Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Alman Türklere hayran kaldı

Almanya'nın başkenti Berlin'den bisikletiyle yola çıkan 21 yaşındaki Magnus Nette, 5 ayda 6 bin kilometre yol katederek Aydın'a ulaştı.

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Alman Türklere hayran kaldı
Almanya'da yaşayan 21 yaşındaki Magnus Nette, bisikletiyle çıktığı dünya turu kapsamında 5 ayda 6 bin kilometre pedal çevirerek Aydın'a ulaştı.

Ülkesinde garsonluk yapan Alman Magnus Nette, geçen yıl bisikletle dünyayı gezmeye karar verdi.

Biriktirdiği parayla önce bisiklet alan Nette, 30 Ocak'ta Berlin'den yola çıktı.

Çekya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Moldova, Bulgaristan ve Yunanistan'dan sonra Türkiye'ye gelen ve Aydın'da konaklayan Nette, birkaç ili gezdikten sonra İran, Kırgızistan ve Türkmenistan'dan geçerek turunu, Çin'de bitirmeyi hedefliyor.

Seyahati kapsamında 5 ayda 6 bin kilometre pedal çeviren Magnus Nette yaptığı açıklamada, doğayı, seyahat etmeyi ve bisiklet sürmeyi çok sevdiğini, garsonluk yaparak kazandığı paranın tamamını tura ayırdığını, bundan sonra da benzer şekilde tüm dünyayı dolaşmak istediğini söyledi.

"Birçok insanla tanışabiliyorum"
Bisiklet sürerken kendisini özgür hissettiğini belirten Nette, "Çünkü böylelikle ülkeleri daha güzel geziyor ve birçok insanla tanışabiliyorum. Seyahatimde birden fazla ülkeyi görme fırsatı buluyorum. Doğu Avrupa insanları, özellikle Türkler çok iyi insanlar. Çok misafirperver ve arkadaş canlısı. Beni sürekli çay içmeye ve yemek yemeğe davet ediyorlar." dedi.

Bazen otelde kalsa da konaklamayı genellikle kamp alanlarda çadır kurarak yaptığını anlatan Nette, yolculuğunun keyifli geçtiğini ifade etti.

"Türkler çok arkadaş canlısı"
Vücudunun yorgunluğa alıştığını vurgulayan Nette, "Daha 21 yaşındayım ve bisiklet kullanmak fiziksel olarak beni zorlayan bir durum değil. 2 hafta sonra vücut her gün bisiklet sürmeye bir şekilde alışıyor. Bazen çok sıcak, çok soğuk, ya da yağışlı olabilmekte ama yine de kolay bir şey." diye konuştu.

Türkiye'ye giriş yaptığı andan itibaren kendisine sürekli yardımcı olmak isteyenlerle karşılaştığının altını çizen Nette, şunları kaydetti:

"Türkler çok arkadaş canlısı, seninle aynı dili konuşmasalar bile yine de seninle konuşmak için çaba harcıyorlar. Bisikletle gezmek bana dünya ve insanlar hakkında çok şey öğretiyor. Farklı insanları, farklı kültürleri birinci elden görüp tanıyorum. Bu bilgileri ve öğrendiklerimi de ülkeme döndüğümde beni daha kültürlü ve donanımlı bir insan yapması için kullanacağım."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English