Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çorum'daki cezaevleri ve adliyelerde koronavirüs tedbirleri en üst düzeyde

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca: "Bu zamana kadar tüm kurumlarımız kapsamında gerek hakim, savcı ve personel, gerekse hükümlü tutuklulardan Kovid-19 yönünde pozitif vakamız olmamıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ÇORUM (AA) - Çorum'da bulunan ceza infaz kurumlarında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler, hem kurum çalışanlarının hem de tutuklu ve hükümlülerin salgından etkilenmemeleri için titizlikle uygulanıyor.


Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra bütün dünyaya yayılan koronavirüs salgınınına karşı ceza infaz kurumlarının toplu yaşanan yerler olması ve bulaşıcı hastalıklar açısından risk oluşturması nedeniyle personel, hükümlü ve tutukların korunması, yayılımının engellenmesi amacıyla Çorum'daki L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, İskilip Açık İnfaz Kurumu ve tüm adliyelerde yoğun tedbir alındı.


Üst seviyede uygulanan tedbirler çerçevesinde herkesin, sosyal mesafe kuralına uyularak maske ve eldiven takıldıktan sonra ateşi ölçülüp el ve ayakkabıları dezenfekte edilerek ceza infaz kurumlarına girişi sağlanıyor.


Ayrıca 0-6 yaş grubu çocuğu bulunan mahkumların çocukları ile yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan mahkumların düzenli kontrolleri yapılıyor.


Kuruma ilk giriş yapan mahkumlarda koronavirüs belirtisi olup olmadığına dair rapor temin ediliyor. Koronavirüs belirtisi olmayan mahkumlar da doğrudan koğuşa alınmayıp, 14 gün karantinada bekletiliyor.


Ceza infaz kurumunda 24 saat esasına göre görev yapan personelin zorunlu olmadıkça mahkumlarla teması engelleniyor, teması zorunlu olan personel de maske, eldiven, tulum gibi koruyucu ekipman kullanıyor.


Tedbirler kapsamında ziyaret kısıtlaması nedeniyle mahkumların aileleri ile telefon görüşme süresi de artırıldı.


Söz konusu önlemler İskilip Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Çorum, Osmancık, Kargı, Bayat ve İskilip adliye binalarında da uygulanıyor.


- Hakim ve savcılardan karantinadaki infaz koruma memurlarına jest


Başsavcılığın düzenlemesiyle cezaevinde dörtlü vardiya sistemiyle görev yapan infaz koruma memurlarının ilk bölümü, görev sürelerinin sonunda İl Pandemi Kurulunca belirlenen Akşemsettin Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.


Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Cumhuriyet Savcısı Edip Özgül ve Cezaevi Müdürü Osman Birol, tedbir amacıyla öğrenci yurdunda 14 gün karantinada tutulan infaz koruma memurlarını ziyaret etti.


Başsavcı Ağca ve beraberindekiler, adliyede görev yapan hakim ve savcıların katkısıyla temin edilen yiyecek ve içeçekleri infaz koruma memurlarına verdi.


Ağca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yurtta karantinada olan personel ve kurumda görevli personelin ailelerinin ihtiyaçları için Vefa Sosyal Destek Grubu benzeri bir sistem oluşturduklarını söyledi.


Ağca, "Bu şekilde ailelerin ihtiyaçları karşılanarak personelimiz tam bir dayanışma içinde bulunmaktadır. Ayrıca yurtta karantinada kalan personelin tüm ihtiyaçları da kurum idaresi tarafından karşılanmaktadır." dedi.


Kentteki ilgili kurumlarda koronavirüs salgını tedbirlerinin üst seviyede uygulandığını vurgulayan Ağca, "Bu zamana kadar tüm kurumlarımız kapsamında gerek hakim, savcı ve personel, gerekse hükümlü tutuklulardan Kovid-19 yönünde pozitif vakamız olmamıştır." diye konuştu.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English