Son Dakika Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi

Eklenme Tarihi: 16.01.2021 - 15:02

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör: "Süper Lig takımlarımızla görüşmeler yaparak, neden kadın futbolu branşı açmaları gerektiğini anlatıyoruz" Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Bahar Özgüvenç: "Beşiktaş olarak önceliğimiz altyapıdan oyuncu kazanmak. Futbol okullarımıza her hafta kız futbol okuluna yer vereceksiniz diye şart koyduk"



İSTANBUL (AA) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Zirvesi'nde konuşan A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör, Türkiye'de kadın futboluna ilginin artması için Süper Lig takımlarının girişimlerinin önemli olduğunu söyledi.


Çevrim içi gerçekleştirilen zirvede açıklamalarda bulunan Güngör, "Federasyona kayıtlı bin 800 lisanslı sporcumuz var. Süper Lig takımları, kadın takımlarını alt bünyelerinde bulundursalar taraftarlar kadın takımını da destekleyecek. Bu destekle ilgi artmaya başlayacak ve ailelerde 'Benim kızım da futbol oynayabilir' algısı oluşacak. Süper Lig takımlarımızla görüşmeler yaparak, neden kadın futbolu branşı açmaları gerektiğini anlatıyoruz. Hayat normale dönünce heyecanlı bir süreç bizi bekliyor." diye konuştu.


Kadın futbolunun gelişimi için sponsor desteğinin önemine dikkati çeken Güngör, "Kadın antrenörlerin iş başına geçmesinin ardından sponsorlar 'Kadın futboluna nasıl destek verebiliriz' diye gelmeye başladılar. Kadın futboluyla özel ilgilenen firmalar var. Sponsorların önemli etkisi var. 5-6 yaşındaki kız çocukları televizyondan izleyince 'Ben de futbolcu olacağım' diyorlar. Sponsorluğun etkisi burada ortaya çıkıyor. Onların desteği olunca kadın futbolunu duyurmak ve bilgilendirmek oldukça kolay" ifadelerini kullandı.




- Özgüvenç: "Futbol okullarımıza her hafta kız futbol okuluna yer vereceksiniz diye şart koyduk"




Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Bahar Özgüvenç, siyah-beyazlı kulübün kadın futbolunda önemli işler yaptığını kaydederek, "Beşiktaş olarak önceliğimiz altyapıdan oyuncu kazanmak. Futbol okullarımıza her hafta kız futbol okuluna yer vereceksiniz diye şart koyduk. Önceliğin bu olduğunu düşünüyorum. Bu zorunluluğu getirmek istiyoruz. Bu şekilde her mahalledeki kız çocuklarına ulaşmak istiyoruz. Önceliğimiz her çocuğa ulaşmak. Bu konuda en büyük gücümüz de futbol okulları. Yıl içinde 4 turnuva düzenleyerek kız çocuklarımızı takımımıza almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Özgüvenç sponsorluklarla ilgili olarak ise şunları söyledi:


"Kadın futbolunun sponsor kazanması için lig maçlarımızın televizyonda yayınlanması gerekiyor. Bir sponsorun birinci amacı basında yer almak ve halka kendini göstermektir. En büyük problemimiz televizyon yayını olmaması. Bizim sponsorlarımız var. Beşiktaş büyük bir ismi olduğu için büyük sponsorlar bize tekliflerle geliyorlar. Ligler başlamadığı için bekletiyoruz. Belediye takımları için de belediyelerin aktif çalışmaları var."





Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”