Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocukları dağa kaçırılan ailelerden "Kobani" operasyonlarına destek

Anne Ayşegül Biçer: "Yasin Börü, Kobani olaylarında fakir fukaraya et dağıtırken PKK ve uzantısı HDP tarafından kafası ezilerek şehit edildi. Onun da hakkını arıyoruz. Suçsuz yere şehit edildiği için, sadece kendi çocuklarımız için değil şehit olanlar için de burada mücadele ediyoruz" Baba Celil Begdaş: "Yasin Börü'yü kurban eti dağıtırken elinde silah da yoktu, vahşice katlettiler. Allah onun hakkını kimseye bırakmayacaktır. Börü ailesinin yanındayız, onların acısını paylaşıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

DİYARBAKIR (AA) - Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturmaya destek verdi.


Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 389'uncu gününde devam ediyor.


Dağa 2018 yılında kaçırılan 17 yaşındaki oğlu Mustafa Biçer için oturma eylemini sürdüren anne Ayşegül Biçer, oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü, PKK'nın uzantısı HDP'nin çocuklarının aklını çeldiğini söyledi.


HDP İl Binası önünde 1 yılı aşkın süredir haklı bir mücadele sürdürdüklerini, evlatlarını istediklerini anlatan Biçer, hakları olan çocuklarını almadan eylemlerine son vermeyeceklerini bildirdi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturmasına değinen Biçer, "Bu sabah bir umutla uyandık. Yüreğimize bir nebze de olsa su serpildi. Bunu zılgıtlarla karşılamamız lazım. Kobani ve Sur olaylarında Diyarbakır'ı kan gölüne çevirdiler. Yasin Börü et dağıtırken kafası ezilerek öldürüldü. O da bizim evladımız gibiydi." diye konuştu.


Devletin gerekeni yaptığını ifade eden Biçer, şöyle devam etti:


"Rabbim devlete güç ve kuvvet versin. Başımızdan eksik etmesin. Bunları bitirmeye geldik. Anne ve babalar olarak 1 yıldır burada feryat figan ediyoruz. PKK'nın uzantısı HDP çıkıp bir açıklama yapmıyor. Çünkü suçlu olduğunu artık biliyor. Kürt halkı artık bilsin ki HDP Kürtleri kullanıyor. HDP milletvekilleri mecliste bizleri savunmasın. Dilerim içimize bu kor ateşleri düşüren PKK'nın uzantısı HDP helak olur. PKK'nın ismi de yeryüzünden silinir. Operasyon bizi çok sevindirdi. Belki evlatlarımızdan bir haber alamıyoruz ama 17 ailemiz evladına kavuştu. Bu operasyonların ardının geleceğini düşünüyorum. Devletime güveniyorum. Hakkımızı onlardan alacak. Biz bu kapıya mühür vurmadan bu mücadeleyi bitirmeyeceğiz. Yasin Börü, Kobani olaylarında fakir fukaraya et dağıtırken PKK ve uzantısı HDP tarafından kafası ezilerek şehit edildi. Onun da hakkını arıyoruz. Suçsuz yere şehit edildiği için, sadece kendi çocuklarımız için değil şehit olanlar için de burada mücadele ediyoruz."


Oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş da 17 aydır oğlundan haber alamadığını dile getirdi.


Begdaş, şöyle konuştu:


"Allah hakkımızı onlara bırakmıyor. Soruşturmada, birçok kişi gözaltına alınmış. Biz de onlardan davacıyız. Onlardan dolayı çocuklar gitti. Demirtaş'a ödül vereceklermiş, birçok insanın ölümüne sebep olsun bir de ödül versinler. Var mı öyle bir dünya? Yasin Börü'nün ailesine sabır diliyorum. Kurban eti dağıtırken elinde silah da yoktu, vahşice katlettiler. Allah onun hakkını kimseye bırakmayacaktır. Börü ailesinin yanındayız, onların acısını paylaşıyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English