Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bursa'da Suriyeli anne ile kızının öldürülmesi davasında karar

Sanıklardan Ali Hattab'a nitelikli kasten adam öldürme suçundan ağıtlaştırılmış müebbet, Khaled Jarad'a ise kişiyi hürriyetinden cebir ile yoksun kılma suçundan 2'şer kez 4 yıl hapis cezası verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, Suriye uyruklu kadın ile kızının el ve ayakları bağlanarak öldürülmesine ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Ali Hattab'a nitelikli kasten adam öldürme suçundan ağıtlaştırılmış müebbet, Khaled Jarad'a ise kişiyi hürriyetinden cebir ile yoksun kılma suçundan 2'şer kez 4 yıl hapis cezası verdi.


Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan tutuklu Ali Hattab (28), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Khaled Jarad, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.


Cumhuriyet savcısı, Ali Hattab'ın kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından birlikte hürriyeti tahdit, kasten öldürme, kasten adam öldürme suçunun eş veya kardeşe karşı işlenmesi suçlarından cezalandırılması ve tutukluk halinin devamı, Khaled Jarad'ın ise kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlarından cezalandırılması ve tutuklanmasını talep etti.


Son sözleri sorulan sanık Ali Hattab, "Avukat gelip suçu kabullenmemi, bana para verileceğini söyledi. Eşimle aramızda herhangi bir sorun yoktu. Beraatimi talep ediyorum." dedi.


Khaled Jarad ise olayla ilgisi olmadığını savundu. "Suç işleseydim kaçardım. Suçsuz olduğum için kaçmadım." diyen Jarad, beraatini istedi.


Mahkeme heyeti, Hattab'a kişiyi hürriyetinden cebir ile yoksun kılma suçundan 2'şer kez 4 yıl, kayınvalidesine karşı işlediği kasten öldürme suçundan müebbet hapis, eşine karşı işlediği bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, veya işlenmesini kolaylaştırmak yada yakalanmamak amacıyla nitelikli kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Jarad'a ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 2 yıl, kişiyi hürriyetinden cebir ile yoksun kılma suçundan 2'şer kez 4 yıl, yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.


- Olay


Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katında 9 Nisan 2019'da, Suriyeli Hayat Meşail (29) yatak odasında el ve ayakları iple bağlanarak boğulmuş bulunmuştu. Evdeki incelemede, halı, valiz ve parke parçaları yığılı zeminde aynı şekilde öldürülmüş bir kadının daha cesedi bulunmuştu. Hayat Meşail'in annesi Sabah Meşail'e (61) ait olduğu tespit edilen bu cesette de darp ve boğulma izlerine rastlanmıştı.


Eşi ve kayınvalidesini öldürdüğü iddiasıyla aranan Ali Hattab, Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yurt dışına kaçmaya çalıştığı belirlenen zanlı, Bursa'ya getirilerek tutuklanmıştı. Tutuklanan Khaled Jarad ise geçen ocak ayında görülen duruşmada tahliye edilmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English