Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bu seçimleri bir beka meselesi görüyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Erdoğan, Suriye için masaya oturduğunda, Irak'taki sorunlarda masaya oturduğunda, Kuzey Kıbrıs'ın enerji meselesinde masaya oturduğunda zayıf Erdoğan olmaması, zayıf Türkiye olmaması için bu seçimleri bir beka meselesi görüyoruz." dedi.

“Bu seçimleri bir beka meselesi görüyoruz“
AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider'in proje ve aday tanıtım toplantısına katılan Turan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin son dönemde muazzam bir dönüşüme kapı açtığını söyledi.

Çanakkaleli belediye başkan adayı Gider'in daha önce milletvekilliği yaptığını hatırlatan Turan, "İstiyoruz ki iktidarda ve yerelde AK Parti'nin uyumu olsun. Yerelde bu işleri iyi bilen, bürokratik ve siyasi tecrübesiyle Ankara-Çanakkale denklemini iyi kuran bir insan olsun istiyoruz. Kaybeden bu saatten sonra AK Parti olmaz. Kaybeden Cumhur İttifakı olmaz, kaybeden Çanakkale olur ki o da yazık olur. 1 Nisan'da bambaşka bir Çanakkale'nin kapısını açmak istiyoruz. Bunu yapmamak için önümüzde hiçbir engel yok. Motivasyonumuz güzel, adayımız güzel." diye konuştu. 

Cumhur İttifakı ruhuyla bu dönem bambaşka bir atmosfer yakalandığını vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Şu anki mevcut belediye yönetimine baktığımızda kavga var, kapris var, aralarında çekişme var, aday sorunu var; heyecan yok, proje yok, hiçbir iddia yok, bundan daha yakın olmadık biz zafere. O yüzden biz hata yapmazsak bambaşka bir sonuç elde edebiliriz. Yanlış yaparsak bilin ki biz yanlış yapmış oluruz, 1 Nisan sabahı belediyeyi alamazsak sakın sorumlu aramayın. Aynaya baksın herkes sorumluyu görsün. Bu mesele Ayhan Gider meselesi değil. Bu mesele Çanakkale'nin tekrar tarihiyle barışma meselesi. Ben gittiğim her yerde şehitler diyarını temsil ettiğimi söylediğimde 'Merkez hala CHP'de mi?' denmesinden bıktım artık. O yüzden diyorum ki AK Parti Çanakkale'ye yakışır, Çanakkale en çok AK Parti'ye yakışır."

- "İki lider de beka diyorsa bir bildiği var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anlık siyasi liderler olmadığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Eğer onlar bir şey söylüyorsa kulağımızı bir defa daha açmamız lazım. Eğer beka diyorlarsa bunun altlığı var. Sistem değişikliğini biz daha yeni yaptık. Türkiye'de sistem değişikliğinin oturmaması için, geri dönmek için, 'Yes sir' diyen Türkiye olsun diye uğraşan çok sayıda siyasi yapı var. O yüzden bu yolun geri dönmemesi lazım. Yerel seçimlerdir esas olan, ama biz biliyoruz ki tüm dünyada oynanan oyunlarda Türkiye'ye biçilen bir rol vardı. Bu rolü Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan yerle bir etti. Milletiyle beraber darbelerin karşısında durdu. Sistemi değiştirdi, güçlü yönetimi inşa etti. O yüzden S400'lerden tutun da Suriye politikasına kadar, Mısır'daki darbe girişiminden tutun da Türkiye'deki çukur operasyonlarına kadar Cumhurbaşkanımız bu millet adına masaya oturduğunda, halk desteği zayıflamış denmemesi için, yerel seçimler bizim için bir beka meselesi. Mesele sadece çöp, çukur meselesi değil. O yüzden iki lider de beka diyorsa bir bildiği var."

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beş sene boyunca bu ülkenin başkanı olacağına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erdoğan, Suriye için masaya oturduğunda, Irak'taki sorunlarda masaya oturduğunda, Kuzey Kıbrıs'ın enerji meselesinde masaya oturduğunda zayıf Erdoğan olmaması, zayıf Türkiye olmaması için bu seçimleri bir beka meselesi görüyoruz. O yüzden iki kıymetli parti bir araya geldi, tüm hesaplara, hakaretlere, tiye almalara rağmen aynı masada kaldılar. Milletin vicdanında bu karşılık buldu. Sanki biz elli yıldan beri beraber yürüyormuşcasına dost olduk, omuz omuza yürüyoruz. 

Tabii ki iki siyasi parti, tüzel kişilik ve iki lider var. Parti propagandası farklı ama temel değerlerimizde özellikle tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet diyerek beraber yürümekten onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. O yüzden hiç kimse bizi, 'bu mesele beka meselesi' dediğimizde tiye almaya kalkmasın. Bilerek söylüyoruz. Bugün Fırat'ın doğusu, batısı tartışması bir beka meselesi değil mi? Oyları düşen bir Cumhur İttifakı hangi sebeple o masada daha güçlü olabilir? O yüzden beka meselesini inanarak söylüyoruz. Güvenerek söylüyoruz."

Erdoğan'ın şu ana kadar 22 miting yaptığını hatırlatan Turan, "Ana muhalefetin lideri kaç miting yaptı? Daha siftah yok. Kim aday oldu, kim olmadı, parti meclisini kim çağırsın, kim çağırmasın kavga bu. O yüzden Allah çalışana verir. Göreceksiniz 1 Nisan sabahı gülen taraf çalışan taraf olacak. Onlar partilerini Gazi Mustafa Kemal’in partisi olmaktan çıkartıp, bambaşka bir yere getirdi. Bugün 'bağımsızlık, milliyetçilik, halk' diyenler Cumhur İttifakı'nda ama 'HDP ile omuz omuza yürüyeceğiz' diyenler, Türkiye'yi Avrupa’ya şikayet edenler maalesef onların yanında. O yüzden diyorum herkes vicdanına, aklına bir daha danışacak." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English