Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM Özel Temsilcisi Grundberg, Yemen'deki tarafların güvensizlik sorununa dikkat çekti

Anadolu Ajansı haberine göre;

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg Yemen'de çatışan taraflar arasındaki güven eksikliği sorununu gündeme taşıdı.


Grundberg, New York'taki BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada, "çatışmayı sona erdirmek için nasıl ilerleyeceğine" dair bir anlaşmaya varma çabalarına destek isterken, Yemen'deki tarafların arasındaki güvensizliğin en büyük engellerden biri olduğunu söyledi.


BM Özel Temsilcisi, "Yemenliler, savaşan taraflarla yaptığım diyaloglarda, istisnasız olarak savaşın sona erdirilmesinin gerekliliğini dile getirdiler ve ekonomik ve insani kaygıların ele alınmasının önemini vurguladılar. Ancak, siyasi bir çözüm için kriterleri tartışmamız gerekirken, savaşan taraflar arasındaki güvensizlik boşlukları genişliyor ve büyüyor." dedi.


Grundberg, "Sana havaalanının sivil havacılığa açılması ve Marib'deki askeri gerginliğin durdurulması" gerekliliğini belirterek, insani yardımın tüm savaşan taraflarca etkilenen bölgelere güvenli ve sürekli bir şekilde erişiminin kolaylaştırılmasının önemini vurguladı.


Grundberg, konuşmasında, "Uluslararası soruşturma ekibinin Yemen'deki savaş suçlarıyla ilgili görev süresinin yenilenmemesinden" duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.


Eylül 2017'de İnsan Hakları Konseyi tarafından, Yemen'deki çatışmanın tarafları tarafından işlenen uluslararası hukuk ihlallerini araştırmak için kurulan ekibin görev süresi geçen ayın sonunda sona ermişti.


- Yemen'deki iç savaş


Yemen, yaklaşık 7 yıldır 233 binden fazla insanın ölümüne neden olan bir savaşa tanık olurken yaklaşık 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i, dünyanın en kötü insani krizinde desteğe ve yardıma bağımlı hale geldi.


Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan'ın liderliğindeki bir koalisyonun hükümet güçleriyle birlikte İran'ın desteğiyle başkent Sana dahil önemli noktaları kontrolüne alan Husilere karşı operasyonlar yürüttüğü Yemen'de çatışmalar birçok bölgeye yayılmış durumda.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English