Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Boşanmak isteyen eşini tornavida ile öldürmeye teşebbüs eden sanığın davası

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Esenler'de boşanma davası için adliyeye giderken barışma teklifini reddeden eşi Büşra Gençalp'i tornavida ile yaraladığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Davut Gençalp'in, istinaf mahkemesinin kararı bozması üzerine "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanmasına devam edildi.


Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Davut Gençalp Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, Büşra Gençalp ile tarafların avukatları da hazır bulundu.


Büşra Gençalp, boşanma kararının henüz kesinleşmediğini söyledi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen Semih T, sanık ile müştekiyi tanımadığını, olay tarihinde servisiyle seyir halindeyken tuvalet ihtiyacı nedeniyle aracından indiğini anlattı. Semih T. bu sırada açık arazide bir kişinin elindeki tornavida ile yere yatırdığı kişiye vurduğunu gördüğünü söyledi.


Tanık Semih T., saldırıya uğrayan kişinin kadın olup olmadığını net olarak görmediğini belirterek, "Olayın etkisiyle polisi arayacağım derken ambulansı aramışım. Servise binerek evime gittim. Ancak daha sonra vicdanım el vermedi, arabama binerek olay yerine geri döndüm. Olay yerinden bir kişinin araçla ayrıldığını gördüm. Arabamı park ederken yaralı olan kadın, bilinci yarı açık vaziyette orada bulunan başka kişilerin yanına gitmişti. Sorduğumuzda kendisini yaralayanın eski eşi olduğunu söylemişti." dedi.


Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini ve tutuklu sanığın bu halinin devamını talep etti.


Mahkeme heyeti, mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya verilmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar verdi. Tutuklu sanığın bu halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.


- Davanın geçmişi


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Büşra Gençalp ile sanık Davut Gençalp'in boşanma aşamasında oldukları, anlaşmalı boşanmak için 6 Eylül 2016'da adliyeye gittikleri anlatılmıştı. Adliyeye giderken sanığın barışmak istediğini söylediği ancak müştekinin bunu kabul etmediği aktarılan iddianamede, bunun üzerine sinirlenen Davut Gençalp'in aracın torpidosundan tornavidayı alarak cebine koyduğu belirtilmişti.


Sanığın aracını Esenler'de otoban kenarına çektiği, burada müştekiyi yere yatırarak boğazını sıktığı, burnunu ısırdığı ve "Ecelin benim elimden olacak" şeklinde sözler sarfettiği bildirilen iddianamede, Davut Gençalp'in cebinden çıkardığı tornavida ile doktor raporuna göre eşini, "Basit tıbbi müdahale ile giderilecek" şekilde yaraladığı kaydedilmişti.


İddianamede, sanık Davut Gençalp hakkında "tehdit" ve "kasten eşini silahtan sayılan tornavida ile yaralama" suçlarından 1 yıldan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.


Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada, sanık Davut Gençalp "Kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay, "tehdit" suçundan da 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 2 yıl hapse mahkum edilmişti.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sanık avukatının itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, dosya içerisinde bulunan ve olay sonrası Büşra Gençalp'in durumunu gösteren fotoğraflarının incelenmesinde baş, boyun ve vücudunun tornavida darbesi sonucu kanlar içinde kaldığının, bitkin vaziyette olduğunun anlaşıldığını belirtmişti.


Dairenin kararında, doktor raporunun yetersiz olduğu ve bu haliyle Büşra Gençalp'e yönelik eylemin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olduğunun kabul edilemeyeceği ifade edilmişti.


Sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanması gerektiği aktarılan kararda, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanık hakkında kurulan hükmün bozulmasına hükmedilmişti.


Dosyanın, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardından görülen ilk duruşmada sanık Davut Gençalp hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.


Mart ayında görülen davanın ikinci duruşmasına katılan sanık Gençalp, tutuklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English