Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cağ kebapçılar "kontrollü normalleşme" ile kapılarını müşterilerine açtı

Erzurum'da, yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmeye başlayan işletmelerde gözde tercih cağ kebabı ve kadayıf dolması olacak Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar: "Gelecek süreçte çalışanlar ve müşteriler olarak biraz daha dikkatli olursak bu işin üstesinden geliriz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre orta riskli iller arasında yer alan Erzurum'da, başta cağ kebapçılar olmak üzere lokanta işletmecileri kontrollü normalleşme sürecinde kapılarını müşterilerine açmanın mutluluğunu yaşıyor.


Kentte daha önce siparişle hizmet veren ancak kontrollü normalleşmenin ardından yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmeye başlayan işletmelerin sahipleri, sabah saatlerinde lokanta ve restoranlarının yolunu tuttu.


Sabah temizlik yapıp, içerideki masa sayısını yüzde 50'ye düşüren işletme sahipleri, hijyen tedbirlerini de üst seviyeye çıkardı.


Hazırlıkların ardından kapılarını açan işletmeciler, cağ kebap ve kadayıf dolması gibi yöreye özgü yiyecekleri müşterilerine sundu.


Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, AA muhabirine, iş yerlerine müşteri kabul edemedikleri süreçte esnafın sıkıntılar yaşadıklarını anımsattı.


Kontrollü normalleşme sürecinde herkesin kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Pınar, şöyle konuştu:


"Yaklaşık 3-3,5 aydır kapalıydık. Üyelerimiz zaman zaman ödemelerde sıkıntılar yaşıyordu. Bundan sonra kapılarımız müşterilere açıldı. Gelecek süreçte çalışanlar ve müşteriler olarak biraz daha dikkatli olursak bu işin üstesinden geliriz. Gelecek dönemde inşallah işlerimiz daha iyi olacak. Yüzde 50 kapasite ile hizmet vereceğiz. 50 masası olan 25 masayla ve masalar arasında boşluk bırakarak çalışacak. Daha küçük işletmeler ise yine masa aralarında bir buçuk, iki metre mesafeli oturma sistemiyle hizmet verecek."


- "Müşteriler sıcak kebaplarını yiyecek"


Kentte uzun yıllardır cağ kebabı ve kadayıf dolması yapan işletme sahibi Şakir Aktaş da yeni dönemde müşterilerine kapılarını açmanın sevincini yaşadıklarını aktardı.


Salgın sürecinde paket servisi hizmetini sürdürdüklerini hatırlatan Aktaş, şunları kaydetti:


"Temizliğimizi yaptık, servisle müşterilerimize hizmet sunmaya başladık. Pandemi döneminde paket servisiyle işlerimizi yaptık ama sancılı geçti. Palandöken'e gelen yerli ve yabancı turistlere servisimizi otellerde yaptık. Personelin yarı maaşlarını devletin karşılaması bizim için mutluluk oldu, rahatlamış olduk. Bu saatten sonra eski günlerimize döneceğiz. Bugünden sonra buraya gelen müşteriler sıcak sıcak kebaplarını ve olmazsa olmazı kadayıf dolmasını yiyecek."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English