Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Erdem: Bu yıl 2,5 milyon İranlı turist ağırlamayı hedefliyoruz

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Erdem, "Geçen yıl 1 milyon 670 bin civarında İranlı turist ülkemizi ziyaret etti. Bunu 2,5 milyon turiste çıkarmayı hedefliyoruz. Kişi başı bin 500 dolar harcıyorlar. Bu da Türkiye için avantajlı bir durum." dedi.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Erdem: Bu yıl 2,5 milyon İranlı turist ağırlamayı hedefliyoruz
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, charter seferlerine şimdiden yoğun talep olduğunu belirterek, "İstenen iniş izinlerinden anlıyoruz ki 2019'da turizm geçen yıla göre daha iyi geçecek. En az yüzde 15-17 civarında bir artış gösterecek." dedi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün geçen yıl birçok rekora imza attığını, çok başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak 40 milyon seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Erdem, "Geçen yıl turizmden 29,5 milyar dolar elde ettik. Bu yıl turizm sektöründe hedefimiz yaklaşık 36 milyar dolar ve 45-50 milyon turistin gelmesi. İnşallah bu hedefimizi yakalayacağız." diye konuştu.

Erdem, sektörün bu yıla iyi başladığını, talebin yoğun olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İlk 4 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 12 civarında bir artış söz konusu. Sezonda bu rakamlar daha da yükselecek. Beklentimiz yüksek. Son dönemde huzur ve güven ortamı dolayısıyla iyi bir tatil geçireceklerini düşünen AB ülkeleri vatandaşları da tekrar Türkiye'ye dönmeye başladı. Charter seferleri şimdiden yoğun bir talep görüyor. İstenen iniş izinlerinden anlıyoruz ki 2019'da turizm geçen yıla göre daha iyi geçecek. En az yüzde 15-17 civarında bir artış gösterecek."

Hedef, 2,5 milyon İranlı turist

Kısa süre önce İran'a gittiğini ve turizm sektörü temsilcileriyle görüştüğünü anlatan Erdem, "Son dönemde yükselen bir trend olarak son derece ilgi uyandıran İran bölgesi söz konusu. Geçen yıl 1 milyon 670 bin civarında İranlı turist, ülkemizi ziyaret etti. Bunu 2,5 milyon turiste çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Erdem, Alanya, Antalya ve Marmaris bölgesine gelmek isteyen çok sayıda İranlı turist bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"İran'dan kalkan charter seferleri Alanya, Antalya ve Dalaman havalimanlarına iniş yapamıyor. Onların sivil havacılık yönetimi bu havalimanlarına inişi yasaklamış durumda. Denizli, Afyonkarahisar ve Adana'ya inen uçaklar tekrar kalkıp Antalya'ya iniyorlar veya turizm seyahat acentelerinin otobüsleriyle Antalya'ya gelebiliyorlar. Bu da büyük bir zahmet ve külfet. Antalya'ya gelmek isteyen turistler için caydırıcı. Bunun ortadan kalkması gerekir. Son yaptığım ziyarette turizmden sorumlu Muhammed Şerif ve turizm seyahat acenteleriyle görüşmeler çok olumlu geçti. Onların birtakım kriterleri var. Özellikle havalimanları, restoranlar ve otellerin onların kriterlerine uyması gerekiyor."

"İranlı turist ortalama bin 500 dolar harcıyor"

Körfez ülkelerinden gelen turistler gibi İranlı turistlerin de hem tatil hem alışveriş yaptıklarına dikkati çeken Erdem, "Türkiye onlar için iyi bir pazar. Boş valizlerle gelip yıllık ihtiyaçlarını buradan karşılayarak dolu valizlerle ülkelerine dönüyorlar. Hem turizm hem de ekonomik hareketlilik oluyor." dedi.

Erdem, İranlı turistlerin diğer ülkelerden gelenlere kıyasla kişi başı harcamalarının yaklaşık iki kat fazla olduğunu belirterek, "Kişi başı bin 500 dolar harcıyorlar. Bu da Türkiye için avantajlı bir durum." ifadesini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English