Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Birlikte yaşadığı kişiyi baltayla öldüren kadının yargılanmasına devam edildi

Tutuklu sanık Fazilet Azimi: ''Eşim ayrılmayı asla kabul etmedi, 'Benden ayrılamazsın, sen vatandaş değilsin, şikayetin dikkate alınmaz' dedi. Çocuklarıma normal bir baba gibi davranmadı. Çocuklarımın iyiliği, mutluluğu için ayrılmak istedim, kabul ettiremedim. Şiddet gördüğümde her defasında kendimi savundum'' ''Olay günü gece çocuklar uyuyordu, olay anını hiç hatırlamıyorum. Komşuma inerek, 'ambulansı çağır' dediğimde maktul yaralıydı. Öldüğünü haberlerden öğrendim''

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Birlikte yaşadığı kişiyi uyurken baltayla 15 kez vurarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme" suçundan dava açılan kadının yargılanmasına devam edildi.


Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fazilet Azimi ile tarafların avukatları katıldı.


Duruşmada savunma yapan sanık Fazilet Azimi, maktul olan eşinin kendisini sürekli darbettiğini, şiddet uyguladığını, bu nedenle iki defa polise gittiğini belirterek, ''Polis, eşim ve benim adımı aldı, işlem yapmadılar. 'Resmi evli değilsiniz, bir şey yapamıyoruz' dediler. Bunu öğrenen eşim bana daha çok şiddet göstermeye başladı. 5 yaşında oğlum, 11 yaşında kızım var. Çocuklarıma bir şey yapmasından korkuyordum. Bir keresinde kızımı taciz ettiğini gördüm, eşime 'seni öldürürüm' dedim. Bir daha da böyle bir temasta bulunmadı. Bu durumdan dolayı psikolojim çok bozuldu. Eşimin çocuklarıma ve bana zarar vereceğinden emindim.'' dedi.


Sanık Azimi, çocukları için 11 yıl mücadele ettiğini ifade ederek, eşinin eve balta ve testere getirdiğini ancak bunları hiçbir şey için kullanmadığını söyledi.


Birçok kez ayrılmak istediğini dile getirdiğini anlatan Azimi, ''Eşim ayrılmayı asla kabul etmedi, 'benden ayrılamazsın, sen vatandaş değilsin, şikayetin dikkate alınmaz' dedi. Çocuklarıma normal bir baba gibi davranmadı. Ben çocuklarımın iyiliği, mutluluğu için ayrılmak istedim, kabul ettiremedim. Şiddet gördüğümde her defasında kendimi savundum. Olay günü gece çocuklar uyuyordu, olay anını hiç hatırlamıyorum. Komşuma inerek, 'ambulansı çağır' dediğimde maktul yaralıydı. Öldüğünü haberlerden öğrendim. Eşimin başında 1,5 saat beklemedim. Sizin adaletinize güveniyorum. Tahliyemi talep ediyorum.'' şeklinde konuştu.


Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Fazilet Azimi'nin dayısı Ahmed Zahuridin de maktul Hasan Özbek'in, Afganistan'da yeğenini babasından istediğini ancak ailelerinin başta kabul etmemesi üzerine 1,5 yıl evlenmek için çaba gösterdiğini anlattı.


Tanık Zahuridin, ''Maktul, hatta hanımından boşandığını ve yeğenim için şahane bir düğün yapacağını söyledi. Yeğenimin babası Afganistan'da bir ağadır. Varlıklı ve herkesin tanıdığı biridir. Hasan, Türkiye'ye geldikten sonra yeğenimin pasaportunu ve vizesini yırtmış. Faziletin ailesi Hasan'a defalarca 'Fazilet'i getir, bütün masrafları biz karşılarız' dedi. Hasan kabul etmedi. Yeğenim Türkiye'de cezaevinde gibi ev hapsinde yaşıyordu. Biz defalarca Afganistan kimliğini gönderdik, Hasan hepsini yırttı.'' dedi.


Cumhuriyet savcısı, olay anında sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını ve olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.


Mahkeme, sanık Fazilet Azimi'nin Adli Tıp Kurumu'na sevk ederek, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının sorulmasına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.


- İddianameden


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 57 yaşındaki maktul Hasan Özbek ile 29 yaşındaki sanık Fazilet Azimi'nin birlikte yaşadıkları, 2 çocukları olduğu anlatıldı.


İddianamede, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle Özbek'e husumet besleyen sanık Fazilet Azimi'nin, maktulü öldürmeye karar verdiği, bunun için balta temin ettiği, 24 Kasım 2019'da salondaki yer yatağında uyurken Hasan Özbek'i, kafasına 13'ü öldürücü nitelikte 15 kez baltayla vurarak öldürdüğü ifade edildi.


İddianamede sanığın, "maktule beslediği husumet, işlemeyi düşündüğü suç için elverişli balta temin etmesi, maktulün uyumasını beklemesi, suçun işlendiği saat ve uzun bir süre maktulün başında bekleyerek kesin öldüğünü anladıktan sonra komşusundan yardım talep etmesi" bütün olarak değerlendirildiğinde eylemin tasarlayarak gerçekleştiği kaydedildi.


İddianamede, sanık Fazilet Azimi'nin "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English