Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çin'den, Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması çabalarına destek

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması yönündeki çabalarını aktif şekilde desteklediklerini söyledi.


Yonhap ajansının haberine göre Şi, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.


Şi, Seul yönetiminin Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması yönündeki çabalarını aktif şekilde desteklediğini ifade ederek, söz konusu çabaların her iki ülkenin çıkarlarıyla uyuştuğunu belirtti.


Kore Yarımadası'nın durumunu "genel olarak istikrarlı" şeklinde tanımlayan Şi, Güney Kore'nin, Kuzey Kore konusunda siyasi çözüm için rol oynadığına vurgu yaptı.


Şi, iki ülkenin "Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve İlerlemeye Açık Anlaşma"sını (CPTPP) müzakere edebileceğini kaydederek, şartların oluşmasının hemen ardından Güney Kore'yi ziyaret etmek istediğinin altını çizdi.


Moon ise ülkesinin Çin ve Japonya'nın üçlü bir zirve oluşturarak birlikte çalışmayı umduğunu ve CPTPP'ye katılmayı aktif şekilde değerlendiklerini aktardı.


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 5-12 Ocak'ta Kore İşçi Partisi 8. Kongresi'nde, geliştirilmekte olan yüksek teknolojili silah sistemlerinin listesini açıklayarak nükleer silah deposunu güçlendirme tehdidinde bulunmuştu.


Kuzey Kore lideri, konuşmasında, ABD'nin Kuzey Kore'nin "ana düşmanı" olduğunu yinelemiş ve "ABD'de kim göreve gelirse, ülkenin temel yapısı ve düşmanca politikası asla değişmeyecek." demişti.


ABD ile yeni ilişkiler kurmanın, bu ülkenin düşmanca politikasını sürdürüp sürdürmemesine bağlı olduğunu ifade eden Kim, düşman güçler nükleer silahlarını kullanmayı düşünmedikçe, nükleer silah kullanmayacaklarını söylemişti.


Öte yandan, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ile telefonda görüşmüştü.


Blinken, görüşmelerde ABD'nin Hint-Pasifik bölgesinde barış ve istikrarın muhafaza edilmesine olan bağlılığını dile getirmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English