Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ÇEİS'in "Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar" temalı yarışmasının ödülleri dağıtıldı

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu: "Yıllardır alışılagelmiş, beton dendiği zaman akla ilk gelen gri bloklar. Şimdi biz bu gri blokları tasarımlarla daha hoş görünebilen, kentlerimizde özel noktalarda insanların bunu bir eser olarak görmesini sağlamak için bu uygulamayı başlattık"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasının (ÇEİS) "Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar" temasıyla düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verildi.


Hasköy'deki Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ödül törenine, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve çok sayıda davetli katıldı.


ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, törenin açılış konuşmasında, çimento ve betonun insan yaşamındaki önemini anlattı.


"Aslında ‘Beton nedir? diye bakmak lazım." diyen Konukoğlu, "Çünkü beton, çimento bizim bileşenimiz. İnsan hayatında su ne kadar önemliyse beton da o kadar önemli. Yıllardır alışılagelmiş, beton dendiği zaman akla ilk gelen gri bloklar. Şimdi biz bu gri blokları tasarımlarla daha hoş görünebilen, kentlerimizde özel noktalarda insanların bunu bir eser olarak görmesini sağlamak için bu uygulamayı başlattık." dedi.


Konukoğlu, "90'a yakın mimar arkadaşımız bütün hislerini, birikimlerini buna aktardılar. 55'e yakın gencimiz bu iş için müracaat etti." ifadesini kullanarak, "Buradan bir istirhamım var, belediye başkanlarımızdan, kurum başkanlarımızdan, bütün yöneticilerimizden tek arzumuz, bize fırsat verin, ödül almış bu ürünlerimizi çimento sektörünün temsilcileri olarak bizlere ayıracağınız alanlarda birer örneğini yapalım, şehirlerimize güzellik katmak için." diye konuştu.


Adil Sani Konukoğlu'nun bu talebine Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Şahin, "Dükkan senin başkanım, nereyi istiyorsan. Güzel işler yaptığınız sürece de bilimin, eğitimin, beşeri sermayenin hizmetinde olacağımızı ifade ediyorum." şeklinde yanıt verdi.


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da belediyelerin hizmet ihtiyacını karşılamak için açılan ihalelerde tasarıma da önem verilmesi gerektiğini söyledi.


İstanbul Proje Koordinasyon biriminin o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2006'da özel bir kanunla kurulduğunu anımsatan Yerlikaya, şunları kaydetti:


"İstanbul'da bin 402 okul, 1999 ve öncesinde yapılmış. Bunların hepsinin tek tek deprem etütlerini yaptık. Sadece 57 okul depreme dayanıklı çıktı. Geri kalanlardan 357'sini yıktık, yeniden yaptık, 735'ini güçlendirdik. Bu işin yüzde 93'ünü bitirdik, 3-4 yıl içinde geri kalanları da tamamlayacağız. Arsayı olabildiğince verimli kullandık ama estetik de yapmaya çalıştık."


Betonun soğuk bir kavram olduğunu belirten Yerlikaya, "İnsan yaşamı için su nasıl elzemse çimento da bizim barınmamız için olmazsa olmaz kavramlardan biri. Ancak betonla tasarımı öyle bir hale getirmeliyiz ki sıcak, kuşatan, gördüğümüz zaman onun bu hale bürünmesine vesile olan insan zekası, insanın yaratıcılığı ve örnek alınış hale getirilişini de göstermemiz gerekiyor. Bunun altını çizen her türlü yarışın, rekabetin anlamı büyük." şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi.


- 14 ödül sahibini buldu


Törende, profesyonel kategorisinde Dilara Demiralp ve Uğur İmamoğlu'nun "Ekoton" projesi birinci, Aslı Erdem, Merve Nur Başer ve Fatma Zeyneb Önsiper'in, "Concrete Jungle" projesi ikinci, Efecan Kuyusuz, Volkan Kaya, Metin Ali Liman, Mustafa Tayyip Kaynar ve Bayram Altındağ'ın, "Temas " projesi üçüncü oldu. Kategorideki 4 projeye ise eşdeğer mansiyon ödülü verildi.


Melis Beril Yemişçi, Melis Pınarel ve Dilşad Kurdak'ın, "Beton Motus" projesiyle öğrenci kategorisinin birincisi olurken, Yeliz Kaya, Furkan Berke Çilesizoğlu, İlayda Ömer ve Kurtuluş Atasever "Ningen" projesiyle ikincilik, Mertcan Demirhan, Umut Can Korkmaz, Emil Aliyev ve Yusuf Çoşan, "Sarnıç" projesiyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.


Küf-Beton, Paraboloid Kenet Kavuşma, Döngü ve PAR-KUR projelerinin eşdeğer mansiyon ödüllerine layık görüldüğü ödül gecesinde toplam 295 bin lira ödül dağıtıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English