Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BOTAŞ'a "Sürdürülebilir Liderlik" Ödülü

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmalarıyla, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri "Sürdürülebilir Liderlik" kategorisinde ödüle layık görüldü.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri, ABD merkezli Business Intelligence Group tarafından, 2016 yılından bu yana her yıl veriliyor.


"Türkiye'nin Havasını Değiştiriyoruz" ilkesiyle proje ve faaliyetlerini sürdürürken, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği çalışmalarıyla, enerji sektöründe dünyada sayılı kuruluşlar arasında yer alan BOTAŞ, Business Intelligence Group tarafından düzenlenen BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri'nin 2020 yılı listesinde "Sürdürülebilir Liderlik" kategorisinde ödüle layık görüldü.


BOTAŞ'ta 2018'da başlanan enerji verimliliği çalışmaları kapsamında, farkındalık oluşturmak için kurum personeline çok sayıda eğitim verildi, ayrıca "Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenlendi.


Ayrıca, kuruluş genelindeki eski soğutma/ısıtma/havalandırma sistemleri ve eski aydınlatmalar, enerji verimliliği sınıfı yüksek olanlarla değiştirildi. Pompa istasyonlarında bulunan elektrik motorları, enerji verimliliği yüksek motorlarla değiştirilirken, atıl durumda bulunan pompaların bakım ve onarımı yapıldı. Doğal gaz iletiminde kullanılan kompresörlerde gerçekleştirilen optimizasyon çalışmalarıyla kompresörlerin enerji tüketimlerinde yaklaşık yüzde 34 oranında tasarruf sağlandı.


Binalarda mantolama uygulaması yapıldı, kapı ve pencereler ısı yalıtımlılarla değiştirildi. Genel Müdürlük binası çatısına ve petrol boru hattı vana istasyonlarına güneş panelleri yerleştirildi.


Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisine 1 megavat (MW) kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kuruldu. Buna ek olarak, 7,4 megavat kapasiteli GES ve 5 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali kurulma çalışmalarına başlandı.


- Enerji tasarrufu sağlandı


Açıklamaya göre, BOTAŞ'taki enerji verimliliği çalışmalarında doğal gaz, elektrik ve fuel oil gibi enerji kaynaklarının tüketiminden oluşan toplam enerji tüketim miktarının yıllar itibarıyla değişimi incelendi.


Şirkette, 2017 yılında yaklaşık 373 bin Ton Eşdeğer Petrol (TEP) olan toplam tüketiminin, 2019 yılı sonunda yaklaşık yüzde 28,1 azalarak, 105 bin TEP enerji tasarrufu sağlandı. Bu sayede 562,7 bin ton karbon emisyonu engellendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English