 17 şehir hastanemizle sağlıkta hizmet kalitesini artırdık. Halen 13 şehir hastanemizin inşası sürüyor. Bunlar da tamamlandığında şehir hastanelerimizin kapasitesini 41 bin 333'e çıkarmış olacağız.

"Burs ve kredi tutarını 650 liraya çıkardık"

Gençlik merkezi sayımızı 9’dan 376’ya, spor tesisi sayımızı 1570’ten 3 bin 915’e çıkardık. Yükseköğrenim yurtlarındaki yatak kapasitemiz 182 binden 717 bine ulaştı. Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için aylık 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan 1300 liraya, doktora öğrencileri için ise 135 liradan 1950 liraya yükselttik.

"431 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık"

Aile ve sosyal hizmetlerde son 19 yılda toplam 431 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. Ülke genelinde vatandaşlarımızın sosyal hizmetlere giriş kapısı niteliğindeki 360 sosyal hizmet merkezini hamdolsun hizmete açtık. Kamudaki engelli istihdamını 5 bin 770’den 60 binin üzerine çıkardık.

"Net asgari ücret bugün 2 bin 825 liraya ulaştı"

Çalışma ve sosyal güvenlikte 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücret bugün 2 bin 825 liraya ulaştı. Aktif sigortalı sayımız 2002 yılında 12 milyon seviyesindeyken bugün 24 milyonun üzerindedir.

"Hakim ve savcısayısı bugün 21 bin 904’ü buldu"

Adalette iktidara geldiğimizde 9349 olan hakim ve savcısayısı bugün 21 bin 904’ü buldu. Mahkeme sayısını adli yargıda yüzde 84, idari yargıda yüzde 38 artırarak adalet teşkilatını güçlendirdik. Bu hizmetlerin en yüksek standartlarda verilebilmesi için 2002 yılından bu yana 275 adet hizmet binası inşa ettik.

İçişlerinde yerel yönetim mevzuatlarında yaptığımız düzenlemelerle mahalli idare sistemimizi mali olarak güçlendirmenin yanında daha demokratik, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturduk.

"16 bin kişi kapasiteli 25 geri gönderme merkezi oluşturduk"

Düzensiz göçle daha etkin mücadele için 16 bin kişi kapasiteli 25 geri gönderme merkezi oluşturduk. Fırat Kalkanı operasyonunun başlamasından günümüze kadar geçen süreçte terörden arındırılan bölgelere giden gönüllü Suriyeli sayısı 455 bini geçmiştir.

"2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz"

Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz. Türkiye, insansız hava araçları başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girmiştir.

"Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik"

2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 ve miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir.

Bartın, Sinop, Kastamonu, Rize ve Artvin’deki sellerde ortaya çıkan zararların giderilmesi, tahrip olan altyapının ayağa kaldırılması konusunda da gereken çalışmaları sürdürüyoruz. Tüm bu afetlerde devletimizin hem mücadele gücü hem de yeniden inşa kabiliyeti inkarı mümkün olmayan bir şekilde görülmektedir. Ben bu süreç içerisinde görev alan tüm bakan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İlk andan itibaren kendilerine hemen arazi dediğimizde hepsi arsalarda, arazilerde, tarlalarda yerlerini aldılar ve milletvekillerimizle, teşkilatımızla birlikte oradaki çalışmaları koordine ettiler.

ABD'den Avrupa'ya kadar pek çok yerde büyük afetlerin ardından aylarca devletini yanında göremeyen insanların isyanlarının haberlerini hep okuyoruz, izliyoruz. Ülkemizde ise hamdolsun afetin başından Tüm izlerinin ortadan silinmesine kadar her anında devletini Cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla, kurumlarıyla yanında gördüler. Şu an itibarıyla da 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Rabbim onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Tabii bütün bunlarla beraber kahramanlarımız, gerek Kara Kuvvetleri'nde gerek Jandarma'da, AKUT'ta, AFAD'da hiçbir ağırdan alayım, yavaş gideyim yok.

