Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bosnalı kursiyerlerden Selçuklu Belediyesi’ne ziyaret

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek’e kazandırılan Saraybosna Mevlevihanesi’nde eğitim gören Boşnak kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bosnalı kursiyerlerden Selçuklu Belediyesi’ne ziyaret
Selçuklu Belediyesi tarafından Saraybosna'da restorasyonu yapılan Saraybosna Mevlevihanesi 2013 yılından itibaren Boşnak kadın kursiyerlere mesleki eğitim sağlıyor. Mevlevihane, Selçuklu ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağlar sürdürülmesine katkı sağlarken kursiyer kadınlar her dönemin sonunda Selçuklu Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştiriyor. Bu yıl da eğitimlerini tamamlayan kadınlar Selçuklu Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet burada Selçuklu Belediye Başkan Ahmet Pekyatırmacı tarafından ağırlandı. 

Bosnalı kadınlar Konya’da Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille ve Sille Baraj Parkı’nın yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret edecek.
Başkan Pekyatırmacı “Bosna Hersek ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz”
Boşnak kursiyerleri Konya’da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “ Gönlümüz hep sizinle birlikte. Ama malum covid süreci ülke içinde olduğu gibi ülkeler arasında da maalesef ilişkilerimizi kopardı. Bosna Hersek Evlad-ı Fatihan. Bizim için bir ecdat yadigarı. Onun için biz her zaman Bosna Hersek ile birlikteyiz, beraberiz. Bu birlikteliğimizi beraberliğimizi bundan sonraki süreçte daha geniş bir tabana yayarak çocuklarımızı ve gençlerimizi buluşturarak inşallah bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.
“Gönlümüz hep Bosna’da”
Selçuklu Belediyesi’nin Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel bağları kurduğu kardeş şehir ilişkisiyle daha da güçlendiğine vurgu yapan Başkan Pekyatırmacı, “Stari Grad bizim kardeş belediyemiz.  İbrahim Hacıbayriç başkan seçildi, yeniden seçildi. Gelip makamında ziyaret yapamadık ama ben tebriklerimi ona gönderdim. İnşallah ilk fırsatta da önümüzdeki günlerde Saray Bosna’yı ziyaret edip hem İbrahim Hacıbayriç başkanı tebrik edeceğim hem de bütün Mevlevihaneyi ve diğer mekanları da ziyaret edeceğim. Hepinize sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum” diye konuştu.
Nevresa Ahatovic “Tüm desteklerimiz için teşekkür ediyoruz”
Boşnak Kursiyer Kadınlar adına söz alan kurs müdiresi Nevresa Ahatovic de," Ev sahipliğinden dolayı Selçuklu Belediyesi’ne ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Uzun bir aranın ardından sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduk. Pandemi döneminde kursiyer arkadaşlarımızla dayanışma içinde faaliyetlerimize devam ettik. Kursumuzu ayakta tutmak ve emeklerimizin boşa gitmemesi için çabaladık ve bunu başardık. Kursumu şu anda faaliyetlerine en güzel şekilde devam ediyor. Bu noktada bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyor, sizleri de en kısa sürede sergi açılışımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaret günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English