Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BoE: Koronavirüs nedeniyle ekonomi uzun vadeli zarar görebilir

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu: “(Kovid-19 nedeniyle oluşan) Aksamanın ciddiyeti değerlendirildiğinde ekonomi üzerinde uzun vadeli zarar oluşabilir" "Özellikle eğer büyük çaplı iflaslar oluşursa, bu işsizliği ciddi şekilde artırır”

Anadolu Ajansı haberine göre;

LONDRA (AA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomi üzerinde uzun vadeli bozulmanın oluşabileceği uyarısında bulundu.


İngiltere Merkez Bankası'nın mart ayı Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarında, bankanın yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefi seviyesini koruduğu, bu seviyenin büyüme ve istihdamın sağlanmasına yardımcı olmasının beklendiği belirtildi.


Tutanaklarda, son haftalarda koronavirüs pandemisi nedeniyle ortaya çıkan ekonomik ve finansal aksamaların zorluk yarattığı kaydedildi.


Virüse karşı alınan önlemlerin de salgınla birlikte arttığı ve bu durumun ekonomik aktivite üzerinde çok sert düşüşe neden olmasının olası olduğu belirtilen tutanaklarda, “Aksamanın ciddiyeti değerlendirildiğinde ekonomi üzerinde uzun vadeli zarar oluşabilir. Özellikle eğer büyük çaplı iflaslar oluşursa, bu işsizliği ciddi şekilde artırır.” ifadesine yer verildi.


Tutanaklarda, koronavirüs nedeniyle yakın vadede çok sayıda insanın bir süreliğine çalışamayacak durumda olmasının, diğerlerinin ise işlerini mevcut duruma göre ayarlamasının beklendiği ifade edildi.


“Belirsizliklerin yüksek olduğu dönemde, işletmelerin yatırım kararlarını ertelemesi olası.” ifadesinin kullanıldığı tutanaklarda, İngiltere'nin ihracatında da azalış yaşanabileceği kaydedildi.


Tutanaklarda, ekonomik aktivitedeki olumsuzlukların tüketicilerin dönemsel zaruri ürün alımları ile telafi edilebileceği belirtilirken, işletmelerin nakit girdisinin mevcut gelişmelerden olumsuz etkileneceği öngörüldü.


Enflasyonun şubat ayında yüzde 1,7 seviyesinde gerçekleştiği hatırlatılan tutanaklarda, bahar aylarında enflasyonun yüzde 1 seviyesinin altına gerileyebileceği değerlendirildi.


Tutanaklarda ayrıca sterlin kurunda önümüzdeki dönemde gerçekleşebilecek değer kayıplarının enflasyona yansımasını beklendiği de bildirildi.


Ekonomik aktivitedeki şokun büyüklüğünün ve süresinin, halen yüksek oranda belirsiz olduğu belirtilen tutanaklarda, bununla birlikte söz konusu şokun büyük ve sert olmasının beklendiği kaydedildi.


Tutanaklarda, İngiliz hükümetinin koronavirüs salgının oluşturduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için bir dizi mali destek önlemini açıkladığı, İngiliz Merkez Bankasının da işletmeleri ve hane halkını ekonomik bozulmaya karşı destekleme rolünün olduğu anımsatıldı.


Uzun vadeli risklerin ekonomiye zarar verebileceği uyarısı yapılan tutanaklarda, bankanın gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiği de belirtildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English