Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Emekliler Günü etkinliğinde konuştu:

"Öncelikle sizin sıkıntınız bir sistem sorunudur" "İnşallah güçlendirilmiş parlamenter sistemi seçimden sonra getireceğiz ve bunu hep beraber çözeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, emeklilerin sıkıntılarının bir sistem sorunu olduğunu söyleyerek, "İnşallah güçlendirilmiş parlamenter sistemi seçimden sonra getireceğiz ve bunu hep beraber çözeceğiz." dedi.


Kuşoğlu, Türkiye Emekliler Platformunca 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla İçkale Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.


Kuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında kalması, katkı payı, TÜİK'in açıkladığı rakamlar gibi emeklilerin çok sayıda sorunları olduğunu, partisinin bu sorunlara çözüm üretmek için çalıştığını söyledi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda şu anda bir torba kanun olduğunu hatırlatan Kuşoğlu, "Torba kanunun 57 tane maddesi var. Farklı farklı maddeler içinde emeklilerle ilgili olanlar da var." açıklamasını yaptı.


Kuşoğlu, şunları kaydetti:


"Böyle bir sistem olmaz. Öncelikle sizin sıkıntınız bir sistem sorunudur. Bu sistem meselesini de şu anda olduğu gibi çözmek mümkün değil. Bakan yok, bir muhatap bulamıyoruz, emeklilerin sorunlarını anlatmak için. Bütçe dışında bakanlar Meclise gelmiyor, bizimle görüşemiyor. Meclis'te iktidar yok. Böyle olunca sizin sıkıntılarınızı anlatacağımız bir sorumlu bulamıyoruz. AK Parti'li milletvekilleri cevap veremiyor. İnşallah güçlendirilmiş parlamenter sistemi seçimden sonra getireceğiz ve bunu hep beraber çözeceğiz. Sorunlar sadece iyi niyetle çözülmez, bir de sistem lazım. Parlamenterlerin sizin sorunlarınızı dinlemesi, hükümete baskı yapması gerekiyor. Maalesef şu an bir yetkimiz yok. İnşallah güçlendirilmiş parlamenter sistemle bunu çözeceğiz. Sizi Meclis'te dinleyen yok. Derdimizi, kendimizi anlatabilmemiz için bir parlamentoya ihtiyaç var. Bizler görev yapamıyoruz bu sistemde. Sizin sıkıntılarınızı dillendiremiyoruz. Türkiye'nin çok güzel bir potansiyeli var, bu potansiyeli hep beraber değerlendirebilmeliyiz. Ben umutluyum, sizler de umutlusunuz biliyorum, inşallah o günleri hep beraber göreceğiz, inşallah önümüzdeki sene Emekliler Günü'nü umutlarımız gerçekleşmiş olarak kutlayacağız."


- "Vaatler bir an önce yerine getirilmeli"


Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emekliler Platformu Dönem Sözcüsü Satılmış Çalışkan da emeklisine en iyi yaşam şartlarını sağlamanın sosyal devlet anlayışının gereği olduğuna değindi.


3600 memur gösterge yasasının tüm memurları kapsayacak şekilde adaletli şekilde uygulanması gerektiğini ifade eden Çalışkan, "Sağlık gibi önemli ve anayasal hak olan bir alanda emekliden katkı paylarının kaldırılması, uzun randevu sistemine bir çare getirilmesi talebinde bulunuyoruz. Emekliye verilen vaatler bir an önce yerine getirilmeli." diye konuştu.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kaplan, Ülkem Partisi Genel Başkanı Neşet Doğan da emeklilerin sorunları ve partilerin çözümleri hakkında birer konuşma yaptılar.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English