Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM Misyonu Libya'nın bölünmüş haldeki parlamento üyelerinin Fas'ta bir araya gelmesinden memnun

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Fas'ın Tanca kentinin, Libya'da başkent Trablus ve doğudaki Tobruk kentinde bölünmüş haldeki Temsilciler Meclisinin birleştirilmesi hedefiyle ön görüşmelere ev sahipliği yapmasını memnuniyetle karşıladı.


UNSMIL'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Libya Temsilciler Meclisinin bugün Fas'ın Tanca kentinde başlayacak olan genişletilmiş istişare toplantısı bizim için cesaret vericidir." ifadeleri kullanıldı.


UNSMIL'in her zaman Temsilciler Meclisinin birliğini desteklediği vurgulanan açıklamada, "Libya'nın üç bölgesinden (Trablus, Barka, Fizan) çeşitli milletvekillerinin tek çatı altında toplanması olumlu bir adımdır." ifadelerine yer verildi.


Açıklamada ayrıca, Temsilciler Meclisinin Libya Siyasi Diyalog görüşmelerinde kararlaştırılan ulusal seçimler konusundaki yol haritasını uygulamaya yönelik Libya halkının beklentilerini yerine getireceğinden ümitli olunduğu kaydedildi.


- Görüşmelere yaklaşık 100 milletvekilinin katılması bekleniyor


Tobruk Temsilciler Meclisi Üyesi Salih Fehima, 22 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Tobruk'taki Meclisten 25 milletvekili dün Tanca'ya vardı ve bugün ben dahil 40'tan fazla milletvekili (Bingazi'deki) Benina Havaalanı'ndan oraya gideceğiz." demişti.


Trablus'taki Temsilciler Meclisi Üyesi Muhammed er-Raid ise, Temsilciler Meclisinin, "ülke içinde ve tüm üyeleri kapsayan bir oturum düzenlemesine hazırlık amacıyla Fas'ta 4 günlük bir süre için toplanacağını" söylemişti.


Raid, görüşmelere yaklaşık 100 parlamenterin katılmasının beklendiğini aktarmıştı.


Öte yandan Trablus merkezli Meclisten yapılan açıklamada, bu toplantının ardından ileri bir tarihte Libya içinde de resmi bir oturum yapılacağı belirtilmişti.


Tobruk ve Trablus'taki her iki Meclisin toplam üye sayısı 170'i aşıyor, ancak bu sayı ölüm ve gayriresmi istifalar nedeniyle kesin olarak belirlenemiyor.


Ülkenin doğusundaki Tobruk kentinde yer alan ve Akile Salih'in başkanlık ettiği Temsilciler Meclisi, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e destek veriyor.


Akile Salih, darbe yanlısı Hafter'i sözde mareşal ilan etmiş ve başkent Trablus'u ele geçirmek için yürüttüğü silahlı saldırıları desteklemişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English