Hepsi kendilerini adeta paraşütle atlar gibi helikopterden bırakarak çatıların üzerinden o vatandaşlarımızı tek tek anne, çocuk, erkek onları toparladılar ve güvenli yere götürdüler.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 65
  • 16
  • 0
  • 42
  • 2
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (40)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Mustafa
    3 yıl önce

    Umarim EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yi unutmadınız

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • KF
    Kibar Feyzo
    3 yıl önce

    Ağam bizimle eğleniiirr.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • E
    Ekonomist
    3 yıl önce

    Suriyelilere harcanan para 100 milyar doları buldu. Suriyelilere var, afganlılara var. Somalilere var, Türklere yok. Somaliye yeni 30 milyon dolar daha hibe edildi. Sadece son beş yılda Somalilere yapılan yardım ise 500 milyon doları aştı. Dünyanın diğer ülkelerine yardıma gelince para var. Sadece Türklere yok. Nasıl olsa Türkler oy veriyor, destekliyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Yerli Otomobil 2022'de üretilecek denmişti, şimdi 2023 diyor, tarihi geldikçe sürekli ileriye atıyor. Galiba Sözleşmelerinde belirtildiği gibi 2035 yıllarına doğru üretilecek. Aslında bize ne, var mı Konya'ya faydası? Yok. AKP bunun üzerinden oy derdinde, faydası AKP ile Bursa'ya. Başka bir parti iktidarda olaydı şimdiye çoktan yerli bir otomobil olurdu. Bu AKP için başarı değil başarısızlıktır.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • A
    ali
    3 yıl önce

    Bol ovunuyon bir lira veriyon bin tl aliyon cebimizden

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • E
    Emekli
    3 yıl önce

    Emekli memura bi şey yok.Bizdende oy moy yok.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • memleket li
    3 yıl önce

    yorumlara bakıyorum herkes haklı ama kimse mutlu degil sıkıntı büyüyor demek reis

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • A
    ali
    3 yıl önce

    Zamlar onlenmesse maasa zam yapmissin ne fayda

    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • A
    ARİF
    3 yıl önce

    kızılay başkanı kaç maaş alıyor pardon kaç huzur hakkı alıyor bürokratlar kaç maaş alıyor burda bir alay etliekmek memurun aldığı üç kuruş maaşını kendisinin ekonomik köle olarak aldığı bir kuruşla karşılaştırıyor hayretler içinde kalıyorum

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (2)
  • FY
    fatih yavuz
    3 yıl önce

    fetö, bunca felaket, yangın, pkk, kuraklık bence herkes fedakarlık yapmalı zam bile istememeli. Reis elinden geleni fazlası ile yapıyor.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (15)
  • Avatar
    yaw
    3 yıl önce

    doğru kardeşim resimiz elinden gelebni yapıyor. mülteci alıyor zam üstüne zam yapıyor saraylar yapıyor (devam edecek) avrupa bizi kıskanıyor diyoruz ama avrupayı görmeyen insan(larız) o yüzden sesimizi çıkartamıyoruz. sürekli torpil ile (gerçi memleketin her tarafı aynı) bazı kişileri bazı yerlere getiriyoruz. pandemide sokağa çıkmak yasak diyoruz ama kongreler yapıyoruz hınca hınç dolduruyoruz. bir söz vardı ne tarafa dönersen dön arkandadır diye ya. bi kulak arkası kaldı:) tabiri caiz ise

    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • SB
    Serdar Bursalı
    3 yıl önce

    Suriyelileri beslemeyi unuttunuz fatih bey!!!

    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • A
    ANADOLU
    3 yıl önce

    diyecek bir şey bulamıyorum yazık bizlere ülkede para pul olmuş yüzde altıyla maaş zammı Cumhurbaşkanımıza kim veriyor bu bilgileri bırak ezilmeyi pestilimizi çıktı geçinemiyoruz ilen gavuru benim ülkemde yiyip içiyor tatil yapıyoru memur geçinemiyor

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (1)
  • V
    Vatandaş
    3 yıl önce

