Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocuklar için yeni bir karakter doğuyor: "Pakiki"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Sevimli çizgi film karakteri "Pepee"yi oluşturan Düşyeri, çocukların eğlenerek öğreneceği "Pakiki ile Bilgisel" serisinin tanıtımını yaptı.


Merak edilen soruları eğlenceli metotlarla cevaplayan yeni bir kukla karakteri olan "Pakiki", 3-5 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor.


Tanıtım toplantısında konuşan Düşyeri kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, "Pakiki ile Bilgisel" projesinin bir buçuk sene önce kurulan bir düş olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Bir kız karakter yapmak istedik. Yine okul öncesini hedefledik. Bizim için her teknik, çocuğa ulaşmak için bir yol. Burada da çizgi filmden farklı olarak kuklayı tercih ettik. Bizim içinde yeni bir yeni bir deneyim olsun istedik. Araştırma sonuçları bize gösterdi ki, aslında çocuklar kuklaları hala çok seviyorlar. Çünkü kuklalar geleneksel ve eskide kalmış bir yol gibi gözükmekle beraber çocuklar için böyle bir algı yok, onlar hala çok seviyor ve ilgilerini çekiyor. Daha dokunulası geliyor onlara."


Daha önce çizgi film alanında projeler geliştirdiklerini, bu defa yeni bir şey deneyerek sınırlarını zorlamak istediklerini belirten Bilgiç, çocukların "Pakiki"yi çok seveceğini dile getirdi.


"Pakiki"nin keyifli bir şekilde çocuğa kendi var oluşuyla alakalı süreçleri anımsatmayı hedefleyerek hayata geçirildiğine dikkati çeken Bilgiç, "Çocuğun kendi karakter gelişiminin yapılanmasında bir içerik haritasına sahip. Pakiki'nin kurgusu 3 ana temelde işliyor. Çocuğun kendilik, kendiden başkasının olduğu ve çevre algısının gelişimine destek olması amacıyla tamamen bilimsel verilerden hareketle tasarladık. Bunu modern teknolojilerle içine sanat katarak eğlenceli bir hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.



"Vücudumuz" temalı ilk sezonun 13 bölümden oluştuğu bilgisini veren Bilgiç, "Her bölümde o bölümün temasıyla ilgili bir şarkı var. Bölümlerde ana okulu çocuklarından da destek aldık. Bölümlere bugünden itibaren Düşyeri TV'den ulaşabiliniyor. Düşyeri TV, Türkiye'nin ilk dijital televizyonu. Bizim olmayan mecralar yönetemediğimiz bazı içerikleri sunuyorlardı, biz de bizim içeriklerimizle onların yan yana gelmesinden rahatsız oluyorduk. Aileler çocuklarına yönelik her yaş grubu için ayrı ayrı kategorilenmiş içerikleri bu platformdan gönül rahatlığıyla seçebilirler." diye konuştu.


"Pakiki ile Bilgisel"in bölümlerine "www.dusyeri.tv" adresinden ve mobil uygulamalardan ulaşılabilir.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English