Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Fuat Oktay ve bakanlarla yaptığı telekonferans görüşmelerinin videosunu paylaştı. Erdoğan, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda Bilim Kurulu'nun kararının dikkate alınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlarla olan telekonferans görüşmelerinin görüntülerini paylaştı.

Fahiş fiyatlara geçit yok

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı yardıncısı Fuat Okay ile yaptığı görüşmede, "Özellikle ürüleri çok değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlara bu işin hesabını sorarız. Biz tabi ülkemiz içinde de bu ürünleri fahiş fiyatlarla yurt içinde de fahiş fiyata satanlara da bu işin hesabını kesinlikle sorarız. Bunun da yasalarla biliyorsunuz yeri yoktur" dedi.

Erdoğan, Oktay'a ekonomi ve turizmde alınacak tedbirler konusunda şu talimatları verdi:

Turizmde 14 günde geri ödeme konusunda da bunların zaten şuanda Hazine Maliye Bakanlığımız ile turizm Kültür Bakanlığımız ile görüşüyorlar.

Enerji ödemelerinde erteleme olabilir

Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususuunda bu konuyu masaya yatırmamızda fayda olur. Bunlar düşünebilir. Erteleme konumuz olabilir ama doğalgaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisine takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet sosyal bir devlettir. Sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız işi götüreceğiz.

Soylu toplu taşımadaki düşüşü anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sırasında ise toplu taşıma kullanımındaki düşüş ile ilgili bilgi aldı.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ise tebrik etti. Erdoğan, "Uzaktan eğitim çalışmalarını ben de kısmen takip ettim. Rabbim teesirini hak etsin. İnşallah bu çalışma sistemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oturtmuş oluyoruz ve bunun teknolojisini de zaten mevcut ama bunu da geliştirmek suretiyle artık okullarımızda şu dönemde oldu, bu dönemde olmadı diye bir endişe taşımayacağız" dedi. 

Tatil için Bilim Kurulu önerisi beklenecek

Bakan Selçuk'un tatilin uzayıp uzamayacağı konusunda talimatı olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun bu noktadaki tavziyesini çok önemsiyorum. Uzatılabilir de uzatılmayabilir de ... Ama eğer Bilim Kurulu eğer uzatılmasında fayda var diyorsa, ona uyalım. Bir hafta yeter diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var. Çözeriz onu da" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmede ise Çin'den getirilen 50 bin kit ile ilgili son durum hakkında bilgi aldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English