    Ben artık AKP'ye oy vermeyeceğim, Yukarda anlatılanların ise hepsi ya çarpıtmadan ibaret yada asılsız veya doğru olmayanlar, bilakis zararlı olanlardır. Örneğin, Özetin özeti demiş, ama aynı şeyi her defasında tekrarladığı gibi yine tekrarlamış, 1.5 milyon öğrenci sayısını 8 milyona çıkardık demiş ama Almanya'da 3 milyon öğrenci var, üstelik ekonomisi Türkiye'yi 10'a katladığı halde yani Türkiye'ye 1.5 milyon öğrenci fazlasıyla şimdide yeterli idi. Şimdi hem milyarlar boşa harcanmış hemde mezunlar boşta geziyor. Gereksiz bir sürü üniversite harcaması da yanlış olmuştur. 2002 dedikleri Otomobil daha şimdiden 2003'e ötelenmiş tabi buda doğru değil. 2034'de üretilecek. Hakim ve Savcı sayısının artması o ülkede huzurun kalmadığını gösterir. Dolayısı ile bu başarı değil bilakis başarısızlıktır. Asgari Ücret Davutoğlu'nun verdiği 500 doların çok altına düşmüştür. Şehir hastaneleri ihtiyacı yokken ihtiyaç oluşturmak için mevcut devlet hastaneleri, Numune Hastaneleri, SSK...vs hastaneler kapatılmış gelecek 30 yıl borçlandırılmıştır. Üstelik bir şehir hastanesi parasına 5 tane aynı kapasitede hastane yapılacak derecede fahiş fiyatlara gizli olarak ihale edilmiştir. Merkez Bankası Net Rezervi ise eksilerdedir. Burda bahsedilen 114 milyar dolar brüt yani borç alınan, swap, başkasına ait olan dövizdir. Merkez Bankası net rezervinden bahsedilmemesinin sebebi 50 milyar dolar ekside olmasıdır. AKP'de önce büyüme yıllık %1'in altında olduğu AKP ile %5.1 olduğu doğru değildir. AKP'den önce yani 2002'de büyüme %6.2'dir. Üstelik bu meşhur Ecevit-Sezer anayasa fırlatma ekonomik krizine rağmen. Hepsini yazmaya gerek yok uzuyor. Birde AKP'nin ülkede neleri, 70 yıllık birikimleri sattığı nekadar borç yaptığı, Merkez Bankası Yedek Akçeyi dahi tükettiğine ....vs.'ye girmiyorum. Hepsini yazmaya kalksan 10 sayfa eder.

    • Cevapla
    • Begen (37)
    • Begenme (7)
  • K
    Konyali
    3 yıl önce

    Kamuda 9 bin tl maaş artik kalmadı ücretler 5 tl civarinda 2006 sonrası sonrasi ucretler düşürüldü.

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (7)
  • MF
    mustafa fes
    3 yıl önce

    sayın reis dediğinz rakam 2024 yılı sonu olusacak rakamdır size kim bilgi veriyorsa yanlış bilgi veriyor 2 yıl sonunda olsacak rakam bu hemen 2022 yılı başlar başlamaz 1300 küsür zamlı plöayacak maaaşlar 2024 başlangıcı olacak olan rakamı şimdi gibi algılamayın lütfen

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (3)
  • A
    Adalet
    3 yıl önce

    Reis lidersin eyvallah sen dışarıdan hiç alış veriş yaptınmı hangi enflasyondan bahsediyorsun ben Akpartili birisi olarak beni inandıramıtorsun

    • Cevapla
    • Begen (26)
    • Begenme (2)
  • Efe Can
    3 yıl önce

    Bu arada gözden kaçmasın sendikalar memur adına değil kendileri adına anlaştılar 135 TL olan sendika ücretini 400 TL’ye çıkardılar memur adına pazarlık yapmadılar

    • Cevapla
    • Begen (25)
    • Begenme (3)
  • Avatar
    Efe Can
    3 yıl önce

    Sendikalar demişim pardon MEMUR SEN’i kastediyorum Ali Yalçın beye selamlar

    • Begen (10)
    • Begenme (2)
  • Ebubekir
    3 yıl önce

    İşçiye verdiğiniz zam oranını neden memura da vermiyorsunuz? Allah aşkına enflasyon işçiyi vuruyor da memuru vurmuyor mu? Neden aynı zammı yapmıyorsunuz? Enflasyona bakılırsa en az yüzde 50 zam yapılmalıydı zaten...

    • Cevapla
    • Begen (29)
    • Begenme (4)
  • A
    ahmet
    3 yıl önce

    esnafın olmuş bağkuru 1,150 iş yok güç yok vergi vergi hakmı bu sürekli memura zam birazda esnafı düşünün vergi yükünü alın pandemide esnaf kepek kapatacak duruma geldi kartlar patladı hak var adalet var internet alış verişi esnafın işini bitirdi hep vergiyi saten küçük esnaftan alıyor

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (18)
  • AC
    Ahmet Çakmak
    3 yıl önce

    Memurun 1 ay beklediğini esnaf 2 zam yapar üzerine karlar 1 günde alır Allah esnafın gözünü doyursun sen gibi esnafaysa memurun kuruşunu nasip etmesin inşallah

    • Begen (20)
    • Begenme (5)
  • M
    Memur
    3 yıl önce

    Kaç para vergi veriyon, memur kadar veriyon mu acaba?

    • Begen (6)
    • Begenme (3)
  • EK
    Esra Kayhan
    3 yıl önce

    İşçiye memurdan 3 kat fazla zam verildi,ayrıca seyyanen de zam yapıldı,enflasyonun altında ezilmemek bu mu bilmiyorum? Ev sahibimiz kirayı 1800 den 2400’e çıkardı sözleşme yenilerken,fatura zamlarını saymıyorum bile.Samimi söylüyorum eşim memur ve maaşı yılbaşında bu verilecek olan zam ile maaşı 5400 tl den 5670’e çıkacak,3 tane de çocuğumuz var okuyan,şimdi asgari ücretliler napsın derseniz onda da haklısınız ama bu adam üniversite mezunu ,okumak için çok emek vermiş,işçi olsa 8000-9000 aralığında maaşı olurdu.

    • Cevapla
    • Begen (22)
    • Begenme (8)
  • MA
    Memur adayı
    3 yıl önce

    İşçiye 8-9bin arasında maaş verecek bir yer görmedim hele gonyada??

    • Begen (7)
    • Begenme (4)
  • EK
    Esra Kayhan
    3 yıl önce

    Kamu işçisini kastediyorum işçi derken.

    • Begen (7)
    • Begenme (4)
  • MA
    Memur adayı
    3 yıl önce

    8-9 yine zor kamuda. Hangi kurum veriyor. Demirçelik fabrikalarini diyorsan onlarında çalışma şartları zor. Karayolları dersen orada yoktur

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Gonyalı
    3 yıl önce

    109 dan 115 milyar dolara gelecek denilen arada ki 6 milyar dolar IMF den geldiğini niye açıkça söylenmiyor?

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (1)
  • Avatar
    Kamil
    3 yıl önce

    Yalan söyleme biz imf ye 5 milyar vereceğiz onların parasına ihtiyacımız yok bizim

    • Begen (4)
    • Begenme (17)
  • Avatar
    Efe Can
    3 yıl önce

    Fetö taktiği çamur at izi kalsın milletin hafızasında iz bıraksın Not: Fetöcüsün demiyorum kullandığın taktiğe dikkat çektim

    • Begen (3)
    • Begenme (10)
  • 3 yıl önce

    Dun fox haber veriyordu bu bilgiyi oradan gordu herhalde

    • Begen (1)
    • Begenme (6)
  • Avatar
    Garapınarlı
    3 yıl önce

    6 milyar dolar nerden geldi,gökten inmedi ya bilen varsa yazsın!Kamil etlekmeği az yi biraz

    • Begen (10)
    • Begenme (1)
  • A
    ARİF
    3 yıl önce

    kamil denen akıllı sen ne diyorsun adam almış parayı merkez bankasına geçmiş senin belini doğrultacak halimmi kalmış senin dediğin o 5 milyara melih gökçek dinazor olmış sen sabahları etliekmekmi yiyorsun yoksa

    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • M
    muhasebeci
    3 yıl önce

    4.348,00 x 0,06=260,88 4.348,00 + 260,88 = 4.608,88 TL 5.700,00 - 4.608,88 = 1.091,12 TL ??????????

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
  • A
    Aaa
    3 yıl önce

    Millet asgari ücretle gecinmeye zorlanırken yada özel sektör çalışanlarına gıdım gıdım verirken memura bol kepçe. Hak mı adalet mi bu

    • Cevapla
    • Begen (16)
    • Begenme (38)
  • Avatar
    Ali
    3 yıl önce

    Nasıl bir mantıktır sizinki anlayamadım memur enflasyonun yarısı kadar alamadı zammı ayrıca memura çok göreceğinize az alanın çok alması için mücadele edin

    • Begen (33)
    • Begenme (5)
  • B
    bbb
    3 yıl önce

    Fesatlık etme değişik.. iste reisten versin sana da kepceden

    • Begen (6)
    • Begenme (4)
  • AC
    Ahmet Çakmak
    3 yıl önce

    Okuyup sende adam olaydın sen kafe köşelerinde otururken o adamlar memur olmuş yuh sana

    • Begen (13)
    • Begenme (6)
  • M
    Memur
    3 yıl önce

    Asgari ücret, vasıfsız işçiye verilir. Vasıflı ol sende al fazlasını, elinden alan mı vardı. Kendi hakkını savunmak için Başkasının hakkını zedeleme. Kimin neyi hak ettiğini belirlemek size verilmiş bir görev değil.

    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • T
    turan
    3 yıl önce

    sende memur ol o zaman ne duruyorsun sen kahvaltıda etliekmek ye

    • Begen (3)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English