Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bulgaristan Pazarı ve Ticaret-Yatırım İmkanları" semineri online yapıldı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Bulgaristan'a yaptığımız ihracatı yeterli bulmuyoruz. Otomotiv, makine, gıda ve tarım sektörlerinde ciddi potansiyel söz konusu. En kısa zamanda Bulgaristan'a yönelik bir ticaret heyeti programı düzenlemeyi hedefliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bulgaristan'a yapılan ihracatı yeterli bulmadıklarını belirterek, otomotiv, makine, gıda ve tarım sektörlerindeki potansiyeli değerlendirmek için en kısa zamanda bu ülkeye yönelik ticaret heyeti programı düzenlemeyi hedeflediklerini bildirdi.


BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda BTSO Küresel Fuar Acentesi ve Uludağ İhracatçı Birlikleri iş birliğiyle "Bulgaristan Pazarı ve Ticaret-Yatırım İmkanları" semineri gerçekleştirildi.


Odanın Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit moderatörlüğünde video konferans yöntemiyle yapılan seminerde, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkileriyle yeni normal sürecinde iş birliği imkanları değerlendirildi.


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, seminerde yaptığı konuşmada, Bulgaristan'ın Türkiye için özel öneme sahip olduğunu belirtti.


Bulgaristan'ın, Türk sermayesinin Avrupa'ya açılan kapısı konumunda bulunduğunu dile getiren Burkay, şunları kaydetti:


"Pandemi sonrası iki ülke arasındaki dostluğu ekonomiye daha fazla yansıtmayı hedefliyoruz. Bulgaristan'a yaptığımız ihracatı yeterli bulmuyoruz. Otomotiv, makine, gıda ve tarım sektörlerinde ciddi potansiyel söz konusu. Bunu değerlendirmemiz lazım. Bu noktada ticaret müşavirlerimizin ciddi çalışmaları var. Kendilerinin yönlendirmeleri çok önemli. BTSO olarak en kısa zamanda Bulgaristan'a yönelik bir ticaret heyeti programı düzenlemeyi hedefliyoruz."


- "İhracat yapan toplam 33 bin 858 firma var"


Sofya Ticaret Müşaviri Sinem Taştan ve Okan Pakbeşe de Bulgaristan'daki ticaret fırsatlarına ilişkin bilgi verdi.


Bulgaristan'ın Türkiye için önemli bir ticaret ortağı olduğuna dikkati çeken Taştan, "Son 20 yılda Bulgaristan'a ihracat yapan toplam 33 bin 858 firma var." ifadesini kullandı.


Pakbeşe de "Türkiye'nin Bulgaristan'da 2,5 milyar avro seviyesinde yatırımı bulunuyor. Otomotiv, elektrik-elektronik, kimya, makine, gıda ve organik tarım önemli yatırım alanları olarak öne çıkıyor. Yakınlığı, AB pazarına kolay erişimi, ürünlere AB menşei kazandırarak yeni pazarlara girme imkanı sunması Bulgaristan'ı cazip kılıyor." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English