Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çavuşoğlu "Kriz Yönetimi ve Çatışmaların Çözümü" paneline katıldı

11. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla "Kriz Yönetimi ve Çatışmaların Çözümü" başlıklı panel düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11. Büyükelçiler Konferansı (BKON) çerçevesinde düzenlenen "Kriz Yönetimi ve Çatışmaların Çözümü" başlıklı panele katıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 11. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, "Kriz Yönetimi ve Çatışmaların Çözümü" başlıklı panel, Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun eski Başkanı Emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın moderatörlüğündeki panele, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Lübnan Özel Temsilcisi ve Slovakya'nın eski Dışişleri Bakanı Jan Kubis, Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Dr. Karin Kneissl ile BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi ve Lübnan'ın eski Kültür Bakanı Ghassan Salame konuşmacı olarak katıldı.

Bölgesel ve küresel ölçekte meydana gelen çatışmaların önlenmesi, yönetilmesi ve çözülmesi boyutlarında gözlem ve tecrübe alışverişine imkan veren panelde, ayrıca farklı çatışmaların ortak noktalarının yanı sıra uluslararası örgütlerin çalışma perspektifleri, kullandıkları teknik ve yöntemlerle karşılaştıkları sınamalar ele alındı.


- Büyükelçiler, panelde sahadaki deneyimlerini paylaştı

Panelin, büyükelçilerin sahadaki deneyimlerini paylaşmasıyla zengin bir tartışmaya imkan sağladığını aktaran kaynaklar, genişleyen diplomatik ağıyla dünyanın her bölgesinde temsil edilir hale gelen Türkiye'nin büyükelçiliklerinin önemli kısmının çatışma, terör ve istikrarsızlık gibi tehdit ve risklerin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Kaynaklar, yalnızca masada değil sahada da kriz yönetimi ve çatışmaların çözümü çabalarında önemli rol oynayan Türk diplomatların, panelin kendi çalışmalarına katkı sağlayacağını belirttiğini kaydetti.

- 11. Büyükelçiler Konferansı

Türkiye'nin yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli büyükelçilerin katılımıyla 2008'den bu yana düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın 11'incisi, bu yıl 3-9 Ağustos'ta Ankara ve Samsun'da düzenleniyor.

Türk dış politikasına dair kapsamlı değerlendirmelerin yapılacağı konferansın bu yılki teması, "Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi" olarak belirlendi.

Çavuşoğlu'nun yarın konuşmasıyla açılışı yapılacak konferansta ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi de büyükelçilere hitap edecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English