Son Dakika Haberler

"Hükümet, 2015?te 700-710 milyar dolar aralığına düşen GSYH'yı ve 9 bin dolarlara düşen kişi başına milli geliri milletten saklamaya çalışmaktadır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Hükümetin, 2015'te 700-710 milyar dolar aralığına düşen gayri safi yurtiçi hasılayı (GSYH) ve 9 bin dolarlara düşen kişi başına milli geliri, milletten saklamaya çalıştığını ileri sürdü.

Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin, ekonomideki başarısızlığını gizlemek için resmi dokümanlarda karartma uyguladığını, 2015 için dolar cinsinden GSYH ve kişi başına gelir rakamlarını saklayarak, tutmadıkları sözleri gizlemeye çalıştığını iddia etti.

Resmi Gazete'de, 11 ekimde yayımlanan Orta Vadeli Program'da (OVP), 2016-2018 dönemine ait milli gelir, işsizlik, enflasyon gibi makroekonomik büyüklüklere ait tahminlerin kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Öztrak, şunları kaydetti:

"AKP son yayımladığı OVP ile dolar cinsinden milli gelir ve kişi başına düşen geliri ilk kez yayımlamamış, söz konusu büyüklüklere karartma uygulamıştır. Hükümet, 2015'te 700-710 milyar dolar aralığına düşen GSYH'yı ve 9 bin dolarlara düşen kişi başına milli geliri milletten saklamaya çalışmaktadır. Böylece son 7 yıldır 10 bin dolar tuzağına takılan kişi başına gelirin bu yıl 9 bin dolarlara düşüşü gizlenmek istenmiştir. Bu yapılan bir AKP kurnazlığıdır. 2011 seçim beyannamesinde, 2015 yılında Türkiye'nin GSYH'sının 1 trilyon doları aşacağını, kişi başına düşen gelirin ise 14 bin dolar olacağını taahhüt etmiştir. Ancak bu taahhütler gerçekleşmemiş, vatandaşın geliri vaat edilenin 5 bin dolar altında kalmıştır. 'Biz sözümüzü tutarız' diyen AKP, artık bu hedefleri ağzına dahi alamaz olmuş, resmi dokümanlarda karartmadan medet umar olmuştur."

Yatırım programı için hazırlanan genelgeye göre, 2016 için verilen dolar kuru tahmini ile milli gelirin 2016'da 687 milyar dolara, kişi başına gelirin ise 8 bin 744 dolarlara düşeceğini öne süren Öztrak, "1 Kasım'dan sonra OVP yeniden yazılacak. Yeni OVP'de hem gizlenen bu rakamlar halkımızla paylaşılacak hem de yepyeni bir büyüme stratejisiyle, ülkenin içine düştüğü bu kötü rüyadan hızla uyanması sağlanacak" ifadesini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English