Son Dakika Haberler

Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'un 10. yılı onuruna gerçekleştirilecek projenin tanıtımı yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI) ile eş zamanlı başlayacak, "CI Openair-Yeni Medya Projesi" Şişli'de tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında AA muhabirine açıklamada bulunan CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, projenin CI'ın 10. yılı onuruna üretildiğini ifade ederek, Şişli Belediyesi desteğiyle hayata geçirildiğini aktardı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen projenin, gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydeden Güreli, "Biri Türkiye'den, diğeri yurtdışından gelen iki ayrı küratörümüz var. Yurtdışından ve Türkiye'den yaklaşık 10 sanatçıyla, Şişli bölgesine yayılan ve İstanbul'u çok daha iyi bir noktaya taşımasını hedeflediğimiz bir projedir" dedi.

Güreli, CI'ın İstanbul'un sanat dünyasına ve Türkiye'nin sanat piyasasına önemli değişiklikler getirdiğini vurgulayarak, "Bunları her zaman daha ileriye götürmek ve büyütmek, İstanbul'a bütün dünyanın daha fazla dikkatini çekmek, İstanbul'u bu yönde konumlandırmak gibi bir hedefimiz var" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise Güreli ile 55 yıllık bir arkadaşlıkları olduğunu söyleyerek, "Ali'yle birlikte büyüdük. Ali sanata çok meraklıydı. Ben de meraklıyımdır. Belediye başkanı olmadan önceki dönem de meraklıydım. Onun için bu programı birlikte yapmış olmaktan son derece mutluyum ve memnunum" ifadelerini kullandı.

Şişli ve Nişantaşı'ndaki etkinliklerin sponsoru olduklarını dile getiren İnönü, "Biz, 'Şişli Sanattır', düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sonbahardan başlayarak, önümüzdeki aylarda devam eden etkinlikler silsilesi göreceğiz" dedi.

- Eserler 9 Kasım'da sergilenmeye başlayacak

Proje kapsamında, dört Türk ile dört yabancı sanatçının eserleri, 9 Kasım'dan itibaren, farklı mekanlarda ve açık alanlarda sergilenmeye başlayacak. Yabancı sanatçıların küratörlüğünü Susan Van Hagen, Türk sanatçıların küratörlüğünü ise Ebru Yetişkin üstlendi.

St. Regis Hotel önünde Noel Dolla'nın, Nişantaşı Meydanı'nda Jeongmoon Choi ve Marina Zurkow'un, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Daniel Firman'ın, Harbiye Tüneli'nde Buşra Tunç'un, Dolmabahçe Gazhanesi'nde DECOL ve Can Büyükberber'in, 360 Raket'te Deniz Kader'in, Abdi İpekçi Kavşağı'nda ise Ozan Türkkan'ın eserleri görülebilecek. 

"CI Openair-Yeni Medya Projesi"nde yer alan eserler, Ocak 2016'ya kadar sergilenecek. 

Contemporary Istanbul, 12-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English