Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Büyükşehir ve Selçuk Üniversitesi’nden Konya tarımı için örnek iş birliği

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde tarımın ve hayvancılığın geliştirilerek, çiftçi ve öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Selçuk Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında Ziraat Fakültesi’ne 25 adet büyükbaş hayvan desteğinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: " Amacımız hem öğrencilerimizin hem de kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin eğitimini gerçekleştirmek" dedi.

Büyükşehir ve Selçuk Üniversitesi’nden Konya tarımı için örnek iş birliği
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında Konya’da tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolüne istinaden, hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçilerin ve öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Gözlü İşletme Müdürlüğünden satın alınan 25 adet büyükbaş hayvan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesine teslim edildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bünyesinde birçok üniversiteyi barındıran Konya’nın birçok açıdan öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti. Şehirdeki üniversitelerle Konya Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda iş birliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Bugün kırsaldaki insanlarımızın yaşamına önemli bir katkı sağlayacak bir projeyi üniversitemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Gözlü Tarım İşletmesinden alınan 25 büyükbaş hayvanımızı üniversiteyle birlikte yürüteceğimiz proje için buradaki ahırlara yerleştirmiş olduk. Amacımız hem öğrencilerimizin hem de kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin eğitimini gerçekleştirmek.” dedi.

BİLİMİN KATKISIYLA VERİM ARTACAK
Geleneksel tarım ve hayvancılık yöntemleriyle üreticiliğin yapıldığını, ancak bilimin de katkısıyla özellikle verimin artacağını kaydeden Başkan Altay, “Bu merkez, sadece Konya’daki çiftçilere değil, inşallah tüm Türkiye’deki ve Türk dünyasındaki birçok ülkeden çiftçimizin, hayvan yetiştiricimizin gelişimine önemli bir katkı sağlayacak. Kırsalda yaşayan insanlarımız için en önemli gayemiz onların gelirlerini artırabilmek. Burada aldıkları eğitim inşallah onların yarınları için çok daha büyük kazanç elde etmelerini sağlayacak. Rektörümüze, Ziraat Fakültesi Dekanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” açıklamalarını yaptı.
REKTÖR AKSOY’DAN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR
SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Büyükşehir Belediyesiyle gerçekleştirdikleri protokolün çiftçi eğitimine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek üniversite birimlerinin de büyük oranda eğitimlerinin kolaylaşacağını söyledi. Prof. Dr. Aksoy, “Çeşitli ırklardan hayvanların alımı gerçekleştirildi. Bu da öğrencilerimizin eğitimlerini ve stajlarını burada yapma ve bu ırklar üzerinde tecrübe kazanma kolaylıkları sağlayacak. Büyükşehir Belediyemizle ve diğer belediyelerimizle ortaya koyduğumuz bu tür protokol çalışmaları üniversitemizin daha hızlı yükselişine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
TESLİM EDİLEN HAYVANLAR UYGULAMALI EĞİTİMLERDE KULLANILACAK
Konuşmaların ardından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Gözlü İşletme Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan çeşitli ırklardan 25 adet büyükbaş hayvan SÜ Ziraat Fakültesi’ne teslim edildi. Teslimatı yapılan hayvanlar, SÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisi’nde, Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi çiftçi uygulamaları eğitimlerinde kullanılacak.
KONYA BÜYÜKŞEHİR VE SÜ FARKLI ALANLARDA DA ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Öte yandan; SÜ ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında, kuraklık ve iklim değişikliğine bağlı tarım stratejilerinin geliştirilmesi, Meram bağları ve Meram Dutlu projelerinin canlandırılması, ortak ekim alanlarının oluşturulması, tarımsal sulama yönetim ve stratejilerinin çalışılması, Uluslararası Eğitim Merkezi kurulması, ilçe bazlı ürün deseni ve tarımsal stratejilerin geliştirilmesi gibi konularda ortak çalışmalar devam ediyor.

Programa; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile SÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Zeki Bayramoğlu da katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 0
  • 3
  • 10
  • 0
  • 3
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • 42 Yusuf
    3 yıl önce

    Çiftçiyi ve köylüyü destekleme projesi düşüncesi mükemmel, Rektör Aksoy'un ardıçlı ve yükselen yolunu çağ dışı düşüncesi ile KAPATMASI inanılmaz, esefle kınıyorum, ZULÜMMMM

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Doğrucu
    3 yıl önce

    Çok iyi olmuş bu gibi Fakülteler desteklenmeli , hayırlı olsun..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English