Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP'li Kılıç, sigorta ve vergi borçlarında elektronik haczin durdurulmasını istedi

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vadesi geçmiş sigorta ve vergi borçları için ödeme emri ve elektronik haciz işlemi uygulamalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince durdurulmasını istedi.


Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 1236 kişinin enfeksiyon kaptığını anımsattı.


Bu süreç yaşanırken vatandaşın sağlığının yanı sıra ekonomik durumunun da korunması gerektiğine işaret eden Kılıç, bu konuda açıklanan ekonomik paketi eleştirdi.


"Vatandaşı sokaktan uzak tutması gereken ekonomik paket açıklandığında şoke olduklarını" ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:


"Açıklanan ekonomik pakette biz isterdik ki 'Vatandaşımız evinde otursun, biz onlara bakarız. Elektrik, su ve doğal gaz faturalarınızı biz ödüyoruz. Temel ihtiyaçlarınızı biz karşılıyoruz. Kredi ve kredi kartı borçlarınızı faizsiz erteliyoruz.' desinler. Ancak gördük ki bu ekonomik pakette işçi, memur, emekçi yok; sermaye var."


Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 22 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç tüm icra ve iflas takiplerinin 30 Nisan'a kadar durdurulduğunu hatırlattı.


Koronavirüsle mücadele kapsamında yetersiz de olsa ekonomi alanındaki tedbirlerin yanı sıra yargı alanında alınan önlemlere rağmen e-haciz uygulamasının devam ettiğine işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:


"İcra ve iflas takipleri, 30 Nisan 2020'ye kadar durduruldu ancak atladıkları bir konu var: SGK ve vergi daireleri halen vatandaşa ödeme emri göndermekte ve elektronik haciz uygulamasına devam etmektedir. Hem 'Sokağa çıkmayın.' diyorsunuz hem işletmeleri bir bir kapatıyorsunuz hem de vatandaşa sigorta ve vergi borcu için ödeme emri gönderip, elektronik haciz uygulamasına devam ediyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Vatandaş kirasını mı ödesin, çalışanların ücretlerini mi ödesin, temel ihtiyaçlarını mı gidersin, faturalarını mı ödesin, ailesini mi geçindirsin, yoksa sigorta ve vergi borcuna mı para yetirsin? Pandemi ilan edilen ve ülkemizi adeta kırıp geçiren koronavirüs vakası sebebiyle vadesi geçmiş sigorta ve vergi borçlarının ödeme emri ve elektronik haciz işlemi uygulamalarının salgın süresi boyunca durdurulması gerekmektedir."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English