Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çorum'daki Atık Getirme Merkezi faaliyete girdi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın: "Kağıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve civa içeren atık, akümülatör, atık ilaç, bitkisel atık yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikleri merkezimizde kabul etmeye başladık"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince inşa edilen 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmet vermeye başladı.


Çorum Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni inşa etti.


Tefrişatında kullanılan eşyaların çoğunluğu geri dönüşümlü malzemeden elde edilen ürünlerle yapılan tesis, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izinleri de alarak hizmet vermeye başladı.


Atıkların tasnifinin yapılacağı tesis, ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere gruplar halinde eğitim vererek gelecek nesillerde "geri dönüşüm" bilinci oluşturmak için de hizmet verecek.


Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yanında hizmet vermeye başlayan tesisi inceledi. Aşgın, incelemenin ardından gazetecilere, tesisin geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan henüz kaynağında ayrı toplanmasını sağlayacağını söyledi.


Kentte nitelikli atıkların geri kazanım veya bertaraf etmek üzere bırakılabileceği yerlerin düzenlendiğini belirten Aşgın, "1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizde evsel nitelikli 13 farklı atık toplanarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılacak. Kağıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve civa içeren atık, akümülatör, atık ilaç, bitkisel atık yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikleri merkezimizde kabul etmeye başladık." dedi.


Getirilen atıkların toplanarak anlaşmalı lisanslı firmalara ulaştırılacağını dile getiren Aşgın, "Bu çalışmamızla birlikte organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılmış olacak." ifadesini kullandı.


Aşgın, sıfır atık hakkında vatandaşları bilgilendirmek için 333 11 99 numaralı "ALO ATIK" hattı oluşturduklarını da sözlerine ekledi.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English