Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocuk bakım kuruluşları ve aile odaklı hizmetlerde normalleşme süreci başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile, evlat edinme ve sosyal ekonomik destek süreçlerinin 15 Haziran'da başlatılacağını bildirdi.

Çocuk bakım kuruluşları ve aile odaklı hizmetlerde normalleşme süreci başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk bakım kuruluşları ile çocuklara yönelik aile odaklı hizmetlere ilişkin normalleşme çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı. 

Bu kapsamda 15 Haziran'dan itibaren koruyucu aile, evlat edinme ile sosyal ekonomik destek (SED) başvurularına ilişkin sosyal inceleme süreçleri başlayacak. Halihazırda bu hizmetlerden yararlanan çocuklar da aile yanında izlenecek. 

Ayrıca 15 Haziran'dan itibaren iller arası koruyucu aile ve çocuk eşleştirmeleri ile çocukların il içi ve dışı tertip ve nakil durumlarının değerlendirilmesine yönelik süreçler de uygulamaya alınacak. Bakanlık, çocukların yakınlarına izinli gidebilmesi ve aileye dönüş çalışmalarını da başlatacak. 

1 Temmuz'dan itibaren çocukların sosyalleşmesi için adımlar atılacak 
Koruyucu Aile Eğitim Programları, 1 Temmuz'dan itibaren uygulamaya alınacak. Yine bu tarihten itibaren devlet korumasındaki çocuklar sosyal, kültürel, sportif ve kamp etkinliklere katılabilecek. Ayrıca kuruluş bakımındaki çocukların yakınları tarafından ziyaretine 1 Temmuz'dan itibaren izin verilecek.

Periyodik sağlık kontrolleri, hijyen tedbirleri devam edecek 
Öte yandan kuruluş bakımındaki çocukların ve personelin gün içindeki periyodik sağlık ve ateş kontrolleri devam edecek. Hastalık belirtileri gösteren çocuk veya personel olması durumunda izolasyon ve karantina uygulaması sürdürülecek. 

Salgın nedeniyle oluşturulan acil müdahale ekipleri ile karantina/izole birimleri de hizmetlerine devam edecek. Kronik rahatsızlığı bulunan çocuklara yönelik özel tedbirler de aynı şekilde uygulanacak. 

Kuruluşa yeni kabulü sağlanan çocukların öncelikle sağlık kontrollerinin yaptırılması, dışarıdan kuruluşa gelen, izinden dönen çocukların da daha önce olduğu gibi 7 gün gözlem altında tutulduktan sonra odalarına alınmasına yönelik tedbirler de sürecek. 

Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programı (ÇODEP) ve ANKA Çocuk Destek Programı kapsamında yürütülen grup çalışmaları yeni tip koronavirüs tedbirlerine göre yapılacak.

Kuruluşlarda Sağlık Bakanlığınca Kovid-19'a karşı belirlenen 14 kuralın, maske, sosyal mesafe ve temizlik kıstaslarının da daha önce olduğu gibi sürdürülmesi sağlanacak. 

Tesisler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve ortak kullanım alanlarının ve araçların periyodik temizliği yapılacak.

Pandemi ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmelerde bulunulacak. 

LGS ve YKS'ye girecek çocuklara psikososyal destek 
Çocukların eğitim, sağlık gibi kuruluş dışı ihtiyaçları, ilgili kurumlar tarafından belirlenen kurallara riayet edilerek karşılanacak.

Ayrıca LGS veya YKS'ye girecek çocuklar psiko-sosyal açıdan desteklenecek ve sınav tedbirleri hakkında bilgilendirilecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English