Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bursa'da cinayet sanığı ve arkadaşı 70'er yıla kadar hapisle yargılanacak

Asya Pınar Üzümcü'nün bıçakla öldürülmesi ve annesinin yaralanmasına ilişkin genç kızın eski erkek arkadaşı ile ona yardım ettiği öne sürülen kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa'da ayrıldığı kız arkadaşını para meselesi yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü, annesini yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık ile ona yardım eden arkadaşı hakkında iddianame hazırlandı.


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, 9 Mart'ta Asya Pınar Üzümcü'nün evinde öldürülmesi ve annesi İfakat Evci'nin yaralı bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.


6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, yapılan araştırmalar sonrasında faillerin maktul Asya Pınar Üzümcü'nün erkek arkadaşı olan Oktay H. ve onun arkadaşı Alican V. olduklarının anlaşıldığı, Üzümcü'nün tehdit ve darp iddialarıyla Oktay H. hakkında bir süre önce şikayetçi olduğu ve sanık hakkında bir ay süreli tedbir kararı verildiğinin tespit edildiği belirtildi.


Müşteki İfakat Evci'nin ifadesinde, kızı ile Oktay H'nin beraberlik yaşadıklarını ancak son zamanlarda şiddet eylemleri olduğu için birkaç kez polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunduklarını, sanık hakkında devam eden uzaklaştırma kararı olduğunu belirttiğine de iddianamede yer verildi.


İddianamedeki ifadesinde Evci, olay günü eve geldiklerinde daire giriş kapısının her zamankinden daha kolay açıldığını fark ettiğini, mutfağa geçtiğini ve kızının da kendi odasına yöneldiğini, kızının çığlığını duyduğundan odasına girdiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Odaya girdiğimde Oktay'ın kızımın sırtına doğru bıçak sapladığını gördüm. Yüzünü göremediğim biri beni arkamdan tuttu, yere düştüm. Düştükten sonra Oktay ile göz göze geldik. Oktay bıçağı sapladı, 5 bıçak yarası aldım. 'İmdat' diye bağırınca evden hızlıca kaçtılar."


Sanığın, kızına cep telefonu alınırken 2 bin lira verdiğini, ayrıldıktan sonra bu parayı geri istediğini aktaran Evci, parayı sanığa geri verdiklerini ancak sanıkların öldürmek için evde pusu kurduklarını savundu.


- Borçları karşılığında eşyalarını almak için eve girdiklerini iddia etti


Sanık Oktay H. ise iddianamede yer alan ifadesinde ise Asya Pınar Üzümcü ile aralarında nişanlandıklarını ve bu sürede maktulün ailesine 15 bin lira civarında maddi yardımda bulunduğunu ancak sadece 2 bin lirasını geri aldığını öne sürdü.


Üzümcü'nün kendisini aldattığını öne süren ve ayrıldıklarını aktaran sanık, yaşadıklarını arkadaşı Alican V'ye anlattığını ve maktulün evine girerek borçları karşılığında ne varsa almaya karar verdiklerini dile getirdi.


Eve çilingirle girerek Üzümcü ile annesini beklediklerini, geldiklerinde ise bayıltmaya çalıştığı maktulü ve annesini bıçakladığını itiraf eden sanık, daha sonra kaçtıklarını ve polis tarafından yakalandıklarını ifade etti.


Cumhuriyet savcısı, sanıklar Oktay H. ile Alican V'nin "tasarlayarak öldürme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından 70'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.


Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.


Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi'nde 9 Mart'ta, Asya Pınar Üzümcü (24) ve annesi İfakat Evci ile Oktay H. ve Alican V. arasında kavga çıkmıştı. Kavgada bıçaklanan Üzümcü olay yerinde ölmüş, annesi hastaneye kaldırılmıştı. Kaçan şüpheliler Oktay H. ve Alican V, Sakarya'nın Pamukova ilçesi Gökgöz mevkisinde geçirdikleri trafik kazasının ardından yakalanıp tutuklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English