Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP Grup Başkanvekili Özel, Bartın'da konuştu:

"(Atatürk Havalimanı) CHP olarak pistleri, uçuşla ilgili önemli alanları, yapıları koruyarak bunun dışında kalan devasa alanları kullanarak oraları çok güzel kentsel kullanımın içine katacak, kent ormanları, kütüphaneler, gençler için sosyal alanlar kazandıracak ve yine adı 'Atatürk' olarak kalacak ve kollanacak projemiz var"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BARTIN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Atatürk Havalimanı ile ilgili, "CHP olarak pistleri, uçuşla ilgili önemli alanları, yapıları koruyarak bunun dışında kalan devasa alanları kullanarak oraları çok güzel kentsel kullanımın içine katacak, kent ormanları, kütüphaneler, gençler için sosyal alanlar kazandıracak ve yine adı 'Atatürk' olarak kalacak ve kollanacak projemiz var." dedi.


Bazı temaslarda bulunmak üzere Bartın'a gelen Özel, partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklama yaptı.


Özel, "dünyanın en önemli havaalanlarından birini inşa ettiklerini söyleyenlerin o havaalanına Atatürk'ün adını taşımadıklarını" ifade ederek, şöyle konuştu:


"Atatürk'ün adından duyulan rahatsızlık, 20 yıllık AK Parti iktidarının sicilinde kara bir lekedir. 'Atatürk ismini neden kaldırıyorsunuz' diyenlere 'O ismi münasip bir yere vereceğiz' deyip Çorlu havalimanına 'Çorlu Atatürk Havalimanı' adını verdiler. Çorlu kıymet verdiğimiz bir kent. Türk Dil Kurumuna bakıyorsunuz, 'Hastalıklı, düşkün kişilik' anlamına gelen 'çorlu' kelimesini Atatürk'ün önüne koyup 'Biz Atatürk'ün ismini Çorlu'ya verdik' diyerek, elbette Çorlu'da Atatürk adında hangi hizmet yapılsa başımızın tacıdır ama, bu kelime oyununa bile tenezzül edenlerin nasıl bir kötülük içinde olduğunu bütün Türkiye'nin görmesi lazım."


Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin millet bahçesi yapılacağı bahanesiyle yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Özel, şunları kaydetti:


"CHP olarak pistleri, uçuşla ilgili önemli alanları, yapıları koruyarak, bunun dışında kalan devasa alanları kullanarak oraları çok güzel kentsel kullanımın içine katacak, oralara kent ormanları, kütüphaneler, gençler için sosyal alanlar kazandıracak ve yine adı 'Atatürk' olarak kalacak ve kollanacak projemiz var. Ama işe dozerle başlıyorlar. İlk iş pistleri kırmak. Talimat nereden? Talimat Katar'dan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden. 'Size para vereceksek bize burayı vereceksiniz.' Milletimiz buradaki oyunu görsün. O pist kolay mı yapılıyor? Oraya gün gelir Allah göstermesin; en kötü askeri senaryolarda memleketi kurtaracak, önemi olacak o pistleri ilk iş olarak kıranların, ne büyük ihanet içinde olduklarını milletimiz görsün."


Özel, açıklamasının ardından basına kapalı gerçekleşen toplantıda partililerle sohbet etti, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English