Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cezayir cumhurbaşkanı adayından "Hafter" uyarısı

Ulusal Bina Hareketi Başkanı Abdulkadir bin Karine: "Libya'nın batısından Hafter ve yanlıları ile ülkedeki terörist milisler tarafından, çok yakın zamanda Cezayir'in egemenliğini hedef alan bir saldırı düzenlenmesi ihtimalini uzak görmüyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki İslami eğilimli Ulusal Bina Hareketi'nin başkanı Abdulkadir bin Karine, Libya'nın doğusundaki silahlı lider General Halife Hafter'in, yakın zamanda ülkesine yönelik bir saldırı düzenleyebileceği konusunda uyardı.


Bin Karine, başkent Cezayir'de cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı basın toplantısında, Libya'nın, Cezayir ulusal güvenliği için hayati önem taşıyan bölgenin bir parçası olduğuna işaret etti.


Cezayir ulusal güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydeden Bin Karine, "Libya'nın batısından Hafter ve yanlıları ile ülkedeki terörist milisler tarafından, çok yakın zamanda Cezayir'in egemenliğini hedef alan bir saldırı düzenlenmesi ihtimalini uzak görmüyorum." ifadesini kullandı.


Bin Karine, eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika dönemindeki isimlerin yönetimden tasfiye edilmesini talep eden halk gösterilerine işaret ederek, muhtemel saldırının, halkın bu taleplerinin yerine getirilmesini engellemek adına Cezayir ordusunu meşgul etmeyi hedeflediğini söyledi.


Cezayir makamları ile Hafter arasında, geçen sene eylül ayında, Hafter'in Cezayir sınırına askeri operasyon düzenleyeceği tehdidinin ardından gerginlik yaşanmıştı. Ancak Hafter'e yakın kaynaklar, olayın hemen ardından yaptıkları açıklamada, Hafter'in bu konudaki açıklamalarının medya tarafından çarpıtıldığını aktarmıştı.


Meşruiyet krizinin sürdüğü Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.


- Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı


Ulusal Bina Hareketi Başkanı ve eski Turizm Bakanı Bin Karine (57), ayrıca ülkede 12 Aralık'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı.


Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre Bin Karine, bugün Yüksek Seçim Kuruluna cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı.


Bin Karine'nin, cumhurbaşkanlığı seçim yarışına dahil olan İslami eğilimli ilk isim olduğu ifade ediliyor.


Cezayir Yüksek Seçim Kurulu, perşembe günü cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını açıklamıştı. Kurul, seçimler için eski Cezayir Başbakanı Ali bin Flis'in de dahil olduğu 12 adayın başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English