Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çıtır Patates Nasıl Yapılır?

Çıtır Patates Nasıl Yapılır?

Çıtır patates nasıl yapılır? Çıtır patates hangi yemek çeşitlerinde kullanılır? Çıtır patates ile hangi içecek çeşitleri tercih edilmelidir? Çıtır patatesin yiyecek dünyasına dair kısa bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.


Çıtır patates nasıl yapılır? Günümüzde yemek yemeyi sevenlerin merak ettikleri sorular arasında yer alır. Çünkü pek çok kişi tarafından çıtır patates çeşitlerinin nasıl yapıldığı bilinmiyor. Peki çıtır patates çeşitleri nasıl yapılır?

Çıtır patates yapımında farklı püf noktaları bulunur. Püf noktası ile istenilen çıtır patates kıvamı sağlanır. Bu yüzden de öncelikli olarak çıtır patates yapımında herhangi birini kullanarak patatesler hazırlanır. Ardından yüksek ateşte belirli bir miktar yağ kızgın haline getirilir. Yağ kızdıktan sonra ise patatesler kızartılır. Sonrasında ki kızartılan patateslerin yağı süzülerek servis edilir.



Çıtır Patates Hangi Yemeklerde Kullanılabilir?

Günümüzde çıtır patates çeşitleri sıklıkla kullanılıyor. Önceleri sadece restaurantlarda gördüğümüz çıtır patatesleri artık evlerde de rastlanıyoruz. Çıtır patatesler genellikle yemeklerin yanında çeşit olarak servis edilir. Peki günümüzde çıtır patates çeşitleri hangi yemeklerde kullanılabilir?


Çıtır patates denildiği zaman akıllara ilk gelen yiyecek çeşidi köfte oluyor. Patates köfte ikilisini pek çok kişi tarafından sıklık ile tercih edilir. Bir diğer çıtır patates ile eşlik edilen yiyecek çeşidi ise; tavuk sotedir. Özelliklede beyaz et sevenlerin sıklıkla kullanıldığı menü çeşitleri arasında tavuk sote ve çıtır patates bulunur.

Günümüzde sıklıkla çıtır patates ile servis edilen yemek çeşitlerinden birisi de karnı yarık ve pilavdır. Yemek yerken farklı lezzetler isteyenler tarafından çıtır patates, pilav ve karnı yarık üçlüsü tercih edilir.

Çıtır Patates Yapımında Püf Noktaları Nelerdir?
Çıtır patatesi pişirme çeşitleri çoktur. Çünkü farklı püf noktaları bulunur. Peki günümüzde çıtır patates yapımında püf noktalar nelerdir?
 İlk çıtır patates püf noktası olarak buz gibi sirkeli su olur. Doğranan patatesler ilk önce soğuk olan sürekli suyun içerisinde bir süre bekletilir. Bu yöntem ile hazırlanan patates çeşitleri çıtır olarak pişer.

İkinci olarak önerilen çıtır patates yöntemi ise; sodalı olan suyun içerisinde bir süre beklemesidir. En çok kullanılan çıtır patates yöntemi; doğranmış patateslerin dondurulmasıdır. Günümüzde farklı pek çok çıtır patates yöntemleri bulunur. Onlardan birini kullanılarak patateste istenilen çıtır kıvamına ulaşılır.

KONHABER / ÖZERL HABER

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 2
  • 13
  • 4
  • 4
  • 4
  • 5
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English