Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cihanbeyli’de yatırım coşkusu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli yatırım programı kapsamında ilçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan yatırımlarda incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Akyürek, Cihanbeyli’nin çok geniş bir coğrafyaya hitap ettiğini, yatırımları buna göre planladıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Cihanbeyli’de yapımı tamamlanan projelerde incelemelerde bulundu.

Cihanbeyli’de ilk olarak Medeniyet Okulu’nun dönem başlangıç programında öğrencilerle bir araya gelen, ardından Aile, Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, daha sonra Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ile birlikte çeşitli yatırımları inceledi, okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

PRESTİJ CADDELER İLÇEYE DEĞER KATIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde yapılan prestij cadde düzenlemelerini inceleyen Başkan Akyürek, Cihanbeyli’ye yaklaşık 7,5 milyon lira harcayarak andezit kaldırımıyla, birinci sınıf asfaltıyla altyapısı ve üstyapısıyla prestij caddeler kazandırdıklarını söyledi. Cihanbeyli’nin çok geniş bir coğrafyaya hitap ettiği için buna göre planlama yaptıklarını aktaran Başkan Akyürek, “Asfalt ve yol çalışması konusunda buranın özel bir merkez statüsüne kavuşturulması gerekiyordu. Bir taraftan mahalle yollarıyla ilgili çalışma ve prestij cadde çalışmasını yürütürken, buranın yol çalışmasında daha da olabilmesi adına bir asfalt şantiyesini de tamamladık. İnşallah 2018 yılında asfalt şantiyemizin de desteğiyle yol çalışmalarında yeni mesafeler alınmış olacak” dedi.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi, halı saha, bahçe duvarı ve Z Kütüphane yapılan Cihanbeyli İmam Hatip Ortaokulu’nu da ziyaret etti. Okulun ilçe için hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, okul bahçesinde öğrenciler için gelen Bilim Tırını ve Medeniyet Okulu Projesi kapsamında okula açılan Z Kütüphaneyi ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

KORDONBOYU PARKI ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Başkan Akyürek ve beraberindekiler daha sonra yapımı tamamlanan Kordonboyu Parkı’nda incelemeler gerçekleştirdi. Parkta düzenleme ve ıslah çalışmasının yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Kordonboyu alanında da ilçe belediyemizle birlikte bitkilendirmesiyle, kamelyalarıyla, kafe inşaatıyla, çocuk oyun alanlarıyla, altyapısıyla ve üstyapısıyla yaklaşık 6 milyon lira harcadığımız bir çalışmayı bitirme aşamasına geldik. Burada kesintisiz iki kilometre yürüme imkanını da insanlarımız bulmuş olacak. Şehir değişiminde Cihanbeyli’nin bu bölgesi de örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

SÜT TOPLAMA MERKEZİ İLE İLÇENİN REFAH SEVİYESİ ARTACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli Belediyesi tarafından yapılan Beyler Konağı, 15 Temmuz Şehitler Parkı ve kapalı pazar yerini inceledikten sonra Büyükşehir tarafından yapımı devam eden Ağabeyli (Hüyükkuyu) Bölge Süt Toplama Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Tesisin tarım ve hayvancılık sektörü açısından altyapı tesisi sayılacağını belirten Başkan Akyürek, “Burada, süt toplama merkeziyle, idari alanıyla, depolama alanıyla güzel bir tesisi hayata geçiriyoruz. Günlük kapasitesi 20 ton civarında olacak. Aynı zamanda süt üretiminde sağlıklı şekilde bir zincir oluşturmayı sağlamış olacağız. IPARD desteği ve Büyükşehir katkısıyla yapmakta olduğumuz bu tesisin hayırlı olmasını diliyoruz. Böyle tesisler aynı zamanda üretime katkı sağlar, refah seviyesinin artırılmasına vesile olur” ifadelerini kullandı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de, hemşerilerinin çok daha fazlasını hak ettiğini ve yatırımların devamının geleceğini belirterek, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Başkan Akyürek, süt toplama merkezinin bulunduğu mahallede vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English