Son Dakika Haberler

Cilde Yararlı Kozmetik Ürünler Nelerdir
Kozmetik
Günümüzde, geçmişe göre baktığımızda kozmetik ürünleri hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Kozmetik, kişisel bakım denildiğinde insanlara pek çok ürün sunar ve bu ürünler aracılığıyla hem insanların gerekli bakımlarını hem de cilt problemlerini gidermelerine yardımcı olur.


Kozmetik Nedir?
Kozmetik, insan tarihi boyunca var olan bir şey olsa da 1. Dünya Savaşı’ndan sonra bir bilim dalı olarak kabul görmeye başlamıştır. Kozmetik, insanların görünümlerini daha güzel bir hale getirmek amacıyla, kişisel temizliğini için ya da sivilce ve siyah nokta problemleri gibi cilt problemlerini kullanmak için kullandıkları ürünlerin tümüdür. Bazı kozmetik ürünleri kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılarken, bazıları tercihen kullanılan ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.  Tercihen kullanılan ürünleri daha çok makyaj malzemeleri, saç jölesi, parfüm ve deodorant gibi ürünler kapsamaktadır. Kozmetik ürünleri arasında birtakım tedavi ürünleri de yer almaktadır.


Kozmetik Ürünleri Nelerdir?
Kozmetik ürünleri genellikle vücudun yüz, tırnak, saç gibi alanlarına kullanılan ürünlerdir ve bu anlamda kullanıldığı bölgeye göre kendi içerisinde birçok kategoriye ayrılır. En çok kullanılan kozmetik ürünlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

 
  • Deriye uygulanan kozmetik ürünler (el ve yüz kremleri, yumuşatıcı kremler, siyah nokta ve sivilceler için kullanılan kremler, hormon kremleri, deodorant ve parfümler, traş losyonları…)
  • Saça uygulanan kozmetik ürünler (saç jöleleri, saç spreyleri, saç boyaları, saçın rengini değiştiren tüm ürünler, şampuanlar…)
  • Tozlar ve pigmentli ürünler (ruj, oje gibi makyaj  malzemeleri, allık gibi toz yapıya sahip ürünler…)
  • Ağız ve dişlere uygulanan kozmetik ürünler (diş macunu, diş fırçası, diş ipi ve apız suları…)


Tüm bu kozmetik ürünler göz önünde bulundurulduğunda, insanların daha temiz ve güzel bir görünüme kavuşmak için de kozmetik ürünler kullandığını söylemek mümkün. Bu kozmetik ürünlerinden aradıklarınızın hepsine ve daha fazlasına https://www.uraw.com.tr/tr üzerinden ve 0850 480 87 29 numaralarından ulaşabilirsiniz.

Kozmetik Ürünler Cilde Zarar Verir mi?
Kozmetik ürünlerin cilde hem yararı hem de zararı olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada kullandığınız ürünün içeriğinde kullanılanlar büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bir kozmetik ürünü seçerken, içeriğinde çok fazla kimyasal barındıran ürünlerden uzak durmakta fayda vardır. Bu kimyasalları uzun vadede cildinize uyguladığınızda, deriniz hepsini hapseder. İlerleyen dönemlerde de birtakım deri ağırlıklı olmak üzere birçok sağlık problemiyle karşılaşmanıza neden olabilir.

Bundan kendinizi koruyabilmeniz adına, aldığınız ürünlerin kimyasal olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Organik ürünleri tercih etmeniz genel olarak sağlığınız açısından çok daha iyi olacaktır. Aldığınız ürünlerin içeriğini okuyarak, kimyasal bir yapıya mı yoksa organik bir yapıya mı sahip olup olmadığının kontrolünü, kendiniz kolayca yapabilirsiniz.  Sadece organik ürünler üreten markaların kozmetik ürünlerini, internette yapacağınız küçük çaplı bir araştırmaya ya da https://www.uraw.com.tr/tr yardımıyla bulabilirsiniz.

Cilde Yararlı Kozmetik Ürünler Nelerdir?
Bazı kozmetik ürünler siz farkında olmadan ve hatta iyi olduğunu düşünerek kullansanız bile, size zarar verebiliyor. Bunların ayrımını yapabilmeniz için kimyasal ve organik ürünler arasındaki farkları bilmeniz yeterli olacaktır. Örneğin erkekler traş sonrası ciltlerini rahatlamak ve aynı zamanda güzel kokmak amacıyla traş losyonu kullanırlar. Fakat bu traş losyonlarının uzun vadede kırışıklıkların daha erken kendisini göstermeye başlamasına neden olduğu kanıtlanmıştır.

Kadınların ve erkeklerin kırışıklık karşıtı için kullandığı kremlerin işe yaraması, ürünün içeriğiyle doğrudan ilgilidir. Bir ürün içerisinde ne kadar fazla organik madde barındırırsa, size o kadar fazla yarar sağlayacaktır. Kimyasal olmasına rağmen bu anlamda sonuç aldığınızı düşündüğünüz ürünler, farklı anlamlarda size zarar verebilmektedir.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English