Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Büyükşehir-KOP işbirliğiyle seracılık ihtisas bölgesi kuruluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında, seracılığın geliştirilmesi ve bu yolla sosyal destek alan ailelere destek olmak amacıyla “Seracılık İhtisas Bölgesi” işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir-KOP işbirliğiyle seracılık ihtisas bölgesi kuruluyor
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya’da seracılığın teşvik edilmesi için “KOP Seracılık İhtisas Bölgesi Projesi”ni hayata geçiriyor.

Proje için düzenlenen imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOP İdaresi’nin kurulduğu günden itibaren şehrin gelişimine çok önemli katkılar sunduğunu belirterek, bu vesileyle Konya’nın projelerine destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti.

ÖNCELİĞİMİZ SERACILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN BİR OKUL OLUŞTURMAK

Özellikle tarımsal ve hayvansal üretimle uğraşan vatandaşların gelirlerinin artırılması konusunda KOP İdaresiyle koordineli bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, “KOP İdaresi Başkanımız Mahmut Sami Şahin başta olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. İmzalayacağımız protokol ile yeni seralar kurmayı planlıyoruz. Bu seralardaki hedefimiz öncelikle Konya’da seracılığın gelişimi için bir okul oluşturmak. Burada teknik eleman yetiştirilecek ve çiftçilerimize eğitim verilecek. İnşallah bundan sonra tarımla uğraşan vatandaşlarımızın seracılık vesilesiyle gelirlerinin artırılmasını hedefliyoruz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımda Türkiye’ye örnek işler yaptıklarını vurgulayan Başkan Altay şöyle devam etti: “Bu vesileyle Büyükşehir’den sürekli sosyal yardım alan aileler incelenerek içerisinden kadın ve genç istihdam imkanı olan ve çalışma kapasitesi olan ailelerimiz seçildi. Bu seralarımızda onlarla birlikte üretim yapmayı planlıyoruz. Böylece onları kendi emekleriyle geçinebilecek bir hale getirmek bizim bu projedeki en önemli hedeflerimizden. Ayrıca kadın ve genç istihdamı konusunda önemli bir aşama kaydetmiş olacağız. Hem Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı hem de Uluslararası Tarım Şehirleri Başkanlığı’nı yürütüyorum. Bu vesileyle hem uluslararası arenadan hem de ulusal bazda tarımla uğraşan insanların burada eğitim görecekleri bir alan oluşturuyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

KOP OLARAK KALKINMAYA YÖNELİK PROJELERE DESTEK VERİYORUZ

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, projenin Konya’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Kalkınma, kısa süreli ekonomik çıkarlardan ziyade uzun süreli ekonomik çıkarları önceleyen; çevreyi, yoksulluğu, insan yaşam standardını önceleyen sürdürülebilir bir anlayışa sahip olması gerekiyor. Bu çerçevede yerelde kalkınmayı desteklemek, insanların hayat standardını, ekonomik seviyelerini iyileştirmeye yönelik projelere KOP İdaresi olarak destek veriyoruz.” diye konuştu.

ÜRETİMİN DÖNEMSEL OLARAK UZATILMASI SAĞLANACAK

Seracılığın son yıllarda gıda üretimiyle alakalı öneminin arttığına dikkat çeken Şahin, “Tarım şehri Konya’mızda sera alanlarının artırılmasına yönelik bir gayretimiz var. Bu alanda hazırlanan projeleri de önceleyerek destekliyoruz. Konya’nın Türkiye’nin tarım üretimindeki gücüne katkısıyla potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Dönemsel olarak kısa bir zamanda değil, daha uzun sürelerde üretim yapılarak hem üretim yapan insanımızın gelir seviyesi artacak hem de tarım üretiminde verimlilik elde etmiş olacağız. Projenin Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin hazırlanmasında Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Şahin tarafından protokol imzalandı.

MERAM ÇOMAKLI MAHALLESİ’NE 150 BİN METREKARELİK SERA BÖLGESİ KURULACAK

Proje ile Meram’a bağlı Çomaklı Mahallesi’nde 150.000 metrekarelik alanda “Seracılık Tarımsal Üretim ve İhtisas Bölgesi” kurulması planlanıyor. 4 etap halinde kurulacak bölgede birinci etap olarak 30.000 metrekare sera alanı ve tarımsal eğitim merkezinin kurulması hedefleniyor. Kurulacak seralarda yıl içerisinde 11 ay boyunca aktif üretim, kalan 1 ay içerisinde ise seraların bakım ve toprak hazırlığı işlemlerinin yapılması planlanıyor.

Proje ile ayrıca; hem halkın geçimine hem de milli ekonomiye katkıda bulunmak; Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alan ailelerin istihdama katılması, kadın iş gücüne yeni istihdam sahaları sağlanması, çiftçi ve konuya ilgi duyan Konyalılara modern seracılık eğitimleri verilmesi ve uygulamalarının gösterilmesi hedefleniyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    3 yıl önce

    11 ay Seracılığa Konya uygun değil. Kışın ne ile ısıtacaksın? Isıtma maliyeti, ürünün fiyatını aşar. KOP idaresinin yapması gereken Konya'ya uygun çalışmalar yapmaktır. Nedir bunlar? 1- Hayvancılık İhtisas OSB, 2-Tatlı Su Balık Üreticiliği, bir sürü göl, gölet ve barajlar var. 3- Kuluçka İhtisas OSB, Kuluçka üreticiliği Hindi, Tavuk, Kaz, Ördek, bıldırcın, keklik, çulluk, ...vs. çiftlikleri. 4-Arıcılık, bal üretimi kovan destekleri, 5-Meyvecilik İhtisas OSB Yada Meyve Gelişim Destekleri, Armut, Kayısı, Badem, Şeftali üretimi, 6-Konya Yaban Hayatı. Selçuklu'nun batı bölgesindeki tüm alan Yaban hayatına elverişli, bolca meYveli ağaçlar, Yaban Koyunu, Yaban Keçisi, Domuz, Ayı, Tilki, Kurt, Asya Kaplanı, Kanada Geyiği, Afyon Kızıl Geyiği ...vs iklime uygun daha pekçok vahşi hayvan. sunni göletler, sunni mağaralar, inler, etrafı tel örgüyle çevrilmiş Safari Turizmi.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English