Son Dakika Haberler

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Kırkgöz, düzenlediği basın toplantısında değişim için yola çıktıklarını söyledi.

Burak Kırkgöz: Değişim için geliyoruz
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adayı
Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Kırkgöz, 11-12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarına da ağırlık verdi. "DEĞİŞİMİ KONYA’DAN BAŞLATIYORUZ " sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Kırkgöz, “Konya’nın tarımını daha ileriye taşımak ve hizmet etmek için Konya Ziraat Mühendisleri Odası başkanlığına aday olarak “Bismillah” diyoruz. Konya’mızın Mühendisleri olarak, manevi önderimiz Mevlana’nın kucaklayıcı birleştirici hoşgörüsü yolumuzu aydınlatacak hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancımız tamdır.

Sizler için çıktığımız bu yolda yine sizler için çalışacağız. Sizlerle birlikte meslektaşlarımızın yaşadığı tüm sorunları çözecek, Konya tarımını geleceğe en güzel şekilde taşıyacağız. 
Üstüne basarak altını çizerek tekrar tekrar ifade etmek isterim "Değişimi Konya’dan başlatıyoruz" sloganımız hedefimizin sadece hantal ve üretkenliğini yitirmiş Konya Ziraat Mühendisleri odasında değişiklik yapmak değil, bilakis tüm Türkiye’ye örnek olacak tüm Türkiye de değişimin meşalesini yakacak bir çalışmadır. Odaların bir grubun elinde devlete ateş etme yeri olmadığını, üreterek ve gayret ederek eksik olan noktaları tamamlama makamı olduğunu hatırlatmak isterim. 

Sektörümüzün ve Konya tarımının ihtiyaçları doğrultusunda daha aktif, daha şeffaf çalışmalara imza atmak için değişimin olması gerektiğine inanıyoruz. Yönetim sorumluğunu taşıyan Ziraat Mühendislerinin de artık dinamik, genç ve tecrübeli olduğu kadar üretken üyelerine bayrağı devretme zamanının geldiğine, hatta vaktin geçtiğini inanıyoruz. Bu anlamda değişim zamanının geldiğine inanan arkadaşlarımızla birlikte sizlerin desteğiyle gelecek stratejimizi oluşturmak amacındayız. 

Ülkemizin neresinde olursa olsun Ziraat Mühendisleri olarak tarihi ve milli bilinçle üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu anlayışla; manevi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra “Tarımın başkenti” olan Konya’da tarım Ziraat Mühendislerinin omuzlarında yarınlara emin adımlarla yürümektedir.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi elbette Konya’da da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek, mesleki dayanışmayı sağlayarak hizmet etmek öncelikli vazifemizdir. Bu nedenle Konya Ziraat Mühendisleri Odası olarak bir seçim heyecanı yaşıyoruz. İnşallah tüm çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürüten, kendisini seçen üyelere hesap veren bir yönetimin kurulacağı bir seçime giriyoruz” dedi.

Toplantının sonunda kendisi hakkında da bilgi veren Kırkgöz, “2009 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Mühendisliğe ilk adımı attım.2013 yılında mezuniyetim ile birlikte tohum sektöründe faaliyet gösteren firmalarda 2015 yılına kadar ıslah ve tohum üretimi üzerine çalışmalar yaptım. Müteakibine üç Ziraat Mühendisi arkadaşımla kurucusu olduğumuz SANCAK TOHUMCULUK Ltd. Şti.’ de, ülke ekonomisinin ve cari açığın sebebi olan sektörün kanayan yarası sertifikalı tohum üretimine milli vazife bilinci ile başladım. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 2015 yılında Bitki ıslahı üzerine yüksek lisansımı bitirerek yerli ıslaha başladım, yerli çeşit geliştirme çalışmalarına ekibimle birlikte devam etmekteyim. Zira bizlere emanet edilen makamlar, amaç değil hizmet etmek için birer araçtır. Belli kesimlerin ve belli kişilerin değil; bütün üyelerin özlük haklarından çalışma şartlarına kadar tüm sorunlarına çözüm bulma yeridir.

Desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyor, sizleri saygı, hürmet ve muhabbet ile selamlıyorum. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 3
  • 2
  • 1
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English