Son Dakika Haberler

Sanatçı için ölümünün 1. yılında anma töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan, ölümünün birinci yılında, mezarı başında anıldı. 

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törene katılan sanatçının oğlu Kerem Alışık, annesini geçen yıl Kadir gecesinde kaybettiklerini ve arefe günü defnettiklerini ifade etti.

Annesinin nurlu bir insan olduğunu söyleyen Alışık, şöyle konuştu:

"Nurlarda yattığına inanıyoruz. Nasıl anlatmak gerek bilmiyorum ama kısaca çok yaman bir kadındı. Müthiş asaleti, zerafeti, inceliği ve naifliği yanında, hiç beklenmeyecek kadar yılmaz bir savaşçıydı. Dirençliydi. Hep mücadele etti. Çok emek verdi hepimize. Ailesine son derece bağlıydı ve bizim ailemizin her zaman kahramanı da oydu. Babam da bunu bu şekilde dile getirirdi. Oğluna, evladına, torununa, evladına, eşine bir ömür adayan bir kadındı annem."

Kerem Alışık annesini çok özlediğini de dile getirerek, Çolpan İlhan'ın yaşama azminin, yaşamın içindeki çabasının ve çalışmasının kendileri için örnek olduğunu ifade etti. 

- Önal: "Çolpan İlhan, şöhretli bir oyuncuyken kendini geri çekti"

Ünlü yönetmen Safa Önal, Çolpan İlhan ve Sadri Alışık'ın kendisi için ne derece önemli olduklarını anlatarak, kalbinde her zaman yaşadıklarını belirtti.

Çolpan İlhan'ın yuvayı yapan dişi kuş olduğunu kaydeden Önal, sözlerine şöyle devam etti: 

"İki sanatçının, bir arada bir ömrü beraber geçirmesi ve bir yuvayı her türlü endişeden, dedikodudan ayrılıklardan ve sarsıntılardan uzak yaşatabilmesi, olabilecek işlerden değildir ama onlar bunu becerdiler ve Çolpan sayesinde oldu bu. Şöhretli bir oyuncuyken kendisini geri çekti ve Sadri Alışık'a yüklendi tüm gücüyle, elinden geldiği kadarıyla. Kolay bir özveri değil bu. Bunu yapmak bir marifetti. Günümüzde de görüyoruz bir çok benzerlerini, nasıl uyumsuzluklar içerisinde ne çabuk bitiyor, başlayan evlilikler ya da beraberlikler."

- Öden: "Şifacı, bilge ve yardımseverdi"

Ünlü oyuncu Songül Öden, İlhan'ın şifacı, bilge ve yardımsever bir insan olduğuna işaret ederek, "Çolpan abla sadece biz yakınları tarafından değil, onunla azıcık karşılaşmış insanlar tarafından bile ne kadar kıymetli olduğu hissedilen bir kişiydi. Orta sınıf üstü bir aileden geliyordu ama kendi sınıfına ait olmayan herkesi de kucaklayan, ötekine, kendine benzemeyene saygı duyan çok kıymetli bir insandı. Onunla karşılaştığımız için, yolumuz kesiştiği çok mutlu ve şanslı hissediyorum" açıklamasında bulundu.

Törene katılan senarist Yılmaz Atadeniz ise "Birken ikileştiler. İkisini de anan hiç olmazsa bir evlat var arkada. Bizleri mesut eden şey, böylece anılmak. Çünkü hiç anılmayan kimseler de var. Mesela bir Belgin Doruk, Neriman Köksal, Ayhan Işık hiç anılmıyor. Biraz sonra Ayhan'ın mezarına da uğrayacağım. Yani Allah'a çok şükür ki buradayız. Hep beraberiz" ifadelerini kullandı.

Çolpan İlhan'la aynı yıl sinemaya girdiklerini, Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi'ne de aynı yıl başladıklarını belirten yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu da, "Hem Çolpan hem de Sadri ailem gibiydi. Çok üzgünüm. Ben fazla gelemiyorum, çok rahatsızım, ama Çolpan İlhan için geleyim istedim" şeklinde konuştu.

- Çolpan İlhan

Çolpan İlhan, 1936'da İzmir'de doğdu. Şair Attila İlhan'ın kızkardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesi olan ve Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin de kurucusudur.

Sanatçı, 25 Temmuz 2014'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English