Son Dakika Haberler

"(Bahçeli ve Demirtaş ile görüşme talebi) Henüz bir dönüş yok. Bana bana iletilen bir dönüş yok en azından" "Terör bir insanlık suçuysa buna karşı tüm siyasal partilerin açık ve net tavır takınmaları gerekiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme talebinde bulunduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan henüz bir dönüş olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Görüşmede, Davutoğlu'na son olarak bir endişesini daha ilettiğini belirterek, "Siyaset sistemi çözüm üretemez noktaya geliyor, böyle bir algı oluşmaya başladı toplumda ve bu çok tehlikeli bir algı" dediğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu'na, "ülkede bir sorun varsa bu sorunu siyaset kurumunun çözeceğini, bir yanlışlık yapıldıysa bunun de siyaset kurumu tarafından telafi edileceğini" söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siyasetin çözüm üretemediği, üretmekten kaçındığı bir algı, Türkiye'yi başka mecralara sürükleyebilir, bu konuda da kendisinin dikkatini çektim" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bütün bu olaylara rağmen yeni şehitlerin geldiğini belirterek, bunlara rağmen kimsenin umudunu yitirmemesini istedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, bizim kararlı tavrımız olduğu sürece, hiç kimse ülkenin geleceğinden endişe duymasın. Her olayı titizlikle araştırıyoruz, her olayın üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Kavga etmeden, gerginlik yaratmadan, bir siyasetçide olması gereken olgunluk çerçevesinde bütün sorunlara yaklaşıyoruz" diye konuştu. 

Hastanede yaralılar bulunduğunu, bazı cenazelerin henüz kaldırılamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hayatını kaybeden çocuklarımızın sayısı henüz tam bilinmiyor. Şu konuda çok üzüntülüyüm, o çocuklar bizim çocuklarımız, bu ülkenin umudu, geleceği, anneler, babalar o çocukları hangi umutlarla yetiştirdiler ve biz onları teröre kurban verdik. Neden, istihbarat zafiyeti var da ondan. Ülke, böyle bir yönetimi haketmiyor. Daha olayları kavrayan, sorunlara daha sağlıklı bakan, çözümler üreten bir yönetime Türkiye'nin ihtiyacı var. Önümüzde de zaten 1 Kasım seçimleri var. Üzüntüyü anlıyorum, dertlerimizi de biliyoruz, sorunlarımızı da çözümlerimizi de biliyoruz. O nedenle karamsarlığa yer yok. Bu ülkede barış iklimini hayata geçirmek hepimizin ortak görevi. CHP olarak biz üstümüze düşenin tamamını yapıyoruz. Eksiğimiz varsa herhangi bir yurttaşımız 'şu konuda eksiğiniz var' diyebilir. Biz onu tamamlarız." 

- "Örgüt ismi verilmedi"

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, görüşme talebinde bulunduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan dönüş olup olmadığının sorulması üzerine, "Henüz bir dönüş yok. Bana bana iletilen bir dönüş yok en azından. Elbetteki Ankara'daki patlamayla, canlı bombayla ilgili bilgi verildi. Bazı ayrıntılar var ama siz de takdir ederseniz ki o ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmak çok doğru değil. İki canlı bomba, ikisinin de erkek olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde belki  daha ayrıntılı bilgileri ya emniyet veya başka bir birim kamuoyuyla paylaşmış olur" dedi.

Saldırının arkasındaki örgüte ilişkin bilgi verilip verilmediği sorusuna Kılıçdaroğlu, "Örgüt ismi verilmedi" yanıtını verdi.

Davutoğlu ile görüşmesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan veya emniyet yetkililerinin bulunup bulunmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı bazı konularda bilgi verdi. MİT Müsteşarı Genelkurmay'da olduğu için toplantıya gelmedi" ifadesini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu'na Demirtaş ile de görüşmesine yönelik teklifi hatırlatılarak görüşmede bunu iletip iletmediği sorulan Kılıçdaroğlu, "Görüşme konusunda 'Görüşmeyeceğim' diye bir cümle kullanmadı. Önümüzdeki süreç içinde büyük bir olasılıkla görüşme gerçekleşebilir. 'Özellikle patlamadan sonra yaptığı açıklamalardan duyduğu rahatsızlık nedeniyle bu aşamada görüşmeyi uygun görmediğini' ifade etti" dedi. 

Kılıçdaroğlu, görüşmede terörle mücadeleye yönelik alınan ortak bir kararın olup olmadığı sorusuna, "Aldığımız ortak herhangi bir karar yok. Zaten teröre karşı bütün siyasal partilerin ortak hareket etmesi lazım. Terör bir insanlık suçuysa buna karşı tüm siyasal partilerin açık ve net tavır takınmaları gerekiyor" yanıtını verdi.

- "Bu konuyu açtım"

Bir gazetecinin, "Başbakan Davutoğlu olay sonrasında yaptığı açıklamada CHP'yi koalisyon kurmamakla ve yükü birlikte yüklenmemekle suçladı. Acaba bu konu görüşmede gündeme geldi mi" soruna CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu konuyu açtım. Bir seçim hükümetinin sorunları çözemeyeceğini, Türkiye'nin derinleşen sorunlarının ancak 4 yıllık bir hükümetin çözüm olabileceğini kendisine aktardım. Bu konuda bizim teklifimizin 4 yıl olduğunu, eğer 4 yıllık bir koalisyon kurmak istiyorsanız kapımızın açık olduğunu kendisine ifade ettim" dedi.

Terör saldırında partisinin Malatya gençlik kollarında da hayatını kaybedenlerin olduğunu hatırlatarak, "Yarınki törene katılacak mısınız" diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Katılacağım" karşılığını verdi.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English