Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

"Gerekiyorsa bu sene tatil yapmayalım, toplumun beklentilerini karşılayacak yargı reformunu Meclisten çıkaralım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Gerekiyorsa bu sene tatil yapmayalım, toplumun beklentilerini karşılayacak yargı reformunu Meclisten çıkaralım." dedi.

Başarır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 10 Temmuz'un Dünya Hukuk günü olduğunu anımsattı.

Her yıl yayınlanan Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde, Türkiye'nin, 2019 yılı raporuna göre 126 ülke arasında 109'uncu sırada yer aldığını ifade eden Başarır, "Ülkelerin bulundukları coğrafi bölgelere göre kategorize edildiği endekste Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya grubundaki 13 ülke arasında geçen yıl gibi bu yıl da sonuncu sırada yer aldı." diye konuştu.

Her meslek kesiminde olduğu gibi avukatların sorunlarının da çığ gibi büyüdüğünü belirten Başarır, "100 bine yaklaşan avukat sayısı, mesleğe yeni başlayan avukatlar için hem iş bulma sorunu oluşturdu hem de iş bulan genç avukatlar zorlu şartlarda ve düşük ücretlerle çalışmak zorunda kaldı." dedi. Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"AKP ve küçük ortağı MHP, Meclisi 20 Temmuz'da kapatma niyetinde. Bizler bir yıldır milletvekili olarak görev yapıyoruz. Üzülerek söylüyorum ki bu sürenin sadece 4 ayında yasama faaliyetinde bulunabildik. Oysa bizden umutla yasa bekleyen milyonlarca vatandaşımız var. Emeklilikte yaşa takılan yüz binler, atanamayan öğretmenler, 3600 ek gösterge bekleyenler, tutuklu ve hükümlü yüz binlerce vatandaş ile yakınları, mahkeme kapılarında yıllarca hak arayan vatandaşlarımız bizlerden çözüm beklerken AKP'li ve MHP'li milletvekillerimiz tatile çıkmak istiyor. Onlar belki denize, yaylalara, yurt dışına gidebilecek ama bizlerin bu sorunları çözmeden sokağa çıkmaya, tatil yapmaya vicdanımız el vermiyor. Gelin, gerekiyorsa bu sene tatil yapmayalım, bir ay daha çalışalım, ilgili komisyonlarda tüm toplumun beklentilerini karşılayacak yargı reformunu görüşelim ve Meclisten bu yasayı çıkaralım. Tatil yapamasak da toplumun karşısına çıkabilecek bir duruşumuz olsun."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English