Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP'li kadınlar şiddete karşı ortak ses çıkaracak

CHP Kadın Kolları üyeleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın saat 11.00'de 81 ilde kadın derneklerinin de katılımıyla eş zamanlı basın açıklaması yapacak Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: "Kadınların yaşam hakkının sağlanması için kararlı bir duruş sergileyerek bu duruşun da öncü güçleri CHP Kadın Kolları olarak Türkiye'deki tüm kadınların sığınağı, güvencesi olacağız" "Kadınlara 'Asla yalnız yürümeyeceksin, biz varız' diyoruz. Kadınlara yapılan

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP ÖZMEN - CHP Kadın Kolları üyeleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın saat 11.00'de 81 ilde kadın derneklerinin de katılımıyla eş zamanlı basın açıklaması yapacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün her yıl kadınların bir araya gelip seslerini yükselttikleri ve mücadeleyi büyüttükleri gün olduğunu belirtti. Bu nedenle yarın da CHP Kadın Kolları olarak yarın 81 ilde saat 11.00'de eş zamanlı kadın örgütleriyle ortak basın açıklaması yapacaklarını bildiren Nazlıaka, böylece kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkati çekeceklerini söyledi. Nazlıaka, "Gün boyunca tüm illerde kadın dernekleriyle, kadın platformlarıyla ortak eylemlere katılacağız." dedi.

İstanbul Sözleşmesinin kadınların can simidi olduğunu, bu sözleşmeyi tartışmaya açanları kınadığını aktaran Nazlıaka, şöyle devam etti:

"Önleme, koruma, cezalandırma ve kadını güçlendiren bütüncül politikalar üretme konusunda iktidarı bir kez daha samimiyete davet ediyoruz. Çünkü toplumu kutuplaştıran, şiddet ortamını kışkırtan mafya bozuntularına meydan bırakan bir anlayış hakim şu anda Türkiye'de. Cezasızlık politikaları da katilleri daha cesaretlendiriyor. Hayatını kaybeden kadınlardan bir sayı kimi zaman yıllara göre karşılaştırmalı istatistikmiş gibi bahsediliyor. Oysa ki o rakamların her biri bir can demek. Annesini, evladını, kardeşini yakınını kaybeden mutsuz ve umutsuz insanlar demek. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesinin tartışılmaktan çıkarılıp maddelerinin hızlıca uygulanmasını talep ediyoruz. Kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkına ve güvenliğine sahip çıkılmasını istiyoruz."

- "Kadınlara yapılan tüm hak ihlallerini hep birlikte bertaraf edeceğiz"

Katledilen kadınlar için sürece dahil olan kurumların da sorumlu olduğunu, herkesin hesap vermesi gerektiğine işaret eden Nazlıaka, "Örneğin, Emine Bulut katledilmeden 4 saat önce karakoldaydı. Ayşe Tuba Arslan katili hakkında 23 kez savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bu kadınlar göz göre göre öldürüldü. Artık 'bir kadın daha eksilmeyeceğiz' diyoruz. Kadınların yaşam hakkının sağlanması için kararlı bir duruş sergileyerek, bu duruşun da öncü güçleri CHP Kadın Kolları olarak Türkiye'deki tüm kadınların sığınağı, güvencesi olacağız." diye konuştu.

Nazlıaka, tüm ilerdeki kadın örgütlenmelerini daha da kuvvetlendirdiklerini, örgütlenmelerinin eksik olduğu yerleri tamamlama çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.

Şiddet gören kadınlara kol kanat gerdiklerini anlatan Nazlıaka, şiddet gören kadınların davalarını takip ettiklerini, yaşamını kaybeden kadınların ailelerine destek olduklarını, avukat arayan kadınlara avukat bulduklarını, kadınların sığınma evine yerleşmelerine katkı sunduklarını kaydetti.

Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin verdiği mesajda, "Kadınlara 'Asla yalnız yürümeyeceksin, biz varız.' diyoruz. Kadınlara yapılan tüm hak ihlallerini hep birlikte bertaraf edeceğimizin sözünü veriyorum." ifadesini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English