Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

‘Bizim Meram Masası’ hizmetleriyle meram’ın 2019 yılına damgasını vurdu

İstek, dilek ve şikayetlerin anında yanıt bulması ve sorunların hızlı çözümü için hayata geçirilen ‘Bizim Meram Masası’ hizmetleriyle 2019 yılına adeta damga vurdu. Gelen on binden fazla talep ve şikayetin en hızlı bir şekilde yanıtlandığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, birimin çalışmalarıyla, hem hizmet kalitesinde hem vatandaş memnuniyetinde hem de belediyenin çalışmalarında verimliliği artırdığına dikkat çekti.

‘Bizim Meram Masası’ hizmetleriyle meram’ın 2019 yılına damgasını vurdu
Hayata geçtiği günden bu yana çözüm odaklı çalışan Meram Belediyesi ‘Bizim Meram Masası’,  bu süre zarfında 191 farklı konuda on bin 400’e yakın başvuruya yanıt vererek Meram ve Meramlıların sorunlarının çözüm noktası oldu. 
 
“BAŞVURULAR BİZZAT BAŞKAN MUSTAFA KAVUŞ TARAFINDAN DA TAKİP EDİLİYOR” 
Vatandaşlar sorunlarını, Bizim Meram Masası üzerinden ‘Başkana ve Başkanlığa Mesaj, CİMER, Mail, Sosyal Medya, Telefon, Valilik Açık Kapı, WhatsApp ve yüzyüze olmak üzere 9 ayrı kanaldan iletebiliyorlar.  Açıldığı 23 Haziran 2019 tarihinden bu yana geçen 6 aylık süre zarfında aylık yaklaşık iki bin başvuruya yanıt veren birim hızlı çözümleriyle vatandaşların yüzünü güldürüyor.  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un talimatları doğrultusunda en geç iki gün içinde yanıtlanmak zorunda olan başvuruların durumu ve süreci bizzat Başkan Mustafa Kavuş tarafından da takip ediliyor. Eğer yanıt gecikecekse, gecikmenin neden yaşandığı ve yanıtın ne zaman bildirileceği ya da sorunun çözümünün ne zaman olacağı yine en geç bu ikinci günün sonunda vatandaşlara iletiliyor.

 
BİRİM HİZMETLERE HIZ VE KALİTE VATANDAŞA DA MEMNUNİYET KAZANDIRDI 
Birime gelen on bin 369 başvurunun 5371’i telefon üzerinden, 2862’si yüzyüze, 623’ü başkana mesaj 418’i e-mail, 281’i sosyal medya 54’ü ise valilik açık kapı üzerinden geldi. En fazla başvuru 2515 başvuru ile Veteriner İşleri Müdürlüğüne gerçekleştirildi. Veteriner İşleri Müdürlüğünü 2077 başvuru ile Fen İşleri Müdürlüğü, 1754 başvuru ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 1447 başvuru ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 1424 başvuru ile de Zabıta İşleri Müdürlüğü izledi. En az başvuru ise Hukuk İşleri Müdürlüğüne gerçekleştirildi. Bizim Meram Masasının kendisine yapılan başvuruları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturarak Meram’da yeni bir hizmet anlayışı dönemini başlattığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, böylelikle hem hizmet kalitesinde hem vatandaş memnuniyetinde hem de belediyenin çalışmalarında verimliliğin arttığına dikkat çekti.

“BİRİM SAYESİNDE VATANDAŞIN TALEP, ŞİKAYET VE BEKLENTİLERİ ANINDA BİZLERE
ULAŞIYOR VE HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞUYOR”
Bizim Meram Masası’nın, istek ve şikayetlerin tek elden toplanması ve takip edilmesi sayesinde hızlı çözümlerin üretildiği, hizmetlerimize hız ve kalite kazandıran, vatandaşları ilçe ile ilgili sorunlara ve çözümlerine dahil eden bir birim haline geldiğini belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hemşehrilerinin memnuniyeti önceleyen bir yönetimin ilk yapması gereken onların, talep, şikayet ve beklentileri noktasında sürekli bilgi akışını sağlamasıydı. Biz de göreve başlamamızın hemen akabinde Bizim Meram Masasını faaliyete geçirerek bu sürekli bilgi akışını sağlamış, vatandaşımızın beklentileri için anında bize ulaşmasını sağlamış olduk. Ekibimiz, kendisine ulaşan her başvuruyu titizlikle takip ediyor. O başvurular benim ve yardımcılarımın da sürekli takibinde. Bunun aynı zamanda bizim çalışma verimliliğimizi artırıyor olması bizim içinde işin bir diğer sevindirici kısmı. Vatandaşlarımızı belediye hizmetleri ile ilgili konularda yardım alabilecekleri birimimizde ağırlamaktan ve sorunlarını hızlı bir şekilde çözüyor olmaktan dolayı biz çok mutluyuz. Allah bizim de hemşehrilerimizin de bu mutluluğunu daim kılsın.”  